Въпрос за съвместимост на скорости
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въпрос за съвместимост на скорости
Търсих ама в тея списъци не мога да намеря отговор на вапроса, а той е мога ли скорости от мотор AAU/ABD да сложа на мотор 1.8 ABS и мога ли да ги сложа на 1.8 RP? знам, че числата ще са доста различни, но въпроса ми е мога ли механично да ги монтирам скоростите, съвместими ли са?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Въпрос за съвместимост на скорости
nasodotcom написа:Търсих ама в тея списъци не мога да намеря отговор на вапроса, а той е мога ли скорости от мотор AAU/ABD да сложа на мотор 1.8 ABS и мога ли да ги сложа на 1.8 RP? знам, че числата ще са доста различни, но въпроса ми е мога ли механично да ги монтирам скоростите, съвместими ли са?
Не защото няма ди паснат размерите на чашките на вътрешните карета не съвпадат с размерите на тези на полуоските!Германеца го е направил нарочно...просто скоростните кутии са незаместими.
Можеш да ползваш скоростна кутия от другите модификации на 1.8 кубиковия двигател...Най много с около 150 -200 да се качат оборотите...просто колата става по-пъргава....
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: Въпрос за съвместимост на скорости
nasodotcom написа:Търсих ама в тея списъци не мога да намеря отговор на вапроса, а той е мога ли скорости от мотор AAU/ABD да сложа на мотор 1.8 ABS и мога ли да ги сложа на 1.8 RP? знам, че числата ще са доста различни, но въпроса ми е мога ли механично да ги монтирам скоростите, съвместими ли са?
НЕ - различни са.
Личен опит - виж тази тема:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=10964
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
bobo7 написа:леле е какможе да си помислите че скорости от 1,4 ще станат на 1,8![]()
дори и да ставаха, нямаше да изкарат дълго
абе оставете човека намира.ние май не разбрахме дали скорости иска да сменя или двигател ти искаш да знае предавателните числа...
Аз доколкото разбрах той май иска да смени само черупката на скоростната кутия,а да и сложи старите вътрешности(тоест ще си запази страта карантия!)...което за мен е меко казано странно и неразбиремо....трудоемко и с неясен ефект
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:Аз доколкото разбрах той май иска да смени само черупката на скоростната кутия,а да и сложи старите вътрешности(тоест ще си запази страта карантия!)...което за мен е меко казано странно и неразбиремо....трудоемко и с неясен ефект
луд ли си бе пич, съвсем ясно два пъти повторих, че съм наясно, че предавателните числа са различни, но въпреки това се интересувам дали скоростите от абд стават на абс(механично!). прочети ми мнението внимателно и тогава пиши глупости, след като вече даже ми е отговорено коректно на въпроса, за което благодаря на vaskoto1. закво мислиш, че ще искам да сменя черупката а да оставям вътрешностите да не ти е лошо нещо каде го прочете?!
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”