Колеги помагайте! Днеска ми се скапа стъклото изведнъж и понеже не можеше да се вдигне и аз опитвах многократно да го качвам и стана ясно след като го отвориха че съм оплел въжетата(май че непоправимо) някакви кукички са се счупили... та става въпрос за ново! Кажете ми от кой магазин е най добре да си купя-пълния комплект от до... какво производство да е? Някакво по ниско качествено ще държи ли или най добре да е немско? За какви пари да се подготвя? Казаха ми нещо от рода на 180-200лв. за всичко чисто ново... това реална сума ли е? Помагайте че хич не ми е Ок и стъклото ми е спуснато в момента!
П.С. Била счупена макарата и после като съм го напъвал напред назад са се оплели въжетата. Има ли вариант да се ремонтира или наистина е непоправимо и иска ново!
Проблем с ляв преден ел прозорец на Голф 4
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Re: Проблем с ляв преден ел прозорец на Голф 4
Отиваш в някоя морга и си го купуваш от там!Ако исакш да е оригинално ме съмнява да е 200лв!
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Ремонтния комплект можеш да намериш и във VW... не знам дали има алтернативи и колко си заслужават. Мисля че ремонтния включва всичко, което ти трябва. Иначе ако разплетеш въжето и проблема останат само държачите - те се продават и отделно.
На мен точно така ми падна стъклото на Fabia отдясно. Нямах никакво време да се занимавам, а и така не може да нощува колата с отворен прозорец, та дадох 200лв и го оправиха - какво са сменяли - най-вероятно само държачите... не знам. Просто не ми беше до това тогава и прежалих парите.
На мен точно така ми падна стъклото на Fabia отдясно. Нямах никакво време да се занимавам, а и така не може да нощува колата с отворен прозорец, та дадох 200лв и го оправиха - какво са сменяли - най-вероятно само държачите... не знам. Просто не ми беше до това тогава и прежалих парите.
Добре де... а какво включва пълния комплект,че точно ел стъклото ми е тъмна индия!От морга каква е реалната цена да не ме изгърбят?
- Haralampi
Току що погледнах - ремонтния комплект заедно с всичко което ти е нужно струва около 110-120 лв. от VW.
Ако не се лъжа след определена година (май 2001 или 2002) почнаха да ги правят с метални щипки, т.е. и комплекта ще е такъв, което може би е добър аргумент вместо втора ръка отново пластмасови...
Ако не се лъжа след определена година (май 2001 или 2002) почнаха да ги правят с метални щипки, т.е. и комплекта ще е такъв, което може би е добър аргумент вместо втора ръка отново пластмасови...
- Haralampi
Bundy написа:Добре де... а какво включва пълния комплект,че точно ел стъклото ми е тъмна индия!От морга каква е реалната цена да не ме изгърбят?
Включва общо 7 неща - 2 въжета, щипки и т.н. (това е според каталога... най-добре да питаш още веднъж на място)
Коя година е Голфа? Мисля, че след 2001/2002 не би трябвало да се случват такива фалове с металните държачи...
- Haralampi
Ако ми кажеш колко врати ти е колата ще ти кажа номера на ремонтния комплект.
Много благодаря!Много ми беше полезно и се поуспокоих че няма да олекна както си трябва:)
- Haralampi
Не бързай да се успокояваш..
Ето какво представляват старите пластмасови държачи, които са и в твоята кола:

А ето какво представляват новите метални, които нямат чупене:

Би могъл да поръчаш и само тях, но както описваш, явно ти си си доусложнил проблема и ще трябват и други части.
Всичко необходимо като комплект до скоро вървеше под номер: 1JM 898 461 - това е номер конкретно за лявата предна врата при 4-вратка.
От Ноември 2010 обаче, горния продукт е заменен от 1JM 898 461 B, което показва, че е направена още някаква промяна. Каква е тя обаче... не можах да намеря информация. При всички положения актуалния номер е този с B накрая.
Ако някак си успееш да сведеш нещата само до държачите мога да ти намеря и техния номер, но това трябва да каже майстора... така е трудно по форум някой да определи какво е за смяна и какви точно са пораженията...
Цената на стария комплект (без B) е била около 55 евро, т.е. в БГ около 120лв. Новият вероятно ще е малко по-скъп, нямам актуална цена за него, но би трябвало да е под 150лв.
Ето какво представляват старите пластмасови държачи, които са и в твоята кола:

А ето какво представляват новите метални, които нямат чупене:

Би могъл да поръчаш и само тях, но както описваш, явно ти си си доусложнил проблема и ще трябват и други части.
Всичко необходимо като комплект до скоро вървеше под номер: 1JM 898 461 - това е номер конкретно за лявата предна врата при 4-вратка.
От Ноември 2010 обаче, горния продукт е заменен от 1JM 898 461 B, което показва, че е направена още някаква промяна. Каква е тя обаче... не можах да намеря информация. При всички положения актуалния номер е този с B накрая.
Ако някак си успееш да сведеш нещата само до държачите мога да ти намеря и техния номер, но това трябва да каже майстора... така е трудно по форум някой да определи какво е за смяна и какви точно са пораженията...
Цената на стария комплект (без B) е била около 55 евро, т.е. в БГ около 120лв. Новият вероятно ще е малко по-скъп, нямам актуална цена за него, но би трябвало да е под 150лв.
Последна промяна от Haralampi на Пон 13 юни 2011 21:24, променено общо 1 път.
Колега,утре ще видя какво ще намеря и какво ще трябва! За сега благодаря за изчерпателното инфо и пак ще пиша!
- Haralampi
Bundy написа:Колега,утре ще видя какво ще намеря и какво ще трябва! За сега благодаря за изчерпателното инфо и пак ще пиша!
Успех!
Надявам се да съм успял да ти помогна. За радост на Голфа не съм имал този проблем до момента, така че нямам личен опит извън това, което споменах по-горе със Шкодата, но поне информативно свиркай ако имаш нужда от нещо П.с. Ето това представлява новия ремонтен комплект... как точно броят 7 елемента вътре, не знам, но би трябвало това да е всичко:

- rosko-rs
- Автомобил: VW GOLF IV GTI
- Двигател: AGU -1999
най веройатно ти е изскочило въжето и след това си спукал държачите с триисетина лева може и да минеш ако си го правиш сам
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
същия проблем имах на бората - оказа се счупен пластмасов държач, само един....въжетата трудно се късат.....не е сложно да си го направиш и сам, стига да намериш въпросните счупени части при теб.....лошото е, че в моргите продават всичко заедно и искат по 100-120лв поне......
п.п. след мащабно търсене намерих от колега и ми струваше 5лв държача.....въпрос на късмет....
п.п. след мащабно търсене намерих от колега и ми струваше 5лв държача.....въпрос на късмет....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”