Масло голф 4 1.8т
-
- Автомобил:
- Двигател:
Масло голф 4 1.8т
Колеги, търсих из форума,но не можах да намеря отговор за въпроса ми,а той е следния: имам golf 4 1.8 т agu код на мотора и до сега три пъти съм му сменял маслото с castrol 5 na 40. Първите 11 хиляди 500 грама съм долял. След вторите 10 хиляди пак 5 на 40 кастрол съм долял около 500 грама. След третата смяна около 800 грама. Вече карам 8к и съм долял 800 грама пак 5 на 40 кастрол. Колата я взех на 84к 2011 година аз съм втори собственик и сега е на 122к едвали са реални смених доста оригинални части,но знам ли и никога няма и да разбера май:( въпроса ми е дали има смисъл пак да слагам 5 на 40 кастрол или вече е старичка за 5 на 40 и да си сипя 10 на 40 кастрол и да видя дали пак ще харчи така?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Масло голф 4 1.8т
Забравих да напиша,че колата е 1999 и няма газ на бензин се кара
- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
То при загрял мотор няма значение дали е с 5W40 или 10W40. Първата цифра означава вискозитета при студен мотор. По-добре за двигателя е първата цифра да е по-малка, защото по-бързо ще смаже студения двигател и ще има по-малко износване.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Карай си с 5в40. И 10в40 да сложиш пак ще имаш подобен харч. Ако има хлабини в мотора това се лекува с ремонт и смяна на части, а не със смяна на маслото 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ясно е че има неща за ремонт,но си мислех за по гъсто масло може и да понамали харча :) затова споделих тук драмата така да се изразя. а до колкото харченето не ме притеснява смисъл за турбо кола на 15 години 1 литър не е кой знае колко...
- ilian.
- Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
- Двигател: AUM AHF
Пробвай с друга марка масло 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Spodelqi markAta za tiva sum suzdal tazi tema
Последна промяна от yoan4o на Пет 07 фев 2014 10:56, променено общо 1 път.
Причина: Нарушаваш т.1 на правилата. Пиши на Кирилица.
Причина: Нарушаваш т.1 на правилата. Пиши на Кирилица.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Ако използваш търсачката доста ще се изненадаш. Иначе Motul примерно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=17&t=37407&hilit=%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82
Ето и един мой цитат от друга тема :"Първото число например 5W показва вискозитета на маслото при ниски температури (не ми се рови да търся при какво темп. какъв вискозитет...), т.е. масло 10W е по-гъсто от 5W при "-15C", 15W при такава температура съм го виждал да тече като мед. А второто число показва вискозитета при 100С ако не се лъжа. Тоест 10W40 има по-лоши свойства, губи мазилността си при 100С спрямо същата температура на масло 10W50. Та по-добре 5W зимата ще го подкача по-бързо, но не означава че като загрее колата то ще е рядко. Това са пълните глупости на "компетентни" маслари - от сорта над 200 000км колата с 15В - пълни глупости. Не, че не може да се сложи, но да се сипе нещо, което отговаря на изискванията на производителя на мотора, а не примерно минерално масло 15В както някои казват, при положение, че има и полусинтетика 15В. Отделно и това е идеята - синтетика, полусинтетика ще рече добити по изкуствен път масла, на които са им подобрени мазилните характеристики. Та мисълта ми е, че общо взето първото число колкото е по-ниско говори за по-добри свойства на маслото." А ето и темата : http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=405163
Та има си писано, не е като да няма!
А на скапан мотор и дзиф да налееш пак ще го гори! За това слагай според препоръките на производителя.
Ето и един мой цитат от друга тема :"Първото число например 5W показва вискозитета на маслото при ниски температури (не ми се рови да търся при какво темп. какъв вискозитет...), т.е. масло 10W е по-гъсто от 5W при "-15C", 15W при такава температура съм го виждал да тече като мед. А второто число показва вискозитета при 100С ако не се лъжа. Тоест 10W40 има по-лоши свойства, губи мазилността си при 100С спрямо същата температура на масло 10W50. Та по-добре 5W зимата ще го подкача по-бързо, но не означава че като загрее колата то ще е рядко. Това са пълните глупости на "компетентни" маслари - от сорта над 200 000км колата с 15В - пълни глупости. Не, че не може да се сложи, но да се сипе нещо, което отговаря на изискванията на производителя на мотора, а не примерно минерално масло 15В както някои казват, при положение, че има и полусинтетика 15В. Отделно и това е идеята - синтетика, полусинтетика ще рече добити по изкуствен път масла, на които са им подобрени мазилните характеристики. Та мисълта ми е, че общо взето първото число колкото е по-ниско говори за по-добри свойства на маслото." А ето и темата : http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=405163
Та има си писано, не е като да няма!
А на скапан мотор и дзиф да налееш пак ще го гори! За това слагай според препоръките на производителя.
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Прочетох внимателно обясненията, в стари теми, от енциклопедиста, доста добре и простичко е обяснил човека, евалла му казвам! Само едно недоразбрах от цялата работа, ако някой може, нека го дообясни!
Разбрах за цифрата на маслата, за студен старт, както и после, като загрее двигателя, как всичките стават еднакви, поправете ме, ако греша? Тогава, защо, все пак, при износване на съответния двигател, с годините и навъртените километри, се налага да се преминава към по-големите цифри във вискозитета, за да се намали разхода на масло, както и реално си намалява? Не е сериозно да се твърди, че целия разход на маслото се заключава от момента на запалването, до вдигането на съответната температура, когато, всички масла ставали еднакви? Това дори не е и половин час, особено лятото! Нима увеличените хлабини, което, предполагам, е предпоставката за повишения разход на масло, се нормализират, като загрее? Май, е точно обратното, увеличават се още повече, поне така мисля! Като например, ако съм с 10W40, ще имам примерно разход от 1 литър на 3000км, то с 15W40 този разход вече ще е 1 на 4000км! Нима цялата разлика ще е само и единствено в този промеждутък, от стартирането, докъм пълното загряване? Нещо не ми се връзва, не знам защо? Давам примерни стойности, нямам претенции за точност!
Разбрах за цифрата на маслата, за студен старт, както и после, като загрее двигателя, как всичките стават еднакви, поправете ме, ако греша? Тогава, защо, все пак, при износване на съответния двигател, с годините и навъртените километри, се налага да се преминава към по-големите цифри във вискозитета, за да се намали разхода на масло, както и реално си намалява? Не е сериозно да се твърди, че целия разход на маслото се заключава от момента на запалването, до вдигането на съответната температура, когато, всички масла ставали еднакви? Това дори не е и половин час, особено лятото! Нима увеличените хлабини, което, предполагам, е предпоставката за повишения разход на масло, се нормализират, като загрее? Май, е точно обратното, увеличават се още повече, поне така мисля! Като например, ако съм с 10W40, ще имам примерно разход от 1 литър на 3000км, то с 15W40 този разход вече ще е 1 на 4000км! Нима цялата разлика ще е само и единствено в този промеждутък, от стартирането, докъм пълното загряване? Нещо не ми се връзва, не знам защо? Давам примерни стойности, нямам претенции за точност!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Материалите, от които са направени различни части на автомобилния двигател са различни. Следователно, някои от тях ще имат едно разширение на топло, други по-малко или по-голямо. Различните метали имат различен коефициент на топлинно разширение (нямам спомен дали така се наричаше тоя параметър).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, май точно така беше - коефициент на линейно разширение, нещо такова.
Колега, не си разбрал нищо. Не се налага да минаваш на "по-гъсто масло", това са глупости. Сега ще импровизирам малко и ако греша нека ме поправи някой. Ако минералното масло прави маслен филм дебел 0.05 мм, а синтетичното 0.01 мм, то логично е, че износени маслосъбирателните сегменти биха оставили синтетичното масло в горивната, докато минералното по-малки количества от него ще изгорят в камерата. Сега, въпроса е, че на колата производителя предписва масло, което не трябва да е минерално , това е 100% сигурно.
Може да има 15W минерално, така и синтетично, но не може да има 5W масло, което да е минерално. Ти трябва да вземеш масло, което отговаря на стандарт 505.0.... нещо си. Може да е 0W, 5W, предполагам, че за турбо може и 10W, това единствено ще ти оказва влияние при първо палене на студен мотор зимата - 10W е по-гъсто на студен старт от 5W.
Колега, не си разбрал нищо. Не се налага да минаваш на "по-гъсто масло", това са глупости. Сега ще импровизирам малко и ако греша нека ме поправи някой. Ако минералното масло прави маслен филм дебел 0.05 мм, а синтетичното 0.01 мм, то логично е, че износени маслосъбирателните сегменти биха оставили синтетичното масло в горивната, докато минералното по-малки количества от него ще изгорят в камерата. Сега, въпроса е, че на колата производителя предписва масло, което не трябва да е минерално , това е 100% сигурно.
Може да има 15W минерално, така и синтетично, но не може да има 5W масло, което да е минерално. Ти трябва да вземеш масло, което отговаря на стандарт 505.0.... нещо си. Може да е 0W, 5W, предполагам, че за турбо може и 10W, това единствено ще ти оказва влияние при първо палене на студен мотор зимата - 10W е по-гъсто на студен старт от 5W.
- ilian.
- Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
- Двигател: AUM AHF
8100 X-cess 5W40 - Motul -ще останеш доволен 

-
- Автомобил:
- Двигател:
здр. Колеги искам да питам имам голф 4 1,8 125 коня и карам с масло тотал 10W40 но миго гори някде на 10000 около литър и полувина та вапросамие следния какво масло да сложа понеже вече е за смяна четох че пална синтетика трябвало да баде но като имам предвид че гори 10В40 как да сложа 5В40 колаа е на 220000 километра плс кайете какво масло да сложа дет евентуално няма даго гори и щедае добро за работата на мотора казахами за катрол ама се чуде дали 5 или 10 В40 да сложа...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Viki, малко по-нагоре, 4 или 5 коментара има едни линкове
, попрочети ги и оправи и правописа, че е манджа 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”