Благодаря предварително !
Проблем със спирачките (Golf 3)
-
Drake
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със спирачките (Golf 3)
Колеги, моля за помощ от една година ми пропада педала на спирачките. Смених цилиндърчета, дискове и накладки (отпред), 4-5 спирачни помпи (нови и 2-ра ръка), барабани (отзад) и сервото, и го обезвъздушавах поне 30 пъти... Оправя се точно за 10-20 минути и пак се почва. Та въпроса ми е какво да сменям или човъркам, че накрая ще ме видите на възел около някое дърво
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Re: Проблем със спирачките (Golf 3)
Колега, разбрахме, че става въпрос за Голф 3, но какъв е по-точно, каква ти е спирачната система, като гледам гаража май няма АБС, но гадая.
Дай повече информация за сменените неща, какви помпи, нови ли, от какви коли?
Дай повече информация за сменените неща, какви помпи, нови ли, от какви коли?
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Като правите обезвъздушаване,откъде излизат яките мехурчета?Залагам на задни спирачни цилиндри(само те не са споменати като сменени).Системата е тип "диагонал"-за твоя информация,това може да помогне за установяване на дефектния кръг.Допускам и проблем в гумичките(резервоар-помпа)..малковероятно,но го има и този момент.И щателно гледай за теч,дори да е само овлажнено-подозрително е!
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
няма да е лошо да погледнете и кантара,има там една гума и под нея протича и не се вижда на момента теча ,а по-късно.Брах ядове 1 година докато го разбера и накрая го махнах и педала стана като на новите коли 3-см ход и хваща.
-
venho
- Автомобил:
- Двигател:
icemenn написа:няма да е лошо да погледнете и кантара,има там една гума и под нея протича и не се вижда на момента теча ,а по-късно.Брах ядове 1 година докато го разбера и накрая го махнах и педала стана като на новите коли 3-см ход и хваща.
не си взел най правилното решение зимата да не яхнеш някое дърво със багажника при този 3 сантиметров ход като ти хванат задните спирачки .До колегата с проблема ако се сещаш онова момче с дизела който идва пред гаража имаще същия проблем и се оказа от едно клапанче във форума се пише MR.Jakson ako искаш го попитай да ти обясни какво направи той и как си реши проблема той е маниак на тема спирачки
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
venho написа:icemenn написа:няма да е лошо да погледнете и кантара,има там една гума и под нея протича и не се вижда на момента теча ,а по-късно.Брах ядове 1 година докато го разбера и накрая го махнах и педала стана като на новите коли 3-см ход и хваща.
не си взел най правилното решение зимата да не яхнеш някое дърво със багажника при този 3 сантиметров ход като ти хванат задните спирачки .До колегата с проблема ако се сещаш онова момче с дизела който идва пред гаража имаще същия проблем и се оказа от едно клапанче във форума се пише MR.Jakson ako искаш го попитай да ти обясни какво направи той и как си реши проблема той е маниак на тема спирачки
Колега не говори глупости..ще подведеш някой колега.Познавам поне 5 души които карат без кантар та дори единия голф го кара жена...
-
venho
- Автомобил:
- Двигател:
извинявай че те подцених забравих 4е си от ИНЖИНЕРНИЯТ състав на VW има доста теми за кантарчето про4ети ги и ще видиш колко е правилно премахването не съм казал 4е неможе без него казвам 4е не е безопасно.Не искам да звучи като заяждане но и аз мога си сложа газова бутилка от бойлер и да пусна приятелката ми да кара отделен е въпроса 4е не е безопасно нито за нея нито за околните не забравяй 4е не си само ти на пътя 

Последна промяна от yoan4o на Пон 09 апр 2012 0:09, променено общо 1 път.
Причина: Колега, 4 е цифра, не буква - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=45700
Причина: Колега, 4 е цифра, не буква - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=45700
-
pip2000
- Автомобил:
- Двигател:
Тук колегата drake не е продължил с това дали се случва нещо по неговия проблем, но и аз искам да споделя моите нерадости:
Kолата е Golf 3 1.6 ABU 1993г.
Спирачките ми не са като на спортна кола, но лошото е, че понякога са доста прилични, с не много голям ход на педала, а друг път просто той потъва доста надолу и се налага да натискам бая яко, за да ловят някак си. Знам за това и по принцип съм си предпазлив при шофиране.
Какво имам предвид - това състояние ( на по-здрави и по-калпави спирачки) обикновено се усеща още при запалване на колата и потегляне, остава си така докато я карам. После като я спра и тръгна пак, може да в същото положение, но може и да са се променили спирачките. Случвало ми се е и няколко пъти обаче когата карам през балкана да кажем и се спускам както са си били наред, вследствие на постоянното регулиране на скоростта със спирачките те да омекнат и даже почти да изчезнат
Това дали не е свързано нещо със сервото? Преди 2-3 години си смених помпата с втора употреба, имам сменено и едно цилиндърче отзад и търбичката му от кантара, обезвъздушавал съм... Не знам...
Спирачките ми не са като на спортна кола, но лошото е, че понякога са доста прилични, с не много голям ход на педала, а друг път просто той потъва доста надолу и се налага да натискам бая яко, за да ловят някак си. Знам за това и по принцип съм си предпазлив при шофиране.
Какво имам предвид - това състояние ( на по-здрави и по-калпави спирачки) обикновено се усеща още при запалване на колата и потегляне, остава си така докато я карам. После като я спра и тръгна пак, може да в същото положение, но може и да са се променили спирачките. Случвало ми се е и няколко пъти обаче когата карам през балкана да кажем и се спускам както са си били наред, вследствие на постоянното регулиране на скоростта със спирачките те да омекнат и даже почти да изчезнат
Това дали не е свързано нещо със сервото? Преди 2-3 години си смених помпата с втора употреба, имам сменено и едно цилиндърче отзад и търбичката му от кантара, обезвъздушавал съм... Не знам...
-
azrod
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Най-проста диагностика на спирачни проблеми :
1-ви вариант - пада нивото и се долива спирачна течност - елементарно, търси се теча, които може да е и в самото серво (ако има такова)
2-ри вариант - не пада нивото, но няма спирачки - обезвъздушаване, профилактика на апаратите, проверка за силно износване на накладки и/или дискове/барабани. Ако е наред проба на безлюдна улица при по-висока скорост и рязко спиране с прав волан дали колата си променя траекторията.
Отделно като сте на технически преглед отделно ви изпитват предни и задни спирачки. Там бързо и лесно могат да ви кажат накъде да се насочите.
Ако на всичките колела е зле положението пробвайте с нова помпа и нова спирачна течност (която принципно трябва да се сменя през 2-3 лета, ама малко хора чак до толкова си гледат колите
)
1-ви вариант - пада нивото и се долива спирачна течност - елементарно, търси се теча, които може да е и в самото серво (ако има такова)
2-ри вариант - не пада нивото, но няма спирачки - обезвъздушаване, профилактика на апаратите, проверка за силно износване на накладки и/или дискове/барабани. Ако е наред проба на безлюдна улица при по-висока скорост и рязко спиране с прав волан дали колата си променя траекторията.
Отделно като сте на технически преглед отделно ви изпитват предни и задни спирачки. Там бързо и лесно могат да ви кажат накъде да се насочите.
Ако на всичките колела е зле положението пробвайте с нова помпа и нова спирачна течност (която принципно трябва да се сменя през 2-3 лета, ама малко хора чак до толкова си гледат колите
-
pip2000
- Автомобил:
- Двигател:
Гадното в случая е (както писах), че ту има спирачки, ту няма
. Иначе ако постоянно няма - ясно какво да се гледа и тества.
Ето днес минах преглед - стенда си показа в норма спирачното усилие. И после като си тръгнах от КТП-то цял си беше добре колата - поне 10 пъти съм я спирал и тръгвал.
Друг път - тръгвам и веднага усещам как педала потъва и не е наред положението...
Гадна работа.
. Иначе ако постоянно няма - ясно какво да се гледа и тества.Ето днес минах преглед - стенда си показа в норма спирачното усилие. И после като си тръгнах от КТП-то цял си беше добре колата - поне 10 пъти съм я спирал и тръгвал.
Друг път - тръгвам и веднага усещам как педала потъва и не е наред положението...
Гадна работа.
- schveda
- Автомобил:
- Двигател:
pip2000 написа:Тук колегата drake не е продължил с това дали се случва нещо по неговия проблем, но и аз искам да споделя моите нерадости:
Какво имам предвид - това състояние ( на по-здрави и по-калпави спирачки) обикновено се усеща още при запалване на колата и потегляне, остава си така докато я карам. После като я спра и тръгна пак, може да в същото положение, но може и да са се променили спирачките. Случвало ми се е и няколко пъти обаче когата карам през балкана да кажем и се спускам както са си били наред, вследствие на постоянното регулиране на скоростта със спирачките те да омекнат и даже почти да изчезнат :( scare
Колега,като чета поста ти,все едно си описал моите проблеми в момента.Намери ли решение на проблема и ако да,ще съм ти благодарен да го споделиш,че и аз се чудя какво да правя.Спирачните апарати са прегледани и обслужени,сменена е спирачната течност,обезвъздушаване няколко пъти.Сега ми предлагат премахване на т.н. "кантар" или смяна на помпата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”