Проблем с клаксон голф 1
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Проблем с клаксон голф 1
Само до колегите с голф еденица
Имам странен проблем.Като ми е направо волана клаксона не работи.Като го врътна лeко наляво или надясно и работи.Сменял съм няколко вида волани и положението е едно и също.Познавам още двама с такива коли и същия проблем.Има ли някой който е намерил от къде идва този проблем.

Последна промяна от golfmk1 на Пон 18 мар 2013 21:48, променено общо 1 път.
- tdi4motion
- Автомобил: VW Cross Touran
- Двигател: BMM TDI 140 hp
Re: Проблем с клаксон голф 1
Колега помня ,че и на мойта 1-ца го имаше тоя проблем.Под волана имаше един меден пръстен и още една пластина,която трябва да е в допир с този пръстен и при завъртане на волана винаги да бъдат докоснати.Мисля ,че точно тази пластина се износваше с годините и трябва да измислиш някакво решение с нея.
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Илияне ,тази пластина пробвал ли си да я надигнеш малко да има по-добър контакт (като слагах спортния волан нямах никакъв клаксон и я понакрвих да стои нагоре и сега си имам).
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Е то и на двойка и тройка си е така бе :)
Както казва Gigabyte натисни малко пластината да опира като хората....аз даже мазвам леко с грес там.....че 2-3 пъти е почвало да стърже като въртя волата и е зверски досадно
Както казва Gigabyte натисни малко пластината да опира като хората....аз даже мазвам леко с грес там.....че 2-3 пъти е почвало да стърже като въртя волата и е зверски досадно
-
- Low rider
Мислите ли, че не знам как функционира самия клаксон.Ясно ми е, че пластината трябва да опира.Ако я изкривя още пластината директно ще си я навра в г++а.
-
- Автомобил:
- Двигател:
а на какъв хал са контактните повърхности?
може да ти звучи тъпо, но погледни и другия край на пластината - този, който влиза в буксата, вкл. и дали мърда
в случай, че можеш да и намериш заместител - тази пластина лесно се маха
може да ти звучи тъпо, но погледни и другия край на пластината - този, който влиза в буксата, вкл. и дали мърда
в случай, че можеш да и намериш заместител - тази пластина лесно се маха
-
- Low rider
Ключа ми е на една година 

- sando_jilata
- Автомобил:
- Двигател:
момчета и аз имам същия проблем,ще се надявам на снимки,как се маха тази пластина и да си сложа нова,че тая я кривих,кривих и пак не става 

-
- Автомобил:
- Двигател:
sando_jilata написа:момчета и аз имам същия проблем,ще се надявам на снимки,как се маха тази пластина и да си сложа нова,че тая я кривих,кривих и пак не става
на тройките поне - с тънка права отвертка, подпъхва се под пластината, там, където влиза в пластмасата, и леко се повдига нагоре
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
И аз съм така на 2ката и честно казано не бях се замислял за този проблем и си карам така,защото почти не ползвам клаксона,но сега като видях темата ще се разровя да погледна къде може да е проблема 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Възможно е да е пластината, но при мен проблемът беше, че на кормилния вал нямаше сигурна маса. Всъшност клаксона работи, когато маса от волана, през тази пластина и пръстена се подаде към клаксона (при мен нямаше реле). Другата клема на класона е на постоянене "+". Според мен масата към вала е предвидено да се взема през лагера до самия волан, поне аз не открих друго място на ел. връзка, и там в него е проблема. Говоря за Голф1.
-
- Low rider
Проблема се оказа втулката с номер 8 http://autopartmaster.com/en/?action=catalog_show&cat=vw&t_id=22439&added_=VOLKSWAGEN%20Golf%201980%20%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D1%8F%D1%8F.Явно го играе и някаква маса.Клаксона вече си работи абсолютно нормално 

- sando_jilata
- Автомобил:
- Двигател:
Искаш да кажеш,че требва да разглобя всичко и от къде да си взема нова втулка или тая се прави?
-
- Low rider
На голф 2 е същата
Като свалих кората под волана и въпросната втулка стоеше свободно по-надолу върху една пружина.Моята не съм я сменял а я качих там където трябва да стои и я прихванах с една змейка.Но според мен това е временно решение 

- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
При мен пък на стърчащата пластина между волана и лостчетата имаше събрани боклуци и след изчистването им се оправи 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”