При скорост от 110-120 км в час започва да се усеща едно съвсеееем леко вибриране във волана, като че от небалансирани гуми.
Друго - при 160 км в час изведнъж започват много големи вибрации по арматурното табло - предимно от касетофона, но ми отне доста време да открия че точно той трака зверски - освен него обаче таблото си вибрира видимо, като самолет при излитане. Интересното е, че тази вибрация се появява и изчезва от само себе си - примерно кача 160 км/час, започва да вибрира - след 10 минути спира да вибрира, през това време съм сменил настилката - ремонтирали са асфалта на магистралата да речем, но вибрациите не се влияят от него, след време пак почва. През това време не усещам нищо в предницата или кормилната система - вибрацията, която е започнала при 110 си остава ама е съвсееем лека.
И друго нещо - при по-рязко намаляне на скоростта, примерно от 130 до 90, са чува едно виене откъм спирачките - не можах да установя точно предни или задни, от типа на "Вууууууууууу...", и като ги отпусна изчезва - това от какво може да бъде?
Ще правя гуми тия дни и мисля след това да направя и един реглаж на предница, и да проверя в събота как се държи на магистралата, ако се оправи добре, ама ако продължават някои от описаните симптоми ще търся проблеми другаде.
Поздрави на всички!