Здравейте колеги, става въпрос за VW GOLF 4 AHF 1.9TDI 110к.с.
Не ми работи ABS-а, но в също време не ми свети и лампичката на таблото за ABS-а.
Моля за съвети, ако някой се е сблъсквал с тоя проблем.
Благодаря предварително!!!
Golf 4 AHF неработещ ABS
- panayotov
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател:
Re: Golf 4 AHF неработещ ABS
Колега най-добре отиди да ти я закачат и така,но интересното е че не свети лампата.
- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
виждал съм мн изобретателни хора, отварят таблото лепят 4ерно тиксо, махат лампи.... за да не свети...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз имам същия проблем с абс на AHF. Нито абс-а работи, нито лампичката ми свети. А на диагностиката не ми показва проблем?
-
- Автомобил:
- Двигател:
liolioto написа:А какво те кара да мислиш,че не ти работи системата?
Ами спирачките спират по-малко отпреди. Като ги натиска силно няма онова ритане на педала типично от АБС-а. Също и мой колега с Голф 4 покара колата и той също ми вика нямаш никав АБС. А ми е много странно, че не свети дори лампата...
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Тва е пълна глупост общо взето, но кажи сменял ли си спирачна течност скоро или нещо по спирачките?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
vaseto89 написа:liolioto написа:А какво те кара да мислиш,че не ти работи системата?
Ами спирачките спират по-малко отпреди. Като ги натиска силно няма онова ритане на педала типично от АБС-а. Също и мой колега с Голф 4 покара колата и той също ми вика нямаш никав АБС. А ми е много странно, че не свети дори лампата...
А ти спирал ли си по хлъзгава повърхност да блокра колело,че да разбереш????Лятото малко трудно ще намериш такава...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги колата я карам от около месец и разликата е огромна, като я взех и идните дни как спира. Не съм пипал нищо по спирачките. Тези дни ще я закарам в сервиз някъде.
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Спирането като усилие в педала, не е критерий че ABS не работи. На прав и НЕ натоварен път засили с 50-60, погледни в огледалото, освободи от скорост и се изправи на спирачката. Ако гумите се "сурнат" като на бабa Жига, значи не работи. Ако ти се наблегне на крака, значи имаш хубави гуми и за това не го усещаш да рита. Ако пък не - там е друг въпрос.
Последна промяна от niki1_j на Сря 26 юни 2013 10:17, променено общо 1 път.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
niki1_j написа:Спирането като усилие в педала, не е критерий че ABS не работи. На прав и НЕ натоварен път засили с 50-60, погледни в огледалото, освободи от скорост и се изправи на спирачката. Ако гумите се "сурнат" като на баб Жига, значи не работи. Ако ти се наблегне на крака, значи имаш хубави гуми и за това не го усещаш да рита. Ако пък не - там е руг въпрос.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”