Въпрос за скоростни кутии от ABS и AFT

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
klimatronik
Автомобил: Golf TDI PD+PASSAT B8 CR TDI 190
Двигател:

Въпрос за скоростни кутии от ABS и AFT

Мнениеот klimatronik » Сря 10 юли 2013 13:31

Здравейте. Имам един въпрос за взаимозаменяемост или по точно разлики на скоростни кутии от ABS и AFT. Конкретно имам едни скорости от AFT с код 'cjf', които си вървят с оригиналния притискател, маховик и феродов 200мм х 24 шлица. Имам и притискател и маховик за 210мм както и феродов от ABS 210мм х 24 шлица. Мисълта ми е дали 2те скоростни кутии са еднакви като диаметър на опашките за да стане феродовият диск?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Въпрос за скоростни кутии от ABS и AFT

Мнениеот joker » Сря 10 юли 2013 21:03

klimatronik написа:Здравейте. Имам един въпрос за взаимозаменяемост или по точно разлики на скоростни кутии от ABS и AFT. Конкретно имам едни скорости от AFT с код 'cjf', които си вървят с оригиналния притискател, маховик и феродов 200мм х 24 шлица. Имам и притискател и маховик за 210мм както и феродов от ABS 210мм х 24 шлица. Мисълта ми е дали 2те скоростни кутии са еднакви като диаметър на опашките за да стане феродовият диск?

А не те ли интересуват предавателните числа,които са КОРЕННО различни за двата ДВГ?!Ако искаш да спънеш AFT сложи му скоростна кутия на АBS,а ако искаш ABS да не пада под 3000 об и да върви с 4500 об при 110 км/ч сложи му кутия на ABS.

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Сря 10 юли 2013 21:16

Две години и половина карах с AFT кутия на ABS-a. По съединител не съм пипал нищо, пасва си точно на съединителя от ABS-a. Шлиците и диаметъра на първичния вал са еднакви.
Като предавателни числа е еднаква като на късите кутии оригинално слагани на ABS-a, но диференциала е по къс.
От там и километража не отчита вече вярно, наложи ми се да го сменям с такъв от AFT. Но пък е доста приятна за каране с АБС-а, като изключим леката "дупка" между първа и втора.
За извън градско е малко кофти особено ако се опитваш да потдържаш магистрална скорост (4000 об ~ 130км/ч :mhihi )
Нещата които не съвпадат от кутията на АБС-а са капаците на съединитела (по точно долния), малкото капаче отзад стои само на единия болт.
НЕ съвпадат каретата, на AFT са 90мм, на АБС-а са 100мм. Навремето само смених чашките от старата на новата кутия.

Потребителски аватар
klimatronik
Автомобил: Golf TDI PD+PASSAT B8 CR TDI 190
Двигател:

Мнениеот klimatronik » Сря 10 юли 2013 21:22

Става въпрос за 16V двигател, който вече кара 1 седмица с тези скорости и му се отразяват много добре. В момента е сглобена с 200мм и днес взех феродов 210мм от ABS който комплект искам да сложа :th_up
П.П Прехвърлях чашки и аз :icon_lol
Само исках да съм сигурен за да не свалям напразно другата седмица. Иначе колата върви много добре :th_up

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 11 юли 2013 9:18

Mapoka написа:Две години и половина карах с AFT кутия на ABS-a. По съединител не съм пипал нищо, пасва си точно на съединителя от ABS-a. Шлиците и диаметъра на първичния вал са еднакви.
Като предавателни числа е еднаква като на късите кутии оригинално слагани на ABS-a, но диференциала е по къс.
От там и километража не отчита вече вярно, наложи ми се да го сменям с такъв от AFT. Но пък е доста приятна за каране с АБС-а, като изключим леката "дупка" между първа и втора.
За извън градско е малко кофти особено ако се опитваш да потдържаш магистрална скорост (4000 об ~ 130км/ч :mhihi )
Нещата които не съвпадат от кутията на АБС-а са капаците на съединитела (по точно долния), малкото капаче отзад стои само на единия болт.
НЕ съвпадат каретата, на AFT са 90мм, на АБС-а са 100мм. Навремето само смених чашките от старата на новата кутия.

И ако на това казва подходяща скоростна кутия....единият ДВГ има макс.въртящ момент при 2500,а другия при 3500 об/мин....е как ще са еднакви предавателните числа????

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Чет 11 юли 2013 21:06

joker написа:И ако на това казва подходяща скоростна кутия....единият ДВГ има макс.въртящ момент при 2500,а другия при 3500 об/мин....е как ще са еднакви предавателните числа????

Ами ей така еднакви са :biggrin (източник WOBber-a)
APW 3,455 1,944 1,370 1,032 0,850 diff 3.666(6)
DGG 3,455 1,944 1,370 1,032 0,850 diff 3,941
Също така ги имам разглобени в гаража и двете кутии и наистина информацията от Вобер-а е коректна.
А за дупката 1-2ра нея си я имат всички кутии с втора 1.944

Подходяща всеки го разбира различно, за мен е подходяща, понеже карам градско/извънградско и да се случи веднъж в годината да се кача на магистралата.
От моята гледна точка е не намирам основание да карам с дълга кутия, понеже предпочитам да имам "еластичност", от колкото голяма максимална скорост.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 11 юли 2013 21:25

А защо не коментираш ефектите на диференциала....е ако го смениш то и кутията става друга...
Апропо...аз също смених дълга кутия с къса,защото ABS-а го карам само градско.....но 4000 об при мен са на 140 км/ч.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”