Air-bag голф 3 96г. - проблем.
- RusH_DeMoN
- Автомобил: Vw Golf IV
- Двигател: AHF
Air-bag голф 3 96г. - проблем.
Здравейте колеги преди 2 дена минавах преден мост и в сервиза чрез наместване на волана чрез шлиците май е станало нещо.. На другия ден ми светна лампата за air-bag , закачих я на Vag-com изчиствам навъртях леко волана и пак .. сега постоянно свети какво може да са направели тея "майстори" ..
- e$co
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Air-bag голф 3 96г. - проблем.
Вероятно са ти скъсали лентовия кабел на AirBag-а. Нов е доста пари (150+лв. ми се върти в главата), втора ръка се намират евтино, но колко са читави - божа работа...
- poliboy
- Автомобил: VW Lupo
- Двигател: 2001 AMF 1422cm3 TDI PD 75Hp
- Контакти:
На мен ми се появи сходен проблем на Лупо 2001г. преди 2 дена. Светна ми индикатора и не изгасва. Като дам на контакт има обичайното задържане и изгасва за 1-2 секунди и пак светва за постоянно. Не съм правил нищо по колата скоро. От какво друго може да е ако не е тоя кабел?
- sPellBouND
- Автомобил:
- Двигател:
При мен днес се появи същия проблем като на колегата poliboy.
Паркирах и изчаках жената и детето да слязат и в този момент колата изгасна и остана на контакт. Върнах ключа и дадох отново на контакт и лампата за еърбега изгасна след 4 сек. но пак светна.
Има ли под предните седалки кабели, букси и т.н. свързани с еърбега, защото имам съмнение, че като са слизали нещо са разместили под седалката.
Колата е Венто 1.8/90 февруари 1994г
Паркирах и изчаках жената и детето да слязат и в този момент колата изгасна и остана на контакт. Върнах ключа и дадох отново на контакт и лампата за еърбега изгасна след 4 сек. но пак светна.
Има ли под предните седалки кабели, букси и т.н. свързани с еърбега, защото имам съмнение, че като са слизали нещо са разместили под седалката.
Колата е Венто 1.8/90 февруари 1994г
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Какъв е тоя сервиз, в който махат волана като правят реглаж на голф3?
Пълно е с неграмотници, мързеливи и прости хора.
Пълно е с неграмотници, мързеливи и прости хора.
- sPellBouND
- Автомобил:
- Двигател:
Не махат волана, а го застопоряват да не мърда с една тояга, която се опира във волана и пода.
А по моя въпрос някой ?
А по моя въпрос някой ?
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Знам как се прави реглаж, за последните 2 месеца съм минал поне 3 пъти личния ми автомобил и всеки път ги гледам в ръцете какво правят, въпреки че ги познавам.
За първи път чувам да се наместват шлиците на волана при реглаж, извинявам се ако не сме се разбрали.
На голф3 под предните седалки няма нищо, което да е свързано с въздушните възглавници. Сещам се за един модел седалки, които са с облегалка от мк4, имат airbag и евентуално под седалката би могло да има букса за възглавницата, но мисля че се вграждат само в кабрио.
RusH_DeMoN написа:...минавах преден мост и в сервиза чрез наместване на волана чрез шлиците...
За първи път чувам да се наместват шлиците на волана при реглаж, извинявам се ако не сме се разбрали.
На голф3 под предните седалки няма нищо, което да е свързано с въздушните възглавници. Сещам се за един модел седалки, които са с облегалка от мк4, имат airbag и евентуално под седалката би могло да има букса за възглавницата, но мисля че се вграждат само в кабрио.
sPellBouND написа:Не махат волана, а го застопоряват да не мърда с една тояга, която се опира във волана и пода.
А по моя въпрос някой ?
Един от датчиците на Айрбега е под седалката ако наистина нещо са бутнали седалката може от там да е проблема.
- sPellBouND
- Автомобил:
- Двигател:
Питам, защото в Аутодата дават, че под седалките има сензори и пиропатрони отстрани ?
- poliboy
- Контакти:
това за кабелите под седалките не е ли само когато има странични възд. възглавници?
Аз на лупото нямам такива както и кабели под седалките, докато на ситроена имам.
трябва ли да има връзка м/у закопчалките за коланите и еър бега?
Не знам дали ще изпише на ВАГ кома ако има някакъв проблем, а и дали има вариант това да е индикация за друг проблем по колата, защото "пружинката" дето индикира подгряване на свещите ми мигаше когато ми се ебаваше стоп машинката и не ми работеха стоп светлините, като я размърдам и се оправяше проблема.
Аз на лупото нямам такива както и кабели под седалките, докато на ситроена имам.
трябва ли да има връзка м/у закопчалките за коланите и еър бега?
Не знам дали ще изпише на ВАГ кома ако има някакъв проблем, а и дали има вариант това да е индикация за друг проблем по колата, защото "пружинката" дето индикира подгряване на свещите ми мигаше когато ми се ебаваше стоп машинката и не ми работеха стоп светлините, като я размърдам и се оправяше проблема.
- poliboy
- Контакти:
Наерих тая тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=344969&p=3908925#p3908925 която май е изчерпателна 
Обаче нийкиой не взима отношение по последните питанки

Обаче нийкиой не взима отношение по последните питанки

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”