Проблем със спирачките (Golf 3)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Drake
Автомобил:
Двигател:

Проблем със спирачките (Golf 3)

Мнениеот Drake » Чет 05 апр 2012 23:17

Колеги, моля за помощ от една година ми пропада педала на спирачките. Смених цилиндърчета, дискове и накладки (отпред), 4-5 спирачни помпи (нови и 2-ра ръка), барабани (отзад) и сервото, и го обезвъздушавах поне 30 пъти... Оправя се точно за 10-20 минути и пак се почва. Та въпроса ми е какво да сменям или човъркам, че накрая ще ме видите на възел около някое дърво :D
Благодаря предварително ! :)

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Re: Проблем със спирачките (Golf 3)

Мнениеот yoan4o » Чет 05 апр 2012 23:57

Колега, разбрахме, че става въпрос за Голф 3, но какъв е по-точно, каква ти е спирачната система, като гледам гаража май няма АБС, но гадая.
Дай повече информация за сменените неща, какви помпи, нови ли, от какви коли?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 06 апр 2012 8:51

Като правите обезвъздушаване,откъде излизат яките мехурчета?Залагам на задни спирачни цилиндри(само те не са споменати като сменени).Системата е тип "диагонал"-за твоя информация,това може да помогне за установяване на дефектния кръг.Допускам и проблем в гумичките(резервоар-помпа)..малковероятно,но го има и този момент.И щателно гледай за теч,дори да е само овлажнено-подозрително е!

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Съб 07 апр 2012 1:34

няма да е лошо да погледнете и кантара,има там една гума и под нея протича и не се вижда на момента теча ,а по-късно.Брах ядове 1 година докато го разбера и накрая го махнах и педала стана като на новите коли 3-см ход и хваща.

venho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venho » Нед 08 апр 2012 1:09

icemenn написа:няма да е лошо да погледнете и кантара,има там една гума и под нея протича и не се вижда на момента теча ,а по-късно.Брах ядове 1 година докато го разбера и накрая го махнах и педала стана като на новите коли 3-см ход и хваща.

не си взел най правилното решение зимата да не яхнеш някое дърво със багажника при този 3 сантиметров ход като ти хванат задните спирачки .До колегата с проблема ако се сещаш онова момче с дизела който идва пред гаража имаще същия проблем и се оказа от едно клапанче във форума се пише MR.Jakson ako искаш го попитай да ти обясни какво направи той и как си реши проблема той е маниак на тема спирачки

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Нед 08 апр 2012 12:30

venho написа:
icemenn написа:няма да е лошо да погледнете и кантара,има там една гума и под нея протича и не се вижда на момента теча ,а по-късно.Брах ядове 1 година докато го разбера и накрая го махнах и педала стана като на новите коли 3-см ход и хваща.

не си взел най правилното решение зимата да не яхнеш някое дърво със багажника при този 3 сантиметров ход като ти хванат задните спирачки .До колегата с проблема ако се сещаш онова момче с дизела който идва пред гаража имаще същия проблем и се оказа от едно клапанче във форума се пише MR.Jakson ako искаш го попитай да ти обясни какво направи той и как си реши проблема той е маниак на тема спирачки

Колега не говори глупости..ще подведеш някой колега.Познавам поне 5 души които карат без кантар та дори единия голф го кара жена...

venho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venho » Нед 08 апр 2012 12:50

извинявай че те подцених забравих 4е си от ИНЖИНЕРНИЯТ състав на VW има доста теми за кантарчето про4ети ги и ще видиш колко е правилно премахването не съм казал 4е неможе без него казвам 4е не е безопасно.Не искам да звучи като заяждане но и аз мога си сложа газова бутилка от бойлер и да пусна приятелката ми да кара отделен е въпроса 4е не е безопасно нито за нея нито за околните не забравяй 4е не си само ти на пътя :да:

Последна промяна от yoan4o на Пон 09 апр 2012 0:09, променено общо 1 път.
Причина: Колега, 4 е цифра, не буква - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=45700

pip2000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pip2000 » Сря 22 авг 2012 21:08

Тук колегата drake не е продължил с това дали се случва нещо по неговия проблем, но и аз искам да споделя моите нерадости:
Kолата е Golf 3 1.6 ABU 1993г.
Спирачките ми не са като на спортна кола, но лошото е, че понякога са доста прилични, с не много голям ход на педала, а друг път просто той потъва доста надолу и се налага да натискам бая яко, за да ловят някак си. Знам за това и по принцип съм си предпазлив при шофиране.
Какво имам предвид - това състояние ( на по-здрави и по-калпави спирачки) обикновено се усеща още при запалване на колата и потегляне, остава си така докато я карам. После като я спра и тръгна пак, може да в същото положение, но може и да са се променили спирачките. Случвало ми се е и няколко пъти обаче когата карам през балкана да кажем и се спускам както са си били наред, вследствие на постоянното регулиране на скоростта със спирачките те да омекнат и даже почти да изчезнат :( scare
Това дали не е свързано нещо със сервото? Преди 2-3 години си смених помпата с втора употреба, имам сменено и едно цилиндърче отзад и търбичката му от кантара, обезвъздушавал съм... Не знам...

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 23 авг 2012 14:17

Най-проста диагностика на спирачни проблеми :
1-ви вариант - пада нивото и се долива спирачна течност - елементарно, търси се теча, които може да е и в самото серво (ако има такова)
2-ри вариант - не пада нивото, но няма спирачки - обезвъздушаване, профилактика на апаратите, проверка за силно износване на накладки и/или дискове/барабани. Ако е наред проба на безлюдна улица при по-висока скорост и рязко спиране с прав волан дали колата си променя траекторията.
Отделно като сте на технически преглед отделно ви изпитват предни и задни спирачки. Там бързо и лесно могат да ви кажат накъде да се насочите.
Ако на всичките колела е зле положението пробвайте с нова помпа и нова спирачна течност (която принципно трябва да се сменя през 2-3 лета, ама малко хора чак до толкова си гледат колите :D )

pip2000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pip2000 » Пет 24 авг 2012 21:02

Гадното в случая е (както писах), че ту има спирачки, ту няма maikomila. Иначе ако постоянно няма - ясно какво да се гледа и тества.
Ето днес минах преглед - стенда си показа в норма спирачното усилие. И после като си тръгнах от КТП-то цял си беше добре колата - поне 10 пъти съм я спирал и тръгвал.
Друг път - тръгвам и веднага усещам как педала потъва и не е наред положението... :cry:
Гадна работа.

Потребителски аватар
schveda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот schveda » Пон 24 фев 2014 9:31

pip2000 написа:Тук колегата drake не е продължил с това дали се случва нещо по неговия проблем, но и аз искам да споделя моите нерадости:
Kолата е Golf 3 1.6 ABU 1993г.
Спирачките ми не са като на спортна кола, но лошото е, че понякога са доста прилични, с не много голям ход на педала, а друг път просто той потъва доста надолу и се налага да натискам бая яко, за да ловят някак си. Знам за това и по принцип съм си предпазлив при шофиране.
Какво имам предвид - това състояние ( на по-здрави и по-калпави спирачки) обикновено се усеща още при запалване на колата и потегляне, остава си така докато я карам. После като я спра и тръгна пак, може да в същото положение, но може и да са се променили спирачките. Случвало ми се е и няколко пъти обаче когата карам през балкана да кажем и се спускам както са си били наред, вследствие на постоянното регулиране на скоростта със спирачките те да омекнат и даже почти да изчезнат :( scare
Това дали не е свързано нещо със сервото? Преди 2-3 години си смених помпата с втора употреба, имам сменено и едно цилиндърче отзад и търбичката му от кантара, обезвъздушавал съм... Не знам...

Колега,като чета поста ти,все едно си описал моите проблеми в момента.Намери ли решение на проблема и ако да,ще съм ти благодарен да го споделиш,че и аз се чудя какво да правя.Спирачните апарати са прегледани и обслужени,сменена е спирачната течност,обезвъздушаване няколко пъти.Сега ми предлагат премахване на т.н. "кантар" или смяна на помпата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”