Проблем с лампа за масло на Golf 2 GT.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Проблем с лампа за масло на Golf 2 GT.

Мнениеот Stojan » Съб 13 апр 2013 15:53

Здравейте. Най-просто обяснено проблема е този: лампата за маслото ми свети на дълъг път и зуумера пищи. Това става само когато съм на дълъг път. Лампата започва да мига, а зумера пищи.Когато отпусна газта, тогава угасва и лампата и всичко си е нормално. Някой път го прави често, друг път изобщо. Това го е правило и преди да почна да я карам тази кола. Макар и да мига и да пищи, за сега поне нищо не е ставало. Голфа е 1987 година, GT, 1,8, но е маната инжекцията и сложен карбуратор, който мисля когато имам време да върна инжекцията. Преди да пътувам тази седмица смених датчика за маслото, но уви проблема го има. Преди седмица като отивах във Варна го имаше проблема, като се връщах един път не ми го е направило. Не знам къде се крие проблема, но искам да подчертая, че лампата спира да мига, когато отнема газта. Това се случва на 4 и 5 предавка. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Re: Проблем с лампа за масло на Golf 2 GT.

Мнениеот plamen-roni » Съб 13 апр 2013 19:19

От моя непрофесионален опит мога да ти кажа,че може да е от калпав датчик или масло! При мен беше обратно когато колата я карах дълго време в обороти и след като пусна газта под 2100 оборота почваше да пищи маслото. И като подам газ или сваля една предавка на долу и спираше да пищи.Аз лично сменях 2 пъти датчик и масло но нямаше резултат. Иначе вече почнах да се и съмнявам в маслената помпа,но така я и продадох.Обърни внимание на проблема си за да няма :banghead

Петър Христов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Христов » Съб 13 апр 2013 19:37

Предполагам си сменил датчика до масления филтър,но този мотор трябва да има и втори датчик като гледаш отпред е отляво на главата.С какво масло си?Ако колата е на много километри 10W40 идва рядко и ефекта е същия,зумера се обажда чат пат,ако минеш на 15W40 сигурно ще се оправи.

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Съб 13 апр 2013 19:55

Маслото е сменяно пред има няма 1000 километра. Също с филтъра естествен. За жалост не знам реалните километри на колата. Маслото мисля, че е 15W35 или 15W40, съм 100% сигурен. Доста ме притеснява това мигане. Днес проблема беше най-голям като качвах беленския баир. Друг път нямам проблем и на 5та със 100-110 качвам такива баири без проблем, но не съм сигурен с колко го качвах на пета, много яко почна да пищи и мига. Сменях предавки какво ли не докато не отбих да изгася колата не се оправи. Агренажният ремък не знам кога е сменян за последно. Има ли някакъв шанс да е от него. Честно казано не искам да стигам до маслената помпа, че става дебела работата,а в момента страшно ми трябва колата.
Също така искам да изясня, че този проблем го прави отдавна, преди да сменя маслото и в града, до село, до по-къси разстояния няма такива проблеми. Благодаря за помощта !
Датчика, който смених е отстрани на двигателя, пада се отдясно. Отляво е агренажния.

Потребителски аватар
zvera92
Автомобил: Vw Passat
Двигател:

Мнениеот zvera92 » Съб 13 апр 2013 20:00

На мен по същия начин ми пищеше и светеше лампата и проблемът беше скъсан кабел на датчика за масления филтър...

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Съб 13 апр 2013 20:03

Провери си налягането на маслото при загрял двигател .

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Нед 14 апр 2013 9:28

Честно силно се съмнявам да е проблем в двигателя, но не казвам, че не е възможно. Много кабел е издал багажа, колата стоя 1 година на 1 място и доста жици не бачкаха. Ще я заведа на ел. техник когато имам време и ще докладвам :smile

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Пет 19 апр 2013 13:50

Така днес забелязах, кога прави проблема. Когато съм на 4 или 5 предавка паднат ли оборотите до 2000-2100, да речем качвам баир или карам по-бавно, лампата почва да мига и ми пищи зуумера. Не знам нормално ли е или не на на 5 под 95 не мога да карам. Не съм сигурен трябва ли да е така по принцип или такива проблеми не трябва да има. :gruebel

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 19 апр 2013 21:11

Stojan написа:Така днес забелязах, кога прави проблема. Когато съм на 4 или 5 предавка паднат ли оборотите до 2000-2100, да речем качвам баир или карам по-бавно, лампата почва да мига и ми пищи зуумера. Не знам нормално ли е или не на на 5 под 95 не мога да карам. Не съм сигурен трябва ли да е така по принцип или такива проблеми не трябва да има. :gruebel

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=45804&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=%ED%E0%EB%FF%E3%E0%ED%E5+%EC%E0%F1%EB%EE

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Нед 21 апр 2013 10:17

Stojan написа:Така днес забелязах, кога прави проблема. Когато съм на 4 или 5 предавка паднат ли оборотите до 2000-2100, да речем качвам баир или карам по-бавно, лампата почва да мига и ми пищи зуумера. Не знам нормално ли е или не на на 5 под 95 не мога да карам. Не съм сигурен трябва ли да е така по принцип или такива проблеми не трябва да има. :gruebel

Както казах и при мен беше така ! За жалост неразбрах от къде е проблема

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Нед 21 апр 2013 16:06

Утре ще я носят да я отворят да видят за какво става реч. Само предполагам, но докато не се отвори да се видят лагери и маслената помпа не може да се говори.

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Вто 30 апр 2013 15:00

Имам чувство, че този проблем няма решение... Смених таблото пак ми мига лампата. Помпа, лагери, какво ли не се провери, ем бачкат си. Мисля, че това не трябва да го отчитам като проблем, защото когато свети двигателя е в прекалено ниски обороти за дадена предавка. Тази лампа светва преди да почне да придърпва. Специално моята колата под 2000 оборота свети, не иска да върви. Двигателя се отваря, добро състояние за годините си е. :neutral

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”