Регулатор за налягане на спирачна течност-не е там проблема
- slavi777
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: EZ 1990
Регулатор за налягане на спирачна течност-не е там проблема
Здравейте,колеги.Става дума за голф2 1.6 EZ 90-та година.Имам проблем със задните спирачки.При натискане по рязко на спирачките онзи ден забелязах че ми коват задните колела(колата тръгна да се завърта).Отделно от няколко дни се чува шум отзад при натискане на педала(което ме навежда на мисълта за накладки).Та питам възможно ли е да се е прецакал регулатора за налягане или просто защото е хлъзгаво коват и задните(не би трябвало).Скъп ли е този регулатор?Смяната му е лесна,но незнам после освен обезвъздушаването трябва ли да се ходи на на някакъв реглаж на този регулатор.Или сменям и газ.Попаднах на подобна тема но не ми свърши особено работа освен,че някой беше написал че струва 170лв.
.Дали е толкова наистина?

Последна промяна от slavi777 на Вто 24 фев 2009 16:38, променено общо 1 път.
- PostMortem
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Регулатор за налягане на спирачна течност - проблем
Значи моя беше протекъл от някво уплътнение, и понеже и мене ме наплашиха със суми 200-400лв ходих да обикалям по морги, и накрая с с 300 зора с "връзки" си взех за 10лв оригинален точно като моя. Сложната част беше свалянето на стария че болта беше яко запекъл, но след половин ден блъскане падна. Не знам при двойковите как е но при тоя има няква бурма за реглаж дето се върти след поставянето 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
От както почна зимата и при мен се чува шум при спиране от задно дясно колело. Отварях го - достатъчно дебело феродо, почистих го със шкурка, барабана с обезмаслител и пак си стърже. Явно от старост се получава това.
- slavi777
Колеги оказа се че мойто голфче няма такъв регулатор.Ще търся другаде проблема.А иначе проверих за нов в ЕВРО 07 струва 122лв
.Все пак благодаря на отзовалите се! 

- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Re: Регулатор за налягане на спирачна течност-не е там проблема
Как така няма регулатор колега?Или трябва да имаш АБС или регулатор на налягането.Ако ги нямаш и двете не се чуди защо ти коват първо задните спирачки.
- slavi777
Ами нямам нито абс нито регулатор.Досега не сами ковали.Днес лягах отдолу с един колега от форума от който щях да го купувам този регулатор и видяхме,че него го няма, няма и следа да е имало,вървят си цели тръбички от главния цилиндър до задните колела.Не е снаждано нищо.
slavi777 написа:Ами нямам нито абс нито регулатор.Досега не сами ковали.Днес лягах отдолу с един колега от форума от който щях да го купувам този регулатор и видяхме,че него го няма, няма и следа да е имало,вървят си цели тръбички от главния цилиндър до задните колела.Не е снаждано нищо.
Беше коментирано някъде във форума, че някои модели са с някакви забавители на задните спирачки вместо така наречения "кантар". Но къде се намират и какво представляват точно не знам, защото и аз съм с регулатора.
slav написа:slavi777 написа:Ами нямам нито абс нито регулатор.Досега не сами ковали.Днес лягах отдолу с един колега от форума от който щях да го купувам този регулатор и видяхме,че него го няма, няма и следа да е имало,вървят си цели тръбички от главния цилиндър до задните колела.Не е снаждано нищо.
Беше коментирано някъде във форума, че някои модели са с някакви забавители на задните спирачки вместо така наречения "кантар". Но къде се намират и какво представляват точно не знам, защото и аз съм с регулатора.
на самата помпа са.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”