Здравейте колеги.
Тази вечер получих проблем със задната си предавка.На предни предавки нямам никакви оплаквания,но като включа задната,тръгва и започва нещо да "рупа".Някой може ли да предположи от къде идва въпросния шум ? :)
проблем със задна предавка
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: ПРОБЛЕМ СЪС ЗАДНА ПРЕДАВКА
Да се включа и аз.....от вчера вече нямам задна...не иска да влиза и това е...започна и трудно включване на 1ва предавка
Голфа е 3ка 2.0 115 коня 1993та

Голфа е 3ка 2.0 115 коня 1993та

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Re: проблем със задна предавка
Автора ако сподели каква е колата ще е по-лесно.
Съжалявам колега,не се съобразих.
Возя се с Голф 3 1,6 бензин/90к.с. 96-та година.
Модела на купето мисля,че беше GL.
Возя се с Голф 3 1,6 бензин/90к.с. 96-та година.
Модела на купето мисля,че беше GL.
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Колега Голф 3 1,6 с 90 к.с., малко ме съмняваш.
Опитай пак
Ако си моноинжекция ще си 55кв./75 к.с. или ще си 74кв. / 100 к.с. който обаче е пълна инжекция.
Виж си в големият талон на колата, кода на двигателя
АЕЕ, АЕК, AFT, AKS ?!
Опитай пак

Ако си моноинжекция ще си 55кв./75 к.с. или ще си 74кв. / 100 к.с. който обаче е пълна инжекция.
Виж си в големият талон на колата, кода на двигателя

АЕЕ, АЕК, AFT, AKS ?!
- vucata
- Контакти:
Добре де, чак такова ли значение има кой мотор е коя година....Каква е лостовата система от какво се състои ? Пластмаси, ябълки, жила......
Да знам какво да купувам....без задна си е направо приключение

- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
vucata написа:Добре де, чак такова ли значение има кой мотор е коя година....Каква е лостовата система от какво се състои ? Пластмаси, ябълки, жила......
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=370633
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=209894
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=196441
използвай търсачката колега и ще си отговориш дори сам на въпросите ;)
@manjata
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=100387
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=54466
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
vucata написа:Добре де, чак такова ли значение има кой мотор е коя година....
Сериозно ли питаш или толкова си и чел?
Ами ако е Г4 1.6? С любимата DUU кутия?
А ако си е Г3, ама с ABF мотор? Които е с жила, а не с лостове и с хидравличен съединител?
Що половината хора си мислите, че правилата и изискванията са измислени само за заяждане, бе да му се не види!

manja, задна се реализира, като една паразитна зъбна предавка, разположена на къса ос в кутията, се куплира към муфата за I/II и вторичния вал.
Възможно е да е заминало лагерче на тази ос, но щом е само на задна - не бързай да мислиш за отваряне на кутия.
По-скоро вземи смени маслото.
Задължително с пълна синтетика 75W90, за да си нямаш по-големи ядове!
Марката няма значение.
Вуца, при теб куплирането е по същия начин, но по-скоро грижата ще е с превключващия механизъм, не толкова със самата кутия.
- vucata
- Контакти:
Значи във вторник отивам и сменят всичко квото трябва и това е....
Ясно ми е, че има разлика и затова попитах с какво е, с ябълки ли е, с жила ли е, с механизми ли е....
Благодаря за отговорите ще допълня с информация какво е трябвало да се смени
Ясно ми е, че има разлика и затова попитах с какво е, с ябълки ли е, с жила ли е, с механизми ли е....
Благодаря за отговорите ще допълня с информация какво е трябвало да се смени

Radotom,
Все още не съм предприемал никакви действия.Единственото,което знам е,че най-вероятно някоя от зъбчатките вътре из кутията прехрупва. Интересува ме задната и предните предавки във една "камера" ли са или в две различни.
П.С. Не съм компетентен във термините и съжалявам за нообските ми изказвания :) Готвя се утре да ходя при майстор.Мисля,че може да е някоя зъбчатка,но лошото е,че бюджета ми в момента е 100 лв..... пък те само за отварянето на кутията ще ми искат толкова :D Както и да е,пожелавам на всички Ви да не ви сполетяват подобни проблеми,защото болна ли ти е колата-болен си и ти :))
От 3 години съм с Голф-чето и съм сменял само съединителя досега,тъй като беше заминал когато го взех.Това е 1-ят ми сериозен проблем.
Все още не съм предприемал никакви действия.Единственото,което знам е,че най-вероятно някоя от зъбчатките вътре из кутията прехрупва. Интересува ме задната и предните предавки във една "камера" ли са или в две различни.
П.С. Не съм компетентен във термините и съжалявам за нообските ми изказвания :) Готвя се утре да ходя при майстор.Мисля,че може да е някоя зъбчатка,но лошото е,че бюджета ми в момента е 100 лв..... пък те само за отварянето на кутията ще ми искат толкова :D Както и да е,пожелавам на всички Ви да не ви сполетяват подобни проблеми,защото болна ли ти е колата-болен си и ти :))
От 3 години съм с Голф-чето и съм сменял само съединителя досега,тъй като беше заминал когато го взех.Това е 1-ят ми сериозен проблем.
Radotom,
забравих да кажа едно БЛАГОДАРЯ за отзивчивостта :) Ще пиша в развитие за да кажа какво е :)
забравих да кажа едно БЛАГОДАРЯ за отзивчивостта :) Ще пиша в развитие за да кажа какво е :)
- radotom
- Модератор
Моля, няма защо, но 2 молби:
Първата, чрез бутона 'Промени' на първото мнение редактирай заглавието така, че да се знае за каква кола става дума.
Втората - гледай да не допускаш няколко последователни постинга един след друг. Когато искаш да допълниш нещо, пак бутона 'Промени' на съответното мнение ;)
И един въпрос:
Веднага всички се хванахме за скоростите... А ти сигурен ли си, че е от тях?
Аз например веднага се сещам за изпаднал преден болт на супортите на спирачките.
Като караш напред накладката си седи на място.
Като тръгнеш назад - диска увлича накладките и повдига целия супорт, завъртайки го около задния му болт.
Иначе - да. Като се изключи V, другите предавки са в една коруба.
И подобно щракане е много типичен и не-рядък проблем, но се проявява на I скорост - чупи се пружинката, която фиксира задна да не мърда и тя щрака по зъбното колело на I.
Но няма логика да се случва при задна - тогава тя вече е куплирана към същото място, дето уж трябва да щрака.
При много определени условия се сещам за щракане и на каре, ама все нещичко трябва да се усеща при движение напред, ако беше то...
Първата, чрез бутона 'Промени' на първото мнение редактирай заглавието така, че да се знае за каква кола става дума.
Втората - гледай да не допускаш няколко последователни постинга един след друг. Когато искаш да допълниш нещо, пак бутона 'Промени' на съответното мнение ;)
И един въпрос:
Веднага всички се хванахме за скоростите... А ти сигурен ли си, че е от тях?
Аз например веднага се сещам за изпаднал преден болт на супортите на спирачките.
Като караш напред накладката си седи на място.
Като тръгнеш назад - диска увлича накладките и повдига целия супорт, завъртайки го около задния му болт.
Иначе - да. Като се изключи V, другите предавки са в една коруба.
И подобно щракане е много типичен и не-рядък проблем, но се проявява на I скорост - чупи се пружинката, която фиксира задна да не мърда и тя щрака по зъбното колело на I.
Но няма логика да се случва при задна - тогава тя вече е куплирана към същото място, дето уж трябва да щрака.
При много определени условия се сещам за щракане и на каре, ама все нещичко трябва да се усеща при движение напред, ако беше то...

- vucata
- Контакти:
От днес ново 20....педала на съединителя след като се натисне, влиза 1ва например, включвам 2ра и педала не се връща до край
имам чувството, че тая кола започва да ме мрази

имам чувството, че тая кола започва да ме мрази

- radotom
- Модератор
Не те мрази, ве!
Просто си влезнал в краткия период на полуразпад за тази година
Оправяй нещата - следващите 2 няма да имаш грижи После пак ще имаш такъв кратък период и те така...
Или ти се къса жилото на съединителя, или си счупил планката му
Просто си влезнал в краткия период на полуразпад за тази година

Оправяй нещата - следващите 2 няма да имаш грижи После пак ще имаш такъв кратък период и те така...
Или ти се къса жилото на съединителя, или си счупил планката му

- vucata
- Контакти:
Ура утре сутрин в тази сутрин влизаме в сервиз
, че току що се прибирам от Видин 
edit:
С днешна дата 30.4.2013 вече имаме задна предавка както и нормално влизаща първа...ремонтен комплект за скоростния лост, всичко смени ябълки, вилки, втулки.......от до....2 часа си игра човека + реглажа. Общо 65 лева труд плюс части, много съм доволен....найлон на седалката слага дори....вижда ми се скъпичко, но всеки си има цена за труда, можело е и по-тънко да мина, но трябваше да се въргалям по земята
...с подемника си е друга бира 

edit:
С днешна дата 30.4.2013 вече имаме задна предавка както и нормално влизаща първа...ремонтен комплект за скоростния лост, всичко смени ябълки, вилки, втулки.......от до....2 часа си игра човека + реглажа. Общо 65 лева труд плюс части, много съм доволен....найлон на седалката слага дори....вижда ми се скъпичко, но всеки си има цена за труда, можело е и по-тънко да мина, но трябваше да се въргалям по земята

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”