Голф 2 1.1 GG проблем с паленето

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vankatagb
Автомобил: Vw Passat B 5.5
Двигател: AZM 2001

Голф 2 1.1 GG проблем с паленето

Мнениеот vankatagb » Пон 16 дек 2013 15:36

Здравейте колеги! Пиша тук, защото мисля, че проблема е някъде в запалителната система(колата се кара само на газ, но майстора каза, че не е проблема в газовото). Та проблема е следния - вчера се качвам и въртя да запаля, но няма никой, стартера си върти, гориво има, но няма никакъв вътък да врътне или поне да опита да прехрипа за да запали, само върти. Днес един приятел ме дръпна - запали но с голяма мъка след 150м поне(чудеше се да запали ли или не :eek )Като запали си държи обороти, нормално си набира.Обаче като я изгася след като загрее за 1-2мин и после пак пробвам да запаля, пали но с леко претрисане. Газовия клапан не изпуска и предполагам колата не се дави, защото това ми беше съмнението.Ток също има да убие кон по думите на човека, който го провери. Същото ми го направи преди около 2 седмици, и в този промеждутък може да се каже, че нямаше проблем като изключа запалването с претрисане като позагрее! Кабели, капачка и палец са на около 10000км, като ги сменях майстора каза, че свещите са добре(3 полюсни са). Къде се крие проблема спорд вас и къде в Бургас и региона може да ми го оправят( питам така за региона, защото то сервизи много, но майсторите са малко).
Колата е Голф 2 1,1 карбуратор, с двигател GG, ако не се лъжа, защото е сменен.
Ако темата не е за тук моля да ме извините, ще я сложа в газовия раздел! Благодаря предварително!!! :love.vwclub

КОлеги във вас ми е надеждата, ще съм благодарен за всеки коментар!

Потребителски аватар
vankatagb
Автомобил: Vw Passat B 5.5
Двигател: AZM 2001

Re: Голф 2 1.1 GG проблем с паленето

Мнениеот vankatagb » Пет 27 дек 2013 17:59

Честита Коледа колеги, здраве и безаварийни километри! Развитието е , че последната седмица не ми правеше проблем до вчера, когато пак не запали! Днес извадих свещите и сега слагам снимка да си кажете мнението. Моето е, че са за смяна, аз ги карам вече почти 25000км. , а преди това тъста каза, че ги е сменял ама кога точно поне още 10000км отгоре значи!
Благодаря предварително и весело посрещане на Новата година!!! :love.vwclub
Прикачени файлове
Снимки0650.jpg
Снимки0651.jpg
Снимки0652.jpg
Снимки0653.jpg

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Мнениеот cheatereye » Пет 27 дек 2013 18:31

Весела Коледа (на патерици) и весело посрещане на празниците, както и изпращане на старата и посрещане на новата... (много се увлякох) :beer Аз вече, 2 години карам колата си само на газ, по определени причини! Когато колата ми започна да глъхне, и да пали трудно, ме пратиха при Атанас Стаматов (учител в ПГ ПО ТРАНСТОРТ, демек Автото гр. Бургас) първото нещо, което ме пита беше тази кола на газ ли ще е караш и дълго ли ще е караш на газ. Аз казах ДА?! тогава той ми каза, на газ задължително еднополюсни, човека лично отиде и ги закупи (БОШ за числата не мога да ти кажа, понеже за всеки двигател са различни). След което, коригира междуелектродното разстояние и запалихме колата. От там е настрой на вървеж и на палене. И вече да чукна на дърво 1 година не съм пипал нищо! Ако те интересува, къде се намира този човек, има тема в която съм писал, за него. Ако не е намериш пиши ми на лично, да ти обясня, къде се подвизава :th_up
:drunk

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 27 дек 2013 19:15

На последната снимка ясно се вижда разликата в работата на свещите. Нормални и добре работещи са тези отляво - с керемиден цвят на изолатора.
Това, колко електродни са не мисля, че е от значение. Важното е да се спазва разстоянието от производителя - т.е. да са по каталог. На автора мога да препоръчам да намери причината за това десните две свещи да изглеждат така.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”