проблем спирачни апарати+дискове Г3 комби
проблем спирачни апарати+дискове Г3 комби
здравейте колеги.направо на въпроса:при смяна на спирачни апарати по един от болтовете блокира и понагря малко повечко дисковете.свалих почистих основно целия апарат дори изкарах буталото.проблема ми се струва остана...НАГРЯВА ДИСКОВЕТЕ ПОВЕЧЕ от колкото трябва.
не се чува стържене тръгва си нормално при лек наклон което личи че не е от задържане(но явно го има).идеи от какво се получава.защо не се отпускат.при двете кола е различно.

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
Re: проблем спирачни апарати+дискове Г3 КОМБИ
махаш накладките и движиш апарата навън-навътре.Трябва да се движи с нимимални усилия.Идеята ми е да се проверят дане би тези "плабащи" болтове да се са изкривили.Лично аз съм имал такъв проблем.
Re: проблем спирачни апарати+дискове Г3 КОМБИ
след промивката и почистването всичко е ок.водачите са меки ,леко се движат.буталото на ръка го затварям.и пак си загрява.отива по джантата чак.при старите апарати не беше така.ако успея да изкарам скъсаните цицки от резбата и да ги сменя ще ги върна пак но до тогава лошо.
Re: проблем спирачни апарати+дискове Г3 комби
днес направих още една профилактика.смених маркуча макар да е здрав и зашкурих леглата само че с шлайфа до блясък.имаше и едно малко изкривяване на външна накладка затова и там минах добре с диска за сега не се усеща суркане, но като покарам утре ще видя.само днес като пробвах след обезвъздушаването и колата не кове гумите. нормално ли е заради ABSа.
въздух не остана и буталцето много е чувствително...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”