Първи ден: Голфът е събран от КАТ, всичко много добре, Голфа върви, напълних за 20 левчета гориво.
Втори ден: Голфът е все така добре, аз в добро настроение, докато късния следобяд не се появи и първата грешка, която ми изкара ангелите. Говори ми на италиански все още от компютъра и ми изписа Gas Scarico Officina и светна Check Engine лампата. Паника. Ровене по форума - намерих тази тема - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=200726, както и няколко други, в които идеята беше, че проблемът може да е с ЕГР клапан, ламбда сонда или просто нещо горивото, задръстило някой филтър. След като колата постоя малко докато аз ровех през телефона във vwclub на по цаца и картофи, тръгнах да се прибирам много притеснен, но отвратителното съобщение не светна и се прибрах поживо по здраво. Колата не издава по никакъв начин, че има някакъв проблем, върви си като преди.
Ден трети: Днес сутринта ставам и карам към сервиза да ми сменят маслата и филтрите(предвидено обслужване като за нова кола), както и да им обърна внимание за тази грешка, с която настоях да започнат. Всичко супер, следобяд си взимам колата и тия ми казват, че са я качили на диагностика и такава грешка не е отчетена, сигурно няма никакви проблеми след като са я палили и не е изкарвало грешки. Доверих им се, покарах 4-5 километра и точно да паркирам и светна първо някаква друга грешка, която започваше със "Mit. ..." нещо си, не можах да го запомня, светна EPC лампата и светна отново check engine-a, последвано от съобщението от предния ден - Gas Scarico Officina. Почивка за колата 1 час, при следващото запалване пак грешката за scarico officinata с еngine-a. Пак каране 6-7 км, зареждане за 20 лв. След запалване на бензиностанцията, грешката я нямаше.
След ровенето по форума, най-вероятно ми се струва да е ламбда сондата, но все пак ще оценя вашите идеи!!!

Извинявам се за дългия роман, но се опитах да опиша всички факти по събитията с цел по-лесно установяване на проблема!