Г1 1.8 Загрява до 70гр. ,отваря термостата и пуска перката
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Г1 1.8 Загрява до 70гр. ,отваря термостата и пуска перката
Колата е Г1 1.8 бензин с газ ,но не мисля че е от значение :) До преди 1месец ,нямах проблем ,термостата е на 1година BEHR и след като го бях сменил дигаше средата и така си карах. В момента стига до 1/3та от разграфението и до там. Помислих си ,че таблото или датчика са се преебали и днеска реших да тествам с мултицета. Отворих капачката и сложих сондата на мултицета вътре ,всичко добре и към 70градуса вече антифриза реши да излиза навън и в същия момент забелязах ,че и термостата е отворил и перката се е включила. Имах съмнения за въздух в системата и за това направих тоя тест ,има някакви балончета ,но сега би трябвало да се е обезвъздушила. Термостата ми е ясен ,ще го сменя ,но играта с перката каква е? Защо пуска толкова рано ,има ли някаква връзка с термостата тя? Какъв да купя тоя път? BEHR не издържа и една година.. а уш го хвалят...?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Загрява до 70градуса ,отваря термостата и пуска перката
балончета - или гарнитура на главата или мембрана на изпарителя
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
балончетата съм виждал на всяка кола ,която съм правил :) моля това мнение да го задържиш! Главата ще е прави на зимъска ,май направих грешка ,че писах и точно щях да ви пиша да не ми предлагате да сменя гарнитура ама ... по-добре да ми бяхте писали да ида на диагностика...
айде заключвайте темата ,то се е видяло ,че само разбирачи са тука... термостат или датчик няма да предложат ,ами гарнитура

айде заключвайте темата ,то се е видяло ,че само разбирачи са тука... термостат или датчик няма да предложат ,ами гарнитура

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Преди да заключат темата може ли да ти дам една идея?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Сложи на котлона тенджера с вода да заври и и измери температурата със същия мултицет. Трябва да покаже 100 градуса.
Най-вероятно датчика или таблото ти правят проблеми.
Най-вероятно датчика или таблото ти правят проблеми.
[quote="ktamen"]Сложи на котлона тенджера с вода да заври и и измери температурата със същия мултицет. Трябва да покаже 100 градуса.
...............quote]
Няма да е толкова.94-95грС ,но това не е важно.Към Гигата-Щом толкова коли си направил и виждал балончетата,какво се чудиш? Ние да ти оправим проблема?
...............quote]
Няма да е толкова.94-95грС ,но това не е важно.Към Гигата-Щом толкова коли си направил и виждал балончетата,какво се чудиш? Ние да ти оправим проблема?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Г1 1.8 Загрява до 70гр. ,отваря термостата и пуска перка
Значи има и други, които трябва да си сверят термометъра.
Термометрите на евтините мултицети всъщност са термодвойки. Дори да работят перфектно (аз не съм чувал за такъв случай) те мерят разликата в температурата между двете спойки - Демек разликата в температурата на самия мултицет и температурата на сондата.
Грешка от порядъка на 20 - 30 градуса си е съвсем нормална.
Термометрите на евтините мултицети всъщност са термодвойки. Дори да работят перфектно (аз не съм чувал за такъв случай) те мерят разликата в температурата между двете спойки - Демек разликата в температурата на самия мултицет и температурата на сондата.
Грешка от порядъка на 20 - 30 градуса си е съвсем нормална.
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Re: Г1 1.8 Загрява до 70гр. ,отваря термостата и пуска перка
Моята винаги е показвала по табло около 70гр.Смених 3 термостата и се тая.Не е и от таблото - и него съм сменял.Явно е от датчика,който показва температурата на таблото.Като бях го извадил отдолу се беше разрушил половината.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”