Колеги имам проблем не ми очита на таблото количеството на бензина в резервоара на какво се дължи това моля помогнете!!! Става дума за VW vento 1.8MI АБС мотор!
Последна промяна от volvo12 на Сря 04 дек 2013 9:17, променено общо 4 пъти.
1. си оправи заглавието 2. това въобще не е спешен проблем...не е като да ти е паднало колелото на 400км от дома ти....колата ти може да се движи така и то без никакъв проблем, стига да си следиш какви км минаваш с нея дневно. 3. причините могат да са много - датчика в таблото, спукани спойки в таблото, датчика в резервоара. Започваш от по-лесните неща - свали таблото и го презапой,за д аси сигурен, че нямаш проблем в него. След това откачи куплунга на горивната помпа в резервоара и виж какво е положението там - да няма скъсан кабел или нещо друго. Имаш 4 или 5 кабела на буксата (не помня колко точно са в твоя случай). Ако са 4, тогава имаш два дебели и два тънки. Двата дебели са за горивната помпа, другите два са за датчика - като ги окъсиш с едно кабелче, тогава при контакт датчика трябва да ти покаже пълен резервоар. Ако са 5 кабела,тогава трябва освен двата дебели за помпата, трябва да имаш три тънки - един + през контакт, една маса и сигнала към таблото. Като подадеш + на кабела, който е сигнала към таблото, трябва да ти покаже пълен резервоар. Виж с кой от двата варианта си и го пробвай какво ще стане.
Не е ли малко прекалено?Човекът има проблем,а го пращате да ползва търсачката или заглавието не било наред.Не всички собственици на религията /не колата/ VW могат да го направят успешно.Трябва да има разбиране и взаимопомощ.А не упреци.Всъщност колегата zfa159 е направил точно това.С изключение на "Оправи си заглавието".Това не помага според мен.
Правилното заглавие ще помогне на някой утре, някой със същия проблем. С това заглавие темата ще изчезне в архива и никаква търсачка няма да я изкопае оттам. Колегата няма да се изпоти, ако си оправи заглавието и напише какво е решението. Ако си направиш труда да кликнеш на линка за заглавията ще разбереш защо заглавието е важно
Трябва да има да, но колегата не е от вчера във форума - за 3г трябва да я е използвал поне веднъж, и да познава правилата - аз като чета "Имам проблем", въобще не си правя труда да гледам, камоли да помагам ако мога - защо да уважавам когото и да е, като не уважават мен и останалите? Не трябва ли да е двустранна цялата история?