Та от доста време не съм идвал с колата към София и си я карам само в Шумен (има малко проблеми с митата), след всяко прибиране усещам , че педалът на съединителя е все по-твърд, все повече скърца и заяжда , но си мислех , че е субективно, защото по принцип карам друга кола, а нейния съединител има някакви хидравлики , но както и да е.Днес пак ми се стори много тежък педала, включвам задна и тръгвам и започва да се чува нещо като цвилене(проследих шума - идваше отпед) ,изключих от скорост,но по инерция пак се чуваше.Карам си цял ден понастъпвах ама нищо, слетобеда карах на братовчед ми 307цата и после съединителят на голфа пак ми се стори много зле.Надвечер пак ми се наложи да изляза и още докато маневрирах на паркинга се чу нещо като изтупуркване отпред, но тръгнах и на третия светофар тръгнах си нормално първа влезе, втора малко трудно ,ама то си е нормално и не обърнах внимание ,дойде ред за трета - влезе трудно и нещо се разтресе колата изключих с усилие и спрях.Какво установих - като е изгасена си влизат 1ва 3та 5та задна, 2ра и 4та с леки затруднения, като се запали двигателя скоростите невлизат хич.Изтеглиха ме до нас и така.Ааа и погледнах жилото на съединителя - при лек напън се измества от държача си!!!
Казвайте какво може да е , че няма да мога да спя