смяна масло голф3 1.8 ми
-
- Автомобил:
- Двигател:
смяна масло голф3 1.8 ми
на колко км трябва да смени маслото при положение че цвета му стана черен?маслото ми е кастрол 10в /40 . вече е на 8км цвета му стана черен!има ли опасност да карам така до 10км? 

- yordannnnnn
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 93
Re: смяна масло голф3 1.8 ми
според мен сменяй го не си прави експерименти,това е важен консуматив
-
- Автомобил:
- Двигател:
защо потъмня така толкова бързо , като колата се кара повече на газ? 

-
- Автомобил: vw vento
- Двигател: ABU
принципно маслото се сменя на 10к км,но повечето колеги както и аз го сменят на около 8к...не се знае от какво е почерняло а остане ли мотора без смазване или лошо такова нищо хубаво няма да последва...
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Карай смело - това са два км, и без масло ги взема
Говорим за коли по на 20г и се чудиш, защо маслото ти потъмнява за 8000км?

Говорим за коли по на 20г и се чудиш, защо маслото ти потъмнява за 8000км?

- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
Нормално е да потъмнява. Моето стана черно още на 5 хиляди,ама нито го гори, нито нищо.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Ако има масло до макс. не се притеснявай! Лошо е да не остане без масло!
Ако толкова много се притесняваш, дърпаш щеката за маслото и я обърсваш с пръстите, след това ги търкаш един в друг, и ако се плъзгат, значи маслото има смазване! Поне така правя аз, и не съм имал проблем!
Ако толкова много се притесняваш, дърпаш щеката за маслото и я обърсваш с пръстите, след това ги търкаш един в друг, и ако се плъзгат, значи маслото има смазване! Поне така правя аз, и не съм имал проблем!

-
- Автомобил:
- Двигател:
нивото на маслото си е до малко под максимума , нито го гори , нито го губи .от смяна до смяна до сега никога не съм доливал ! ама нали на газ като се кара маслото си седи по светло , не потъмнява! 

- teosz
- Автомобил: VW Golf IV Variant
- Двигател: 1.9 TDI-ATD
automan написа:нивото на маслото си е до малко под максимума , нито го гори , нито го губи .от смяна до смяна до сега никога не съм доливал ! ама нали на газ като се кара маслото си седи по светло , не потъмнява!
Че като караш на газ не палиш ли на бензин? редно е да си промени цвета.Моето е вече на 7хил и се е променило леко, но доста често карам на бензин.Ако е качествен Кастрола спокойно можеш да си караш до 15хил.
-
- Автомобил:
- Двигател:
еми не знам колко е качествен Кастрола. иначе не ми тропат повдигачите сутрин когато е студено! с други масла ми тропаха! това се двуумя , да го сменям ли или да си карам до 10000 км, 

има един много стар номер,който го знам от стар колега:на една хартия капваш капра от маслото от мотора и я запалваш!ако маслото почне да гори,го сменяш.доброто масло започва да бяга от огъня
- Ico_kj
- Автомобил:
- Двигател:
Колега няма от какво да се притесняваш, както са казали колегите ако има смазочност като потъркаш пръсти значи ще те изкара още 2 хил. км. няма да е проблем, но ако имаш възможност да го смениш го сменяи поне ше знаеш че двигателя има ново масло. Аз смених маслото преди 100км преди седмица, имах тракане на клапаните и маслото беше вече черно от доста време и сега като го смених тракането изчезна, но да отбележа че си бях направил километрите за смяна на масло :) работата на двигателя се подобрява не тропа и не трака.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
automan написа:защо потъмня така толкова бързо ,...
Защото ти е качествено маслото, за това!

Маслото има една основна функция - Да смазва!
Качественото масло има две основни функции - Да смазва и да Отмива твърдите частици (нагар), които могат да надерат повърхностите.
А тия масла, дето не си променят цвета до края - не ми ги Фалете!

От къде се взема нагар, при положение, че караш основно на газ вече е друг въпрос.
Поне на първо четене се сещам за кофти въздушен филтър (пропуска прашинки), липсващ филтър на газта (пропуска графитен прах), кофти изгаряне и стари нагари, които качественото масло отмива в момента.
Карай си спокойно колата, на пролет ще сменяш масло, като се стопли.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
А, нагара може да си е в мотора от много преди колегата да я направи на газ. В повечето коли "нов внос" е нещо страшно вътре като махнеш капака на клапаните.
Абстрахирайте се от скъсания разпр. вал - огледайте нагара (снимката я набарах в Гугъл).Това е сравнително чист мотор на фона на част от тези, които съм отварял :

Абстрахирайте се от скъсания разпр. вал - огледайте нагара (снимката я набарах в Гугъл).Това е сравнително чист мотор на фона на част от тези, които съм отварял :

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”