Golf 2 GU 1.8 скоростна кутия 4+е помагайте СПЕШНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Golf 2 GU 1.8 скоростна кутия 4+е помагайте СПЕШНО

Мнениеот lowrider » Съб 24 мар 2007 21:51

Прибрах се в Шумен и счупих колата, сега ще пиша какво стана, а вие колеги моля изкажете предположения, че мизерията стана преди малко и е късно за майстори.
Та от доста време не съм идвал с колата към София и си я карам само в Шумен (има малко проблеми с митата), след всяко прибиране усещам , че педалът на съединителя е все по-твърд, все повече скърца и заяжда , но си мислех , че е субективно, защото по принцип карам друга кола, а нейния съединител има някакви хидравлики , но както и да е.Днес пак ми се стори много тежък педала, включвам задна и тръгвам и започва да се чува нещо като цвилене(проследих шума - идваше отпед) ,изключих от скорост,но по инерция пак се чуваше.Карам си цял ден понастъпвах ама нищо, слетобеда карах на братовчед ми 307цата и после съединителят на голфа пак ми се стори много зле.Надвечер пак ми се наложи да изляза и още докато маневрирах на паркинга се чу нещо като изтупуркване отпред, но тръгнах и на третия светофар тръгнах си нормално първа влезе, втора малко трудно ,ама то си е нормално и не обърнах внимание ,дойде ред за трета - влезе трудно и нещо се разтресе колата изключих с усилие и спрях.Какво установих - като е изгасена си влизат 1ва 3та 5та задна, 2ра и 4та с леки затруднения, като се запали двигателя скоростите невлизат хич.Изтеглиха ме до нас и така.Ааа и погледнах жилото на съединителя - при лек напън се измества от държача си!!!
Казвайте какво може да е , че няма да мога да спя :(

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Съб 24 мар 2007 22:18

Е няма ли мнения съединител ли е или скоростна кутия?Съветват ме ако е само притискателен диск, по-добре да му се накове ново феродо, защото пазарът е залят от съединители-ментета с които ще е още по-зле!

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

или ментак или оригинален

Мнениеот golfarata » Съб 24 мар 2007 22:29

колегата без реклама на евро о7 ! веднага да ме делнат модовете! благодаря! вземи си 1 италиански ментак. скоростите долу и карай после / в случай, че караш здраво! / ако не купиш харабийски съединител за яка пара и лека и безаварийна!!!!!!!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Съб 24 мар 2007 22:52

Прегледай жилото на съедимителя хубаво как е,след това ако е наред то преди да свалите кутията(понеже няма как ще се сваля)източи маслото и отвори капака на кутията отстрани и виж как е вилката и механизма който натиска аксиалния лагер и ако и там всичко е наред следва сваляне на кутия :wink:

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Пон 26 мар 2007 16:05

Раздробен притискател :?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”