Въпрос за съвместимост на скорости

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос за съвместимост на скорости

Мнениеот nasodotcom » Чет 29 мар 2007 20:37

Търсих ама в тея списъци не мога да намеря отговор на вапроса, а той е мога ли скорости от мотор AAU/ABD да сложа на мотор 1.8 ABS и мога ли да ги сложа на 1.8 RP? знам, че числата ще са доста различни, но въпроса ми е мога ли механично да ги монтирам скоростите, съвместими ли са?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Въпрос за съвместимост на скорости

Мнениеот joker » Чет 29 мар 2007 20:49

nasodotcom написа:Търсих ама в тея списъци не мога да намеря отговор на вапроса, а той е мога ли скорости от мотор AAU/ABD да сложа на мотор 1.8 ABS и мога ли да ги сложа на 1.8 RP? знам, че числата ще са доста различни, но въпроса ми е мога ли механично да ги монтирам скоростите, съвместими ли са?

Не защото няма ди паснат размерите на чашките на вътрешните карета не съвпадат с размерите на тези на полуоските!Германеца го е направил нарочно...просто скоростните кутии са незаместими.
Можеш да ползваш скоростна кутия от другите модификации на 1.8 кубиковия двигател...Най много с около 150 -200 да се качат оборотите...просто колата става по-пъргава....

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: Въпрос за съвместимост на скорости

Мнениеот vasstop » Чет 29 мар 2007 20:50

nasodotcom написа:Търсих ама в тея списъци не мога да намеря отговор на вапроса, а той е мога ли скорости от мотор AAU/ABD да сложа на мотор 1.8 ABS и мога ли да ги сложа на 1.8 RP? знам, че числата ще са доста различни, но въпроса ми е мога ли механично да ги монтирам скоростите, съвместими ли са?

НЕ - различни са.
Личен опит - виж тази тема:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=10964

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Чет 29 мар 2007 22:15

ама аз не искам да сменям скоростите а да оставя скоростите и да сменя блока и главата, да ги сложа на тия скорости, демек скоростите и полуоските остават а сменям само блока и главата...има ли такъв вариант?

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пет 30 мар 2007 7:20

nasodotcom написа:ама аз не искам да сменям скоростите а да оставя скоростите и да сменя блока и главата, да ги сложа на тия скорости, демек скоростите и полуоските остават а сменям само блока и главата...има ли такъв вариант?

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :wavecry :oops

Потребителски аватар
STAMENOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STAMENOV » Пет 30 мар 2007 7:26

nasodotcom написа:ама аз не искам да сменям скоростите а да оставя скоростите и да сменя блока и главата, да ги сложа на тия скорости, демек скоростите и полуоските остават а сменям само блока и главата...има ли такъв вариант?

с две думи искаш да смениш мотора!!!!!!!!!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 30 мар 2007 8:12

скоростните кутии са РАЗЛИЧНИ! каза ти се вече.
няма значение дали ще смениш скорости или ще смениш мотор-не става! моторите са различни и скоростите им са различни-НЕ са съвместими.
АБУ/ААУ/АБД са съвместими, РП/ААМ/АБС са съвместими
АБД/АБС не става!

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Пет 30 мар 2007 8:16

леле е какможе да си помислите че скорости от 1,4 ще станат на 1,8 :shock
дори и да ставаха, нямаше да изкарат дълго

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пет 30 мар 2007 10:39

bobo7 написа:леле е какможе да си помислите че скорости от 1,4 ще станат на 1,8 :shock
дори и да ставаха, нямаше да изкарат дълго

абе оставете човека намира.ние май не разбрахме дали скорости иска да сменя или двигател ти искаш да знае предавателните числа...
Аз доколкото разбрах той май иска да смени само черупката на скоростната кутия,а да и сложи старите вътрешности(тоест ще си запази страта карантия!)...което за мен е меко казано странно и неразбиремо....трудоемко и с неясен ефект

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Пет 30 мар 2007 14:41

joker написа:Аз доколкото разбрах той май иска да смени само черупката на скоростната кутия,а да и сложи старите вътрешности(тоест ще си запази страта карантия!)...което за мен е меко казано странно и неразбиремо....трудоемко и с неясен ефект

луд ли си бе пич, съвсем ясно два пъти повторих, че съм наясно, че предавателните числа са различни, но въпреки това се интересувам дали скоростите от абд стават на абс(механично!). прочети ми мнението внимателно и тогава пиши глупости, след като вече даже ми е отговорено коректно на въпроса, за което благодаря на vaskoto1. закво мислиш, че ще искам да сменя черупката а да оставям вътрешностите да не ти е лошо нещо каде го прочете?!

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пет 30 мар 2007 14:57

Мисля ,че темата трябва да се заключи вече още от втория пост е ясна работата,няма смисъл да се приказват празни приказки,който има правата да удря ключа! :evil:

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Пет 30 мар 2007 16:40

заключвайте най-добре да аман от спамери аз питам като човек, казвам незнам тея ми се карат разбирачите...не разбрах отговора на joker в началото и тои май не беше разбрал въпроса ми ама както и да изясни ми се :idea:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”