амортесьор голф3 1.8ми
-
- Автомобил:
- Двигател:
амортесьор голф3 1.8ми
изкам мнение какво да направя? ДНЕС ЗАБЕЛЯЗАХ ЧЕ ПРЕДНИЯ МИ ДЕСЕН АМОРТЕСЬОР Е ОМАСЛЕН.другия левия е здрав за сега . може ли да сменя само омасления било и с втора употреба или нов. кой е по удачния вариант ? 

- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Re: амортесьор голф3 1.8ми
Удачният вариант от техническа и безопасна гледна точка, е да смениш 2-та. Друг е въпроса какво се случва и до къде се простират финансите ;)
-
- Автомобил:
- Двигател:
това имам пред вид че сега съм финасово затруднен и не мога да сменя и двата с нови. ако карам така има ли някаква опасност !докъто събера пари за два нови? 

- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Ако не е мега зле, смисъл да клати 5 минути след като си минал през неравност, не бързай. По-добре 2 нови след време, отколкото втора ръка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
е за сега е търпимо за в бъдеще не знам
докъто пишех тук се изви страшна буря падна и доста град зърна колкото слива, докъто слезна да завия голфа вече беше късно като спре ще ида да видя какво е положенито/въпроса ми е също като по не държи амортесъора има ли опасност да навреди н а
други части от окачването?

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Най-малко ще навреди на правописа ти, не се безпокой! 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, ако не ги смениш и караш така, сам можеш да се досетиш какво ще стане! За да са сложени амортисьорите там, има причина! Ако караш така, първо ще си отидат тампоните на амортисьорите горе на бомбетата се намират, после пружините омекват и накрая, като няма кой да обира вибрациите по дупките, си заминават лагери и носачи и шарнири! Но това не става за 1 ден, за 1 година може да се случи! Но не е проблем да караш временно така!
А относно за градушката, не се притеснявай, колите са от германски каски, само ръждата ги убива!
А относно за градушката, не се притеснявай, колите са от германски каски, само ръждата ги убива!
-
- Автомобил:
- Двигател:
да , ще изчакам малко и ще ги сменя и двата с нови, то през това време може и другия да изпусне ? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
а, ако сменя само единия с нов , ще има ли проблем ? 

Да, ще го хвърлиш до 1 месец (новия!). За справка - има поне 5 теми по въпроса 
Като си финансово затруднен, по-добре вземи 1 втора ръка в добро състояние и го смени. НО това е временно решение все пак. Гледай ако може да е същата марка и модел като твоя.
Виждам, че чакаш вече месец - скоро ще ти изпусне и задния по диагонал на предния изтървал (ако вече не се е случило де), защото колата ти сега се клати по диагонал при промяна на посоките.

Като си финансово затруднен, по-добре вземи 1 втора ръка в добро състояние и го смени. НО това е временно решение все пак. Гледай ако може да е същата марка и модел като твоя.
Виждам, че чакаш вече месец - скоро ще ти изпусне и задния по диагонал на предния изтървал (ако вече не се е случило де), защото колата ти сега се клати по диагонал при промяна на посоките.
-
- Автомобил:
- Двигател:
да така е затруднен съм . и как не нови питах в магазина са 100 лв + смяна по 50 + реглаш =350лв 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Kostiev написа:Да, ще го хвърлиш до 1 месец (новия!). За справка - има поне 5 теми по въпроса
Спри да пишеш небивалици, да не кажа глупости! Като обуеш 2 различни обувки - скъсана и здрава, къса ли се здравата заради старата?! А? Аман от клавиатурни специалисти...
По същество - смяната на 2 пъти те товари с 2 реглажа на предница, затова сменяй двата заедно. Изпусналият амортисьор няма да ти разбие останалите, просто возията е некомфортна.
На Г3 става ботуш от Г2, на който се развива гайката горе и се сменя само пълнител. Хем е по-евтино, хем не се прави реглаж при определена технология.
-
- Автомобил:
- Двигател:
еми и аз така съм чувал за пълнтел само , но в сервиза ми казаха че това било само при голф2. при голф 3 не ставало 

Не знам - ти ако си обущар, аз съм механик и знам защо се троши новият амортисьор, знам защо клати и колата по диагонал. Но точно на такъв тъпак като теб не бих обяснявал. Сменяй си обувките по една, амортисьорите по един ако щеш...muns61 написа:Спри да пишеш небивалици, да не кажа глупости! Като обуеш 2 различни обувки - скъсана и здрава, къса ли се здравата заради старата?! А? Аман от клавиатурни специалисти...
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
Защо се троши новия амортисьор?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”