Здравейте колеги, колата е 1.6 АКЛ хайлайн 98г.
Имам бутон АСР, който като натисна, няма никаква реакция нито от него, нито на таблото. От както е в мен колата, около година и нещо, никога не съм го тествал, т.е не е работил при мен.
Въпросът ми е как да разбера дали колата действително има АСР или проблема е в бутона?
Мерси предварително.
Проблем или липса на функция - ASR Голф 4
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Проблем или липса на функция - ASR Голф 4
Вкараи едната гума на снега а другата да е на чистия асвалта ,тръги рязко настъпи я.Ако имаш АСР ще ти отнеме гаста все едно не си натиснал педала и ще осетиш как се опитва да прехвърли въртящия момент от тая гума на снега на тая на чистия асвалт 

-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 98
Ако те разбирам правилно, функцията работи постоянно, т.е бутона светва, когато тя се включи и той служи за изключването й ? Ако е така, нормално ли е да не прещраква като този за аварийните и подгрева примерно. Понже около нас разтопи снега и нямам възможност да пробвам :)
-
Функцията работи постоянно да,бутона само се натиска без да прещрака,но когато светне лампата значи е изключен АСР-а.Може и на банкета да пробваш където е кално или има трева.
-
Ясно. И последно - когато се активира АСР-а, тогава сработват и светлинните сигнализации по таблото и бутона? Питам това, понеже в покой и движение като го натискам не светва нито той, нито нищо по таблото.
-
Да по принцип когато сработи тогава светва,и когато дадеш на контакт също трябва да светне и изгасне на таблото.Затова щом имаш съмнения трябва да го пробваш.
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Най-добре си закачи колата на ваг-ком и отвори АБС модула и там ще си каже модула ти дали е АСР или само АБС, аз лично мисля, че нямаш АСР, а най-вероятно капачето на таблото е липсвало и за да не стои като празна дупка, на предишния собственик на колата му е попаднал тоя бутон и го е сложил или нещо такова. А подсветката на бутона работи ли когато си на фарове?
Последна промяна от tih на Нед 01 дек 2013 22:04, променено общо 1 път.
Само да попитам,
на някои автомобили, за да се деактивира ESP/ASR и други подобни, бутонът не само трябва да се натисне, ами и да се задържи.
Моят Passat няма такива екстри и не знам. Но на Шкодата на баща ми и на доста от служебните френски неща, бутоните трябва да се задържат за няколко секудни и чак след това изключват функцията.
на някои автомобили, за да се деактивира ESP/ASR и други подобни, бутонът не само трябва да се натисне, ами и да се задържи.
Моят Passat няма такива екстри и не знам. Но на Шкодата на баща ми и на доста от служебните френски неща, бутоните трябва да се задържат за няколко секудни и чак след това изключват функцията.
- GALIANO
- Автомобил: Cupra 300
- Двигател:
По-добре изкарай самото копче и виж зад него дали имаш вързана инсталация 

-
GALIANO написа:По-добре изкарай самото копче и виж зад него дали имаш вързана инсталация
tih написа:Най-добре си закачи колата на ваг-ком и отвори АБС модула и там ще си каже модула ти дали е АСР или само АБС, аз лично мисля, че нямаш АСР, а най-вероятно капачето на таблото е липсвало и за да не стои като празна дупка, на предишния собственик на колата му е попаднал тоя бутон и го е сложил или нещо такова. А подсветката на бутона работи ли когато си на фарове?
Мисля, че подсветката на бутона не свети , когато съм на фарове, и когато го натискам, няма никакви индикации като щракване и т.н, просто слиза до долу и се връща, но според колегата горе и чуждестранен форум, бутона си активира функцията и светлинната индикация чак, когато сработи аср при създала се проблемна ситуация със сцеплението.
Мерси, ще видя кое от двете ще успея първо, да се докопам до вагком или да намеря време да сваля решетките на въздуховодите :)
Има ли чек лампа при подаден контакт, по която да се ориентирам най-лесно за наличието на аср ?
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,голф 4 akl и то 99" много трудно ще да има asr!
Прочети първо тази тема,поразмисли над нея и си направи някакви изводи!
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=219912&hilit=golf+4+asr
-
Vag_activator написа:Колега,голф 4 akl и то 99" много трудно ще да има asr!
Мерси колега. Това поставя въпросът дали предния собственик не е направил въпросната модификация и аз отново оставам на етап проверка. Поздрави :)
- GALIANO
- Автомобил: Cupra 300
- Двигател:
Не е нужно да сваляш решетките за да извадиш бутона.
-
GALIANO написа:Не е нужно да сваляш решетките за да извадиш бутона.
Дали си попадал на видео на манипулацията ? .... Знам, че има нещо като пластина от лявата страна, но как да стигна до нея ? ... С отвертка с облепен връх да не драска ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”