Как да си настроя делкото на голф 3 1.8 mi 90 коня ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Famous
Автомобил: vw Passat b5.5
Двигател: 1.9 TDI P.D. 131 P.s
Контакти:

Как да си настроя делкото на голф 3 1.8 mi 90 коня ?

Мнениеот Famous » Пон 28 окт 2013 8:22

Здравейте колеги.
Eдни майстори ми правиха колата, въртяха ми делкото и колата ми почна да не и падат оборотите като я засиля и като я искл. от скорост.После сменихме свещите и пак врътнаха делкото на ляво ....Колата започнаха да и падат оборотите но не иска грам да върви ..Прогах да отвъртя малко врътките на испарителя за да пробам да не би да тръгне , но така и не вървеше както трябва. Проблемат е следния - колата не върви и харчи доста сериозно.
Искам някой да ми даде съвет как да го врътна това делко за да се нормализират нещата ?
После ако някои ми каже и как да си настроя испарителя ще е най-добре :D
:love.vwclub

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да си настроя делкото на голф 3 1.8 mi 90 коня ?

Мнениеот enigma79 » Пон 28 окт 2013 8:25

Най добре намери читав газаджия,нито се знае колко е стока изпарителя ти,нито се знае и как да се настрои през интернет.Газаджиите с това се занимават и имат и газ анализатори,моя съвет е иди на читав такъв :a045

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 28 окт 2013 8:25

Що въртя изпарителя?!
Намери майстор със стробоскоп, ама и да знае как да го ползва.

Потребителски аватар
Famous
Контакти:

Мнениеот Famous » Пон 28 окт 2013 8:31

испарителя е с Ловато и е със сменени мембрани преди 2000 км . но това според мене не е проблем . ще вкарам 10 лв газ и ще го настроя като го завия да не пуска толко газ по-голям проблем е делкото според мен е на закъснение и трябва да се врътне съвсем малко на дясно какво мислите вие ?

Потребителски аватар
Famous
Контакти:

Мнениеот Famous » Пон 28 окт 2013 9:51

Колеги докато чаках да ми драснете нещо реших да си поиграя...
заредих 5 лв газ :Mr Green Fun и взех 1 клиуче 13 в джоба и иязох извън града. Разхлабих делкото и го завъртях малко на ЛЯВО .. Еми какво да ви кажа ... при положение че колата неискаше да върви нито на бенц нито на газ-Колата просто Тръгна... оборотите си падат на бензин върви прилично и държи нормални обороти . На газ завих врътките доста повече отколкото бяха развъртяни, което е показател ,че е пускало доста газ от там и големия разход. Направих я давърви както на мен ми харесва ... държи оборотите и на газ както на бензин .
Извода е ,че понякога човек трябва да опита сам преди да отиде на майстор който след работата му може нещата може да са по-зле от колкото да си го направиш сам.
За разхода ще споделя в четвъртък като си тръгна за Монтана понеже просто я настройвах да тръгне... но върви значително с по малко газ и със завити врътки на испарителя :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 28 окт 2013 9:59

Достигнал си сам до истината. Лошото на връткането на делкото е, че в дадени режими на двигателя запалването няма да е оптималното.

Потребителски аватар
Famous
Контакти:

Мнениеот Famous » Пон 28 окт 2013 10:09

Еми незнам може би съм уцелил понеже гледам че си пали нормално ,без да върти много :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ninkotv
Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]

Мнениеот ninkotv » Пон 28 окт 2013 11:21

Принципно човек докато не пипне, няма да се научи, но в някои случаи точно от пипане стават по-големи проблеми.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 28 окт 2013 18:33

ninkotv написа:Принципно човек докато не пипне, няма да се научи, но в някои случаи точно от пипане стават по-големи проблеми.

Колега с пипане се стига до много места :mhihi До като не пипне човек няма как да се научи,припомни си колега че с пипане под поличките едно време научавахме много неща които сега децата ни научават от телевизията и интернет :mhihi Така по темата щом колегата си настроил колата да работи и на двата режима значи нещата са добре,остава да видиш как е с разхода,но преди пак да центроваш нещо,направи центровка на бензин(делкото) и чак тогава центровай изпарителя и по фино делкото на газ :th_up

Потребителски аватар
Famous
Контакти:

Мнениеот Famous » Вто 29 окт 2013 8:51

E аз така направих първо на бензин .. все пак колата е направена да върви на бензин. На газ играта беше повече в изпарителя понеже ппреди това бях го въртял ,но мисля че всичко ще е ОК понеже врътките на изпарителя са доста завити а колата върви леко и без мн. натискане на педала ... :D

П.П. винаги когато знам нещо как или предполагам какво трябва да се направи по колата предпочитам да си спестя ходенето до "майстори" по простата причина ,че в днешно време всеки гледа да ти вземе парите дори и да не ти свърши работа както трябва. :love.vwclub

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”