Golf3 1.6 AEA Смяна на гарнитура на клапаните
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf3 1.6 AEA Смяна на гарнитура на клапаните
Здравейте колеги. След последния ремонт на Golf3 1.6 AEA от капака на клапаните тече масло. Гарнитурата е нова гумена с метална армировка /26лв./. 2 пъти притягам 3-те болта и не спира да тече. Днес купих силикон от червения до 250C. Утре мисля да почистя и намажа със силикона. КОЛКО трябва да се стягат тези болтове? Колко се маже и колко се чака да изсъхне? Мерси.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Смяна на гарнитура на клапаните
Не ги стягай много,че изпускат.
Да не е крив капака? Иначе мажеш на тънко и от двете страни и стягаш умерено.Преди това трябва всичко да се обезмасли хубаво.
Да не е крив капака? Иначе мажеш на тънко и от двете страни и стягаш умерено.Преди това трябва всичко да се обезмасли хубаво.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мажа гарнитурата или капака и главата?
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Къде е теча? Не мажи цялата гарнитура
-
- Автомобил:
- Двигател:
Най ме притеснява теча до капака на ангренажа. Направо ме побърка. Стича се по вътрешната страна на капака и капва точно на алуминиевия капак за маслената помпа. Иначе има и от другата страна към делкото.
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Re: Golf3 1.6 AEA Смяна на гарнитура на клапаните
Не го мисли колега.
Аз също имам теч от въпросния капак, само че при AEX, ама той капака си е същия. Сменях гарнитури, дори скъсах единия болт
, но теча така и не спира... И на мен ми олива около ангренажа, проверявам периодично дали не е омаслен ремъка и така, за сега проблеми няма...
Аз също имам теч от въпросния капак, само че при AEX, ама той капака си е същия. Сменях гарнитури, дори скъсах единия болт

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ще смените 1000 гарнитури и силикони, ама докато не изправите капака ще си тече там. Има писано по въпроса, проблемът е всеобщ при ламаринените капаци, не само при наклонените напред мотори 
И наистина - не стягайте тези болтове повече от предписаното, превъртат - тествано лично.
Колкото и да стягаш, ако е крив капакът файда няма.

И наистина - не стягайте тези болтове повече от предписаното, превъртат - тествано лично.

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Бай Стефчо,при тия мАтори капаците са алуминиеви
Не че пречи да се изкривят,ама по-трудно от тенекиените като на АБУ/АБД.
Има много ментета гарнитури уж гумени.По спомен на моя АЕЕ я взех на доверие от един магазин уж няква гумена.
Отивам си у нас налагам я на капака и точно на извивките около делкото въобще не пасва
Нося я на ония бастуни в магазина барабар с капака в ръка и им показвам на място.Ония се спогледаха и видяха,че наистина не пасваше,и ми извадиха на Рейнц с разните и там холограми по нея.По спомен беше около 28 лв,но си пасна перфектно.За всеки случай и мацнах по малко силикон за гарнитури на Рейнц пак и нито капка масло нямаше след това.
Даже и снимка имам,че си играх да го полирам тогава

Не че пречи да се изкривят,ама по-трудно от тенекиените като на АБУ/АБД.
Има много ментета гарнитури уж гумени.По спомен на моя АЕЕ я взех на доверие от един магазин уж няква гумена.
Отивам си у нас налагам я на капака и точно на извивките около делкото въобще не пасва

Нося я на ония бастуни в магазина барабар с капака в ръка и им показвам на място.Ония се спогледаха и видяха,че наистина не пасваше,и ми извадиха на Рейнц с разните и там холограми по нея.По спомен беше около 28 лв,но си пасна перфектно.За всеки случай и мацнах по малко силикон за гарнитури на Рейнц пак и нито капка масло нямаше след това.
Даже и снимка имам,че си играх да го полирам тогава

- stefan4o
- Контакти:
Прав си, само при ABU и ABD са с такива ламаринени капаци. Но въпреки това си мисля, че в голяма част от случаите течът се дължи на посукана повърхност на самия капак (останал съм с впечатлението, че при алуминиевите положението е по-добре, но може и да бъркам). Моят PN и той си понамокря от там, честно казано не съм опрял още до тоя смотан капак да го оправя (или да му сменя гарнитурата или и двете), само карам 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Снощи намазах със силикон тънко-двустранно. За болтовете мисля, че трябва да се стягат до упор. Има засечка, която е по-голяма от резбата и трябва да легне челно на черупките. Иначе резбите са М6. Стегнах с 2-пръста до упор. Пък да видим какъв ще е резултата.
Моя голф е на газ. Винаги като отвия капачката за масло има нещо като майонеза. Може ли от този бълвоч да ми е пресякло маслото? Антифриза не намалява. Наложи се да отворя главата и да сменя гарнитурата. Имаше 0.05 мм
кривина. Шлайфах главата и гнездата на клапаните. Сега компресията е 11-11.5 атм. И все си мисля дали не беше излишно това упражнение........
Моя голф е на газ. Винаги като отвия капачката за масло има нещо като майонеза. Може ли от този бълвоч да ми е пресякло маслото? Антифриза не намалява. Наложи се да отворя главата и да сменя гарнитурата. Имаше 0.05 мм
кривина. Шлайфах главата и гнездата на клапаните. Сега компресията е 11-11.5 атм. И все си мисля дали не беше излишно това упражнение........
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм сменял 2 броя ,чисто нови гарнитури ,гумени-Виктор Рейнц,все по над 25-28 лв.!Със све лепенки и прочие по тях...Таратанци..ама защо си хвърлих старата...Колата беше дизел-1Y,пак с 3 шпилки за притягане.Е,накрая се наложи да почистя отново и да ползвам "силикон"..стана!Изводът ми е:колкото и да са скъпи резервните....нещо им е "менте"..материал ли,дебелина ли...така и не установих.Оригиналът за 16 години не беше пуснал и капка.
Минал съм и през коркови / гумени на капак със периферни болтове..и там имаше самоделка...проба-грешка със силикони и т.н.
Минал съм и през коркови / гумени на капак със периферни болтове..и там имаше самоделка...проба-грешка със силикони и т.н.
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
antondonew написа:Снощи намазах със силикон тънко-двустранно. За болтовете мисля, че трябва да се стягат до упор. Има засечка, която е по-голяма от резбата и трябва да легне челно на черупките. Иначе резбите са М6. Стегнах с 2-пръста до упор. Пък да видим какъв ще е резултата.
Всички, които караме колите си по малко километри имаме от тая майонеза под капачката за маслото. Като се покара повечко и изчезва — просто водата се изпарява. Иначе смятам, че не може от нея да ти се е пресякло маслото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Прави ми впечатление, че на повечето бензинови автомобили отдушника е горе в капака на главата. Тук при моя случай е по-ниско. Дали това е причината за по-голям конденз по капака? При условие, че маслото мие тази "майонеза", която се образува от Газта има логика да се смесва с маслото. Нека и други колеги да изкажат мнение за този двигател на VW 1.6 AEA на газ.
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
От 3 години, карам моето АЕА изцяло на газ! Много съм доволен от него, при добра центровка, може да го докараш до 6,5 литра на извънградско, при максимална скорост от 90-100 км./ч. Тествал съм го 7 месеца подред, всеки ден, понеже така ми се наложи. Колкото до майонезата, и при мен се получава, когато карам на къси разстояния. Това си е напълно нормално, получава се конденз, който не може да се изпари, понеже двигателя не е поработил известно време на работната си температура.
- stefan4o
- Контакти:
Майонеза си има, като се кара на къси разстояния и на газ, където има повечко конденз. По-скоро почисти си долу сепаратора на блока, който е с дебелия маркуч, влизащ преди моното. Щото като замръзне там... лошо. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”