предни лагери-консултация
- STAMENOV
- Автомобил:
- Двигател:
предни лагери-консултация
Здравейте пичове.Имам Голф-2 1,6 бензин.Искам да попитам понеже откакто съм купил таратайката/преди-6 години/ не съм пипал по каретата,вътрешни / външни и предните лагери нищо,трябва ли да им се прави някакъв профилактичен преглед.Ако трябва горе-доле на колко хил. километра.Минал съм около 100 000км и не съм имал никъкви проблеми с тези части и за това не съм ги проверявал.Да ги проверявам ли или да не пипам докато не издаде багажа някой чарк? БЛАГОДАРЯ предварително.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
irka_e написа:Само да не гресираш с грфитна грес че ще имаш проблеми.
ти как го установи това

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
irka_e написа:Само да не гресираш с грфитна грес че ще имаш проблеми.
Точно графитна смазка се слага за да нямаш проблеми!!!!!!!!
20 години карам само коли с предно предаване(има слабост към тях) и винаги съм слагал графитна грес(едно време беше голям кът) и никога не съм имал разибто каре.
Имах Алеко и го продадох на 200 000 км с оригиналните карета....... и още го търкалят!!!!!
Саааааааааааамо графитна грес за карета !!!!!!!!!!!!
а най-важното е да се следи за целостта на маншоните!!!!!
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Лагерите ти могат да изкарат и още 100,000 км,карай и не се безпокой за тях.Те като станат за смяна сами ще се обадят
А относно профилактиката за която говориш-мисля че няма да може да се направи,поради простата причина:
1.те са капсуловани и не се отварят /освен ако не им помогнеш чука/
2.главината на която се държат гумата и спирачният диск пречи,а тя се избива помоща на големия чук,освен ако не е превъртял лагер или главина,но тогава ще имаш чувството,че си зад самолет с перка докато кормуваш автомобилът си.При този случай главината излиза без много усилия

1.те са капсуловани и не се отварят /освен ако не им помогнеш чука/
2.главината на която се държат гумата и спирачният диск пречи,а тя се избива помоща на големия чук,освен ако не е превъртял лагер или главина,но тогава ще имаш чувството,че си зад самолет с перка докато кормуваш автомобилът си.При този случай главината излиза без много усилия
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Моето мнение :Каретата не ги закачай само огледай маншоните и то много добре вътре в гънките има ли напукано даже сменяй ги ,струват по 10 лв заедно с греста.Ако се скъсат за нула време влиза вода и буклук и скапва карето,каретатат са на ориентировъчна цена 100 лв.
Лагерите също не ги закачай докато не се обаждат ,обикновено започват да вият при лек завой с по-голяма скорост ,стигнат ли до там не ги чакай много един лагер струва от порядъка на 40 лв има и по-скъпи и ма и по-евтини!Последиците могат да бъдат много лоши.Виждал съм раздробени лагери ,има голяма вероятност да блокира в движение,сещаш се до какво може да доведе ако караш със скорост над 100 км !
Това от мен ,вече знаеш какво да правиш!Действай!
Лагерите също не ги закачай докато не се обаждат ,обикновено започват да вият при лек завой с по-голяма скорост ,стигнат ли до там не ги чакай много един лагер струва от порядъка на 40 лв има и по-скъпи и ма и по-евтини!Последиците могат да бъдат много лоши.Виждал съм раздробени лагери ,има голяма вероятност да блокира в движение,сещаш се до какво може да доведе ако караш със скорост над 100 км !
Това от мен ,вече знаеш какво да правиш!Действай!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”