Здравейте колеги трябва ми информация колко ще струва подмяната на сегмените + гарнитурите и гумичките също така и всички видове ремъци и ролки, питам информативно г/д колко струва такъв ремонт.
Благодаря предварителни
Инво за колата: Golf 4 , 1999г. Двигател: 1.4 , 75кс.
Голф 4 1.4 75 к.с. 99 г. Ремонт по двигателя....?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Ремонт по двигателя....?
Части :
- ангренажен к-т - около 450-500лв цял к-т - два ремъка + 4 ролки и водна помпа. Пистовия ремък и ролките по него отделно се смятат като се види кое от тях е за смяна.
- сегменти + биелни лагери - около 100-тина лв
- к-т г-ра за глава + други г-ри и семеринги и нови болтове за стягане на главата (хубаво е да се сменят) - около 140-50лв комплект всичко
- ново масло + антифриз - около 100лв с маслен ф-р
- шлайф на главата и напасване на клапани и гумички и водачи и т.н. - за тази глава поне 200лв ако се прави от специалист с машини. Иначе някой квартален байчо ще ти я "направи" за 50-100лв ама никак няма да си доволен после.Ако главата е зле,може и 300лв да вземат - зависи колко водачи имаш прецакани и как са леглата на клапаните.
Труд - зависи при кого и как го правиш, ама пак едни 200лв не ти мърдат.
Ако имаш износване на блока или буталата са станали елипсовидни, тогава вече те чакат още поне 500-600лв страдание в най-добрия случай. Тези мотори страдат от бутални болтове - трябва да се прегледат и те и ако има проблем - смяна.
Общо взето набързо нахвърляно май е това.

- ангренажен к-т - около 450-500лв цял к-т - два ремъка + 4 ролки и водна помпа. Пистовия ремък и ролките по него отделно се смятат като се види кое от тях е за смяна.
- сегменти + биелни лагери - около 100-тина лв
- к-т г-ра за глава + други г-ри и семеринги и нови болтове за стягане на главата (хубаво е да се сменят) - около 140-50лв комплект всичко
- ново масло + антифриз - около 100лв с маслен ф-р
- шлайф на главата и напасване на клапани и гумички и водачи и т.н. - за тази глава поне 200лв ако се прави от специалист с машини. Иначе някой квартален байчо ще ти я "направи" за 50-100лв ама никак няма да си доволен после.Ако главата е зле,може и 300лв да вземат - зависи колко водачи имаш прецакани и как са леглата на клапаните.
Труд - зависи при кого и как го правиш, ама пак едни 200лв не ти мърдат.
Ако имаш износване на блока или буталата са станали елипсовидни, тогава вече те чакат още поне 500-600лв страдание в най-добрия случай. Тези мотори страдат от бутални болтове - трябва да се прегледат и те и ако има проблем - смяна.
Общо взето набързо нахвърляно май е това.

- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Приблизително 1/3 от стойността на колата. Това е най-гадното 

- Napstera
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 1.4
- Контакти:
Благодаря ти zfa159 за подробната информация, но забравих да спомена един факт от миналото лято 2013г. юли месец, карах колата на ремонт направиха и половината неща тоест имах проблем със пушенето и горенето на масло 5000-6000км около 2-3 литрами гореше масло. Та закарах е на майстора и ми смениха гумичките + гарнитурите които предполагам са задължителни също така шлайфоваха главата, пушенето спря и се поуправи автомобила, но пак ми гори масло нз. на какво се дължи и най вероятно трябва да се сменят и сегмените...
Благодаря отново
Благодаря отново
-
- Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
- Двигател:
Колега само да вметна че качествени сегменти са 150 кинта,а биелните лагери са 70 кинта (Kolbenschmidt)
- Napstera
- Контакти:
ceko84 написа:Колега само да вметна че качествени сегменти са 150 кинта,а биелните лагери са 70 кинта (Kolbenschmidt)
А Mahle не са ли по добри.. ?
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 4 1.4 75 к.с. 99 г. Ремонт по двигателя....?
При такъв ремонт задължително смяна на гарнитурите с нови и контролен шлайф на главата при всяко сваляне...иначе е половинчата работа. Този мотор започне ли да гори масло, по-добре да го правиш от-до еднократно,ако ще го правиш. Смяна на г-рата и обслужване на главата решава част от проблема, ама основния идва от сегментите
.При разглобена глава, е въпрос на още малко пари,за да се оправят и те (ако не се налага шлайф на блока или смяна на буталата), докато сега при събрана кола, трябва да дадеш пак пари за процедурата с главата и за същите части още един път.
Колега,или магазина,в който си гледал е много скъп или са ти дали цена за два комплекта :
Сегментите стандартен размер KS (Kolbenschmidt) по справка от днес, струват точно 70лв.
Биелните лагери пак KS пак стандартни по справка от днес, струват 32лв .
Дали Mahle са по-добри - относително е.Колата излиза от завода с KS и принципно те се водят най-добрите за VAG, иначе има доста видове други - Glyco, Mahle, Meyle, Geotze и т.н.

ceko84 написа:Колега само да вметна че качествени сегменти са 150 кинта,а биелните лагери са 70 кинта (Kolbenschmidt)
Колега,или магазина,в който си гледал е много скъп или са ти дали цена за два комплекта :
Сегментите стандартен размер KS (Kolbenschmidt) по справка от днес, струват точно 70лв.
Биелните лагери пак KS пак стандартни по справка от днес, струват 32лв .
Дали Mahle са по-добри - относително е.Колата излиза от завода с KS и принципно те се водят най-добрите за VAG, иначе има доста видове други - Glyco, Mahle, Meyle, Geotze и т.н.

-
- Двигател:
Може колега,правил съм ремонта преди има няма 2 години,но за сегментите си спомням добре че платих 150 лв.както и да е доста скъпо излиза основния ремонт на AKQ
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Факт е, че ремонта излиза скъпо наистина и 50-100-200лв не променят много много общата картинка, понеже всичките му неща са доста скъпички...иначе преди 2 години цената наистина може да е била такава, няма да се учудя изобщо :) .Преди 2-3 години попитах колко пари струва спирачна помпа за тогавашния ми Пасат 92-ра 1.8 моно с ABS (от тези дъртите електрически дето нямат серво) и човека поцъка, поцъка на компютъра и заяви - тя е комплект с модула на ABS-a и струва 3275лв, на поръчка 1 седмица, искаш ли?

- Napstera
- Контакти:
И простата равносметка ремонта по двигателя ще ми излезе около 1000-1200лв
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Стига да нямаш проблеми по блока и буталата, може да минеш и с по-малко пари...зависи и от състоянието на главата към момента - дали и колко водача има за смяна и как са леглата на клапаните.

- Napstera
- Контакти:
По принцип само сегментите но щом ще се отваря дигатела и ремаците мисля да сменя тее са сменени на 129000 хиляди сега колата грубо казано на 150000 хиляди мисля че има още живот във тях..
-
- Двигател:
На мен ремонта преди 2 години ми илезе около 850 лв.Сегменти 150 лв. биелни лагери около 70 лв. бутала 2-ра употреба 150 лв.гарнитура 60 лв.гумички около 10 лв.хонинг на цилиндрите 100 лв.труд 250 лв.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
ceko84 написа:На мен ремонта преди 2 години ми илезе около 850 лв.Сегменти 150 лв. биелни лагери около 70 лв. бутала 2-ра употреба 150 лв.гарнитура 60 лв.гумички около 10 лв.хонинг на цилиндрите 100 лв.труд 250 лв.
А къде е шлайфа на главата в цялата работа? Читава шлайф база няма дори да я погледне тази глава за под 150лв (предвид, че е 16V).
И явно са те натоварили в цените на сегментите и лагерите, вместо в труда. За да се направи истински читав хонинг на цилиндрите, трябва блока да е изваден от колата и оголен от всякакви неща по него. Не се сещам за нормален човек, който за 250лв ще се навие да свали главата, да извади блока от колата (предвид, че трябва да махне скорости и всичко друго), после да оголи блока до последното болтче (конзоли всякакви,хидравлична помпа,компресор на климатика,алтернатор, маховик със съединител, водна помпа,колянов вал, основни лагери и т.н.). След това трябват нови основни лагери (не си ги споменал) и нови семеринги навскяъде по блока (също не си ги споменал). Освен да са го хонинговали на място, ама не ми е ясно как може да стане прецизно без блока да излиза от колата (пък не мога и да си представя каква сума пари трябва да вземат за работа ако имат подобна техника

-
- Двигател:
Писал съм само какво е правено без подробности,няма аз да му права ремонта че да влизам в подробностиzfa159 написа:ceko84 написа:На мен ремонта преди 2 години ми илезе около 850 лв.Сегменти 150 лв. биелни лагери около 70 лв. бутала 2-ра употреба 150 лв.гарнитура 60 лв.гумички около 10 лв.хонинг на цилиндрите 100 лв.труд 250 лв.
А къде е шлайфа на главата в цялата работа? Читава шлайф база няма дори да я погледне тази глава за под 150лв (предвид, че е 16V).
И явно са те натоварили в цените на сегментите и лагерите, вместо в труда. За да се направи истински читав хонинг на цилиндрите, трябва блока да е изваден от колата и оголен от всякакви неща по него. Не се сещам за нормален човек, който за 250лв ще се навие да свали главата, да извади блока от колата (предвид, че трябва да махне скорости и всичко друго), после да оголи блока до последното болтче (конзоли всякакви,хидравлична помпа,компресор на климатика,алтернатор, маховик със съединител, водна помпа,колянов вал, основни лагери и т.н.). След това трябват нови основни лагери (не си ги споменал) и нови семеринги навскяъде по блока (също не си ги споменал). Освен да са го хонинговали на място, ама не ми е ясно как може да стане прецизно без блока да излиза от колата (пък не мога и да си представя каква сума пари трябва да вземат за работа ако имат подобна техника).

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”