Добавяне на друг ключ към аварийните vento 1.9 TDI
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добавяне на друг ключ към аварийните vento 1.9 TDI
Здравйте счупими се червеното капаче на аварийните за венто става въпрос. Ключа си работи просто като са счупени крачетата на капачето не се натиска хубаво и на моменти засича. Така или иначе преди време си мислех за неудобното разположение на аварийните и реших да не сменям капачето а да добавя още един ключ. Ще бъдат включени аварийните и с другия прекъсвач(ключ) ще ги спирам и пускам. Въпросът е, че не знам как да разглубя аварийните без да свалям вулана и кои точно кабели да прекъсна за да свържа другия ключ.
Последна промяна от efrdimitrov на Чет 21 ное 2013 21:40, променено общо 1 път.
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
Re: Добавяне на друг ключ към аварийните
Като намериш кой кабел да прекъснеш, си намери един ключ за подгрева на задния джам и го направи с него.Да си стане баш оргиналдъ :) Ако нямаш такъв драсни едно лс 

- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Re: Добавяне на друг ключ към аварийните
Не става с прекъсване на един кабел. Трябва да пренасочиш 5 кабела от три различни букси + още 3 допълнителни, за да стане както е редно. Свалянето на ключа от лостчетата не е необходимо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Добавяне на друг ключ към аварийните vento 1.9 TDI
Редакторам си отговора: кой са другите две букси ако претположим че еднта е до воланс с 8-те кабела и идея ключ и няма ли някакво друго решение.
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
Ще стане с едно реле с 5 крачета и 2 диода
85- /+/ от бутон който ще управлява аварийните
86 - /-/ маса кафяв кабел по избор
30 - изход на релето за мигачите -черен кабел+бяла ивица и зелени напречни пръстени ,намира се точно под волана
87 /нормално отворения контакт на релето /-през два диода съответно до черен + бяла ивица и черен + зелена ивица/ляв и десен мигач /

Едит : Проводниците които са необходими за 30 и 87 краче се намират във снопа под волана Успех
85- /+/ от бутон който ще управлява аварийните
86 - /-/ маса кафяв кабел по избор
30 - изход на релето за мигачите -черен кабел+бяла ивица и зелени напречни пръстени ,намира се точно под волана
87 /нормално отворения контакт на релето /-през два диода съответно до черен + бяла ивица и черен + зелена ивица/ляв и десен мигач /

Едит : Проводниците които са необходими за 30 и 87 краче се намират във снопа под волана Успех

-
- Автомобил:
- Двигател:
Първо ти благодаря за изчерпателния отговор, но не разбрах изцяло 'edita' ти накрая се оказа че може само с двата прекъсвам ги и готово.
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
честно казано малко си е играчка тази работа, но си е страшно удобно и практично !
Аз преди време бях правил същата "играчка" на пассат Б4.Сещам се,че бях ползвал две релета,два изправителни диода,около 3м кабел и бутон за задния подгрев.
Ако не се справиш сам пиши ми на ЛС да ти помогна.
Аз преди време бях правил същата "играчка" на пассат Б4.Сещам се,че бях ползвал две релета,два изправителни диода,около 3м кабел и бутон за задния подгрев.
Ако не се справиш сам пиши ми на ЛС да ти помогна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам, че е тази букса, защото открих N 30(черен кабел със бяла ивица и напречни зелени пръстени) в случая е на втора позиция на самата букса. Другият или другите два е/са цитирам ' 87 /нормално отворения контакт на релето /-през два диода съответно до черен + бяла ивица и черен + зелена ивица/ляв и десен'мигач /' аз мисля че тук са два кабела единия е позиция 7 а другия на 3 както пише в цитата. Значи ако следваме логиката ако прекъсна позиции 2, 3 и 7 от буксата на снимката ще стане.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега пък нямам мигачи, според мен този кабел(черно белия с напрените зешени пръстени) е нещо като вход ако наметя изхода може и да стане.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”