Паднало уплътнение на антена Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vankicha
Автомобил:
Двигател:

Паднало уплътнение на антена Голф 4

Мнениеот vankicha » Пон 06 яну 2014 14:26

Уплътнението на антената ми беше леко напукано но скоро видях че направо липсва :icon_sad .Явно е фръкнало на някоя автомивка.Сега между тавана и антената виждам малък процеп и вероятно ще влиза вода :mad Ако някой е имал този проблем ,моля да сподели как го е решил.Мисля да му играя един силикон но ще стане грозно.Ако може да се свали антената и да се намаже отдолу ще се получи по-добре,но свалянето на тапицерията на тавана ми се вижда сложно :gruebel

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Re: Паднало уплътнение на антена Голф 4

Мнениеот plamikcho » Пон 06 яну 2014 14:30

И моето е така. Не знам къде капе, но засега не виждам никакви поражения. Наканил съм се да го намажа със силикон отвън - не ми се занимава да свалям тавана. Ама съм се наканил като поп на ср@н3 :mrgreen Сигурно от 1 г. откак е паднало.

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пон 06 яну 2014 16:01

Това уплътнение с годините явно масово се пука, нацепва и след време пада изцяло, виждал съм вече много Голфове и Пасати с паднали уплътнения на антените. Аз реших по един доста може би "безумен" начин, понеже и на моята кола падна един слънчев ден уплътнението. Тъй като си бях купил една китайска антена да си сложа пръчката, защото естествено ми бяха откраднали старата :banghead , на новата антена си го има това уплътнение, едно към едно е с оригиналното. Та взех уплътнението и с нож разцепих и срязах по голямата част от гумата вътре около основния твърд профил (не знам дали достатъчно точно го обяснявам) и след това просто го "нахлузих" през антената, като към основата, където е най-широката част понеже видях малко зор го изтеглих и разширих с дърпане с отвертка, докато си влезе на мястото. Не знам дали при положение, че рязах от вътрешната част, ефекта от уплътнението ще е същия, но определено си стои като ново и е много по-естетично. Дано да съм бил полезен.

Потребителски аватар
Anonymous88
Автомобил: VW Vento - VW Golf IV- VW Golf IV
Двигател: 1z 1996 - AJM 2000 116++ - ALH

Мнениеот Anonymous88 » Пон 06 яну 2014 16:05

Лично аз реших този проблем със черен силикон (колата ми е черна) не ми пропускаше вода от там, но да се застраховам! :beer

marin_andonov
Автомобил: VW
Двигател: TAIGO

Мнениеот marin_andonov » Пон 06 яну 2014 18:04

Колеги,
Няма как да пропуска вода, тъй като там където антената влиза в тавана има гумен пръстен, който в същото време е и уплътнение а другия, който е м/у основата на антената и тавана е декоративен и не спира водата.

Потребителски аватар
vankicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankicha » Пон 06 яну 2014 22:21

колега Андонов, дано да сте прав че няма да тече през този процеп :bowdown Всеки път като се качвам гледам за петно по тавана.Голфа е сив и хич не ми се слага силикон.Ако това уплътнение е наистина декоративно то идеята на 'chinadracon' е много удачна :th_up

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 06 яну 2014 22:23

Десетина лева струва във ФВ

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”