Въпрос за скоростни кутии от ABS и AFT
- klimatronik
- Автомобил: Golf TDI PD+PASSAT B8 CR TDI 190
- Двигател:
Въпрос за скоростни кутии от ABS и AFT
Здравейте. Имам един въпрос за взаимозаменяемост или по точно разлики на скоростни кутии от ABS и AFT. Конкретно имам едни скорости от AFT с код 'cjf', които си вървят с оригиналния притискател, маховик и феродов 200мм х 24 шлица. Имам и притискател и маховик за 210мм както и феродов от ABS 210мм х 24 шлица. Мисълта ми е дали 2те скоростни кутии са еднакви като диаметър на опашките за да стане феродовият диск?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Въпрос за скоростни кутии от ABS и AFT
klimatronik написа:Здравейте. Имам един въпрос за взаимозаменяемост или по точно разлики на скоростни кутии от ABS и AFT. Конкретно имам едни скорости от AFT с код 'cjf', които си вървят с оригиналния притискател, маховик и феродов 200мм х 24 шлица. Имам и притискател и маховик за 210мм както и феродов от ABS 210мм х 24 шлица. Мисълта ми е дали 2те скоростни кутии са еднакви като диаметър на опашките за да стане феродовият диск?
А не те ли интересуват предавателните числа,които са КОРЕННО различни за двата ДВГ?!Ако искаш да спънеш AFT сложи му скоростна кутия на АBS,а ако искаш ABS да не пада под 3000 об и да върви с 4500 об при 110 км/ч сложи му кутия на ABS.
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
Две години и половина карах с AFT кутия на ABS-a. По съединител не съм пипал нищо, пасва си точно на съединителя от ABS-a. Шлиците и диаметъра на първичния вал са еднакви.
Като предавателни числа е еднаква като на късите кутии оригинално слагани на ABS-a, но диференциала е по къс.
От там и километража не отчита вече вярно, наложи ми се да го сменям с такъв от AFT. Но пък е доста приятна за каране с АБС-а, като изключим леката "дупка" между първа и втора.
За извън градско е малко кофти особено ако се опитваш да потдържаш магистрална скорост (4000 об ~ 130км/ч
)
Нещата които не съвпадат от кутията на АБС-а са капаците на съединитела (по точно долния), малкото капаче отзад стои само на единия болт.
НЕ съвпадат каретата, на AFT са 90мм, на АБС-а са 100мм. Навремето само смених чашките от старата на новата кутия.
Като предавателни числа е еднаква като на късите кутии оригинално слагани на ABS-a, но диференциала е по къс.
От там и километража не отчита вече вярно, наложи ми се да го сменям с такъв от AFT. Но пък е доста приятна за каране с АБС-а, като изключим леката "дупка" между първа и втора.
За извън градско е малко кофти особено ако се опитваш да потдържаш магистрална скорост (4000 об ~ 130км/ч

Нещата които не съвпадат от кутията на АБС-а са капаците на съединитела (по точно долния), малкото капаче отзад стои само на единия болт.
НЕ съвпадат каретата, на AFT са 90мм, на АБС-а са 100мм. Навремето само смених чашките от старата на новата кутия.
- klimatronik
- Автомобил: Golf TDI PD+PASSAT B8 CR TDI 190
- Двигател:
Става въпрос за 16V двигател, който вече кара 1 седмица с тези скорости и му се отразяват много добре. В момента е сглобена с 200мм и днес взех феродов 210мм от ABS който комплект искам да сложа 
П.П Прехвърлях чашки и аз
Само исках да съм сигурен за да не свалям напразно другата седмица. Иначе колата върви много добре

П.П Прехвърлях чашки и аз

Само исках да съм сигурен за да не свалям напразно другата седмица. Иначе колата върви много добре

- joker
Mapoka написа:Две години и половина карах с AFT кутия на ABS-a. По съединител не съм пипал нищо, пасва си точно на съединителя от ABS-a. Шлиците и диаметъра на първичния вал са еднакви.
За извън градско е малко кофти особено ако се опитваш да потдържаш магистрална скорост (4000 об ~ 130км/ч)
И ако на това казва подходяща скоростна кутия....единият ДВГ има макс.въртящ момент при 2500,а другия при 3500 об/мин....е как ще са еднакви предавателните числа????
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
joker написа:И ако на това казва подходяща скоростна кутия....единият ДВГ има макс.въртящ момент при 2500,а другия при 3500 об/мин....е как ще са еднакви предавателните числа????
Ами ей така еднакви са

APW 3,455 1,944 1,370 1,032 0,850 diff 3.666(6)
DGG 3,455 1,944 1,370 1,032 0,850 diff 3,941
Също така ги имам разглобени в гаража и двете кутии и наистина информацията от Вобер-а е коректна.
А за дупката 1-2ра нея си я имат всички кутии с втора 1.944
Подходяща всеки го разбира различно, за мен е подходяща, понеже карам градско/извънградско и да се случи веднъж в годината да се кача на магистралата.
От моята гледна точка е не намирам основание да карам с дълга кутия, понеже предпочитам да имам "еластичност", от колкото голяма максимална скорост.
- joker
А защо не коментираш ефектите на диференциала....е ако го смениш то и кутията става друга...
Апропо...аз също смених дълга кутия с къса,защото ABS-а го карам само градско.....но 4000 об при мен са на 140 км/ч.
Апропо...аз също смених дълга кутия с къса,защото ABS-а го карам само градско.....но 4000 об при мен са на 140 км/ч.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”