При скорост от 110-120 км в час започва да се усеща едно съвсеееем леко вибриране във волана, като че от небалансирани гуми.
Друго - при 160 км в час изведнъж започват много големи вибрации по арматурното табло - предимно от касетофона, но ми отне доста време да открия че точно той трака зверски - освен него обаче таблото си вибрира видимо, като самолет при излитане. Интересното е, че тази вибрация се появява и изчезва от само себе си - примерно кача 160 км/час, започва да вибрира - след 10 минути спира да вибрира, през това време съм сменил настилката - ремонтирали са асфалта на магистралата да речем, но вибрациите не се влияят от него, след време пак почва. През това време не усещам нищо в предницата или кормилната система - вибрацията, която е започнала при 110 си остава ама е съвсееем лека.
И друго нещо - при по-рязко намаляне на скоростта, примерно от 130 до 90, са чува едно виене откъм спирачките - не можах да установя точно предни или задни, от типа на "Вууууууууууу...", и като ги отпусна изчезва - това от какво може да бъде?
Ще правя гуми тия дни и мисля след това да направя и един реглаж на предница, и да проверя в събота как се държи на магистралата, ако се оправи добре, ама ако продължават някои от описаните симптоми ще търся проблеми другаде.
Поздрави на всички!

Ми не вдигай 160! Ако дръпнеш по-силно щурвала, ще го вдигнеш и при по-ниска скорост!