Интересен проблем с газовете MK4
- golfmaniak666
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHL
Интересен проблем с газовете MK4
Колата е Golf 4 1.6 101 коня AKL.Проблемът е следния като времето е топло няма грижи колкото и както и да се кара но ако застудее или започне да вали колата започва да пуши
димът е бял но не е гъст.Аз сезаблуждавам че идва от картерните газове но не съм сигурен та някой може ли да даде съвет какво става?да добавя че колата не губи антифриз или масло.Компресията е идеална прави го и на газ и на бензин.

- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Re: Интересен проблем с газовете MK4
Чувал ли си за процеса кондензация?
- golfmaniak666
да но при него колата не пуши толкова явно при мен проблемът е от другаде
- niki1_j
- Контакти:
Колата ти е на газ. Пробелмът е точно от там. Щом се появява само при по-хладно време
Ако ти покажа моята какво бълва отзад, сутрин когато се прехвърли на газ (около 40 градуса температура на мотора), ще те хване страх. 'Утежняващо' положениетое е факта, че изпускателната ми система е поизчистена от катализатор и оригинално последно гърне и газовете минават доста по-бързо навън. Като локомотив съм

Ако ти покажа моята какво бълва отзад, сутрин когато се прехвърли на газ (около 40 градуса температура на мотора), ще те хване страх. 'Утежняващо' положениетое е факта, че изпускателната ми система е поизчистена от катализатор и оригинално последно гърне и газовете минават доста по-бързо навън. Като локомотив съм

- golfmaniak666
да това е най вероятно,защото и аз нямам катализатор който да ги отсява газовете. 

- niki1_j
- Контакти:
Пробелмът не е до 'отсяване', да в това че много бързо излизат навън и при разлика на температурите на газовете от порядъка на 40+ градуса са получава конденз в доста стабилни количества. Ефектът се засилва от газта, която има доста високо съдържание на H2O 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”