Г3, 1,6, 101кс ми дава разход 12-15/100 при градско икономично каране и при каране по магистралата със 130км/ч
Отидох на реномиран сервиз у София и оня ми вика газовата уредба трупа грешки в компютъра, който се побърква и затова разхода ти хвърчи нагоре. Сложи си емулатори на дюзи и на ламбда сонда.
Отидох си аз при газаджията в Пловдив и ми инсталира и двата емулатора. Ръгна 1 маркуч в ауспуха и вика, че всичко било точно с горенето на газ.
Разхода обаче си е същия. И поради това отивам пак в сервиза в София и там ми викат - емулатора на ламбда сонда не ти бачка коректно - работи на постояноо напрежение 0.3, а трябва да работи на променливо между 0.2 и 0.8.
Връщам се аз при газаджията в Пловдив и той ми вика ама как, то емулатора на ламбда сонда си работи нормално на постоянно напрежение! И ми развива теории/практики, от които аз нищо не разбирам съответно. Пита ме и му казах, че разхода на бензин също ми е висок - 1-2л по-малко отколкото на газ, което е нормално. И той веднага заключи, че повредата била нейде в двигателя (т.е. от компетентността на софийския сервиз) и трябвало там да я оправят. Той можел да се намеси само ако разхода на бензин бил нормален, а разхода на газ - много висок.
И сега се каня да ходя в сервиза в София и без да съм много навътре в нещата предполагам, че пак ще ме пратят при газаджията в Пловдив, щото ала-бала незнам кво си и компютъра трупал грешки и тва било от газовата уредва и от емулаторите на дюзи и ламбда сонда и т.н и т.н.
Според вас има ли решение моя проблем или да им тегля на всички по една майна и да си карам с високия разход