Климатроника се пуска сам, голф 4!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Климатроника се пуска сам, голф 4!
Здравейте колеги.Доста търсих из форума,но не успях да намеря точно същата тема затова искам да попитам нещо. Значи имам следния проблем с климатроника: Когато запаля колата климатроника е пуснат сякаш съм го оставил така когато съм я загасил.Изключвам климатроника карам няма проблем,но когато изгася колата и не я паля около 30 мин. когато запаля пак климатроника е пуснат на същите градуси на студено.Дори да си пусна на топло после като постои 30 мин изгасена пак се включва пак на същите градуси,сякаш сам се рестартира.Въпроса ми е на какво се дължи това чудо? Колата е ГОЛФ 4 1,9 тди 110коня 97 година
-
- Автомобил: GOLF 4 1.6
- Двигател:
Re: Климатроника се пуска сам ГОЛФ 4!
Да използвам темата на колегата... и моята кола е така не знам нормално ли е ? моята 1.6 101к.с. 98г
-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 98
И при мен е така, ако изгасиш мотора с климтароник на OFF. Аз го държа на ЕКОН на най-слабия вентилатор и градуси по желание. Когато изгася така, помни, ако обаче е бил на ОФФ, не. Странна работа, но доста хора ми казаха, че така били по принцип.
- Boka4o
- Автомобил: vw passat B5
- Двигател: AFN 1998
- Контакти:
И при мен е тъка много неприятно пробвал съм и със друг климатроник от морга но пак е так колата е PASSAT B5 1.9 TDI AFN
-
- Автомобил: GOLF 4 1.6
- Двигател:
Re: Климатроника се пуска сам, голф 4!
значи заводско е така . но дали има начин да се промени някой знае ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да доста е кофти всеки път да го изкл.Някой дали знае как може и дали въобще може да се оправи?
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Аз имах грешка на климатроника - моторчето на клапата за рециркулация беше забило в положение затворено. Когато колата седеше повече време, климатроника винаги ми се пускаше на 22 градуса Auto, незаивисимо на какво съм го оставил. След посещение при колегата zfa159 сменихме моторчето, грешката изчезна и сега климатроника се пуска точно в същото положение, в което съм го оставил.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз нямам такъв проблем, но един авер ми се оплаква на скоро, че точно същия проблем е налице и при него. В моето голфе както го оставя така си се и пуска след това - ако е офф, ако е включен каквото си му е било зададено такова си е й. Аз си мисля, че е нещо по компютъра
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ако е на OFF, е норманло да тръгне на 22 градуса след 2-3 запалвания или веднага след първото гасене и палене - това се определя от версията на софтуера на контролера и не подлежи на преправяне.
Ако след всяко гасене на колата и палене, тръгва на 22 градуса на Ауто, независимо в какво положение е - това вече е липса на захранването за паметта на модула. Тества се лесно - оставяш го на 20 градуса вечерта и гасиш. Ако на другия ден тръгне на 20,а не на 22 - всичко си е наред.

Ако след всяко гасене на колата и палене, тръгва на 22 градуса на Ауто, независимо в какво положение е - това вече е липса на захранването за паметта на модула. Тества се лесно - оставяш го на 20 градуса вечерта и гасиш. Ако на другия ден тръгне на 20,а не на 22 - всичко си е наред.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”