Егати разхода, егати майсторите!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ori
Автомобил:
Двигател:

Егати разхода, егати майсторите!

Мнениеот ori » Пет 27 апр 2007 10:05

Та имам си аз 1 проблем...
Г3, 1,6, 101кс ми дава разход 12-15/100 при градско икономично каране и при каране по магистралата със 130км/ч

Отидох на реномиран сервиз у София и оня ми вика газовата уредба трупа грешки в компютъра, който се побърква и затова разхода ти хвърчи нагоре. Сложи си емулатори на дюзи и на ламбда сонда.

Отидох си аз при газаджията в Пловдив и ми инсталира и двата емулатора. Ръгна 1 маркуч в ауспуха и вика, че всичко било точно с горенето на газ.

Разхода обаче си е същия. И поради това отивам пак в сервиза в София и там ми викат - емулатора на ламбда сонда не ти бачка коректно - работи на постояноо напрежение 0.3, а трябва да работи на променливо между 0.2 и 0.8.

Връщам се аз при газаджията в Пловдив и той ми вика ама как, то емулатора на ламбда сонда си работи нормално на постоянно напрежение! И ми развива теории/практики, от които аз нищо не разбирам съответно. Пита ме и му казах, че разхода на бензин също ми е висок - 1-2л по-малко отколкото на газ, което е нормално. И той веднага заключи, че повредата била нейде в двигателя (т.е. от компетентността на софийския сервиз) и трябвало там да я оправят. Той можел да се намеси само ако разхода на бензин бил нормален, а разхода на газ - много висок.

И сега се каня да ходя в сервиза в София и без да съм много навътре в нещата предполагам, че пак ще ме пратят при газаджията в Пловдив, щото ала-бала незнам кво си и компютъра трупал грешки и тва било от газовата уредва и от емулаторите на дюзи и ламбда сонда и т.н и т.н.

Според вас има ли решение моя проблем или да им тегля на всички по една майна и да си карам с високия разход :evil:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 27 апр 2007 10:14

Тегли и на двата сервиза по една майна (общо две майни) и си намери читав сервиз, където ще ти оправят проблема.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 27 апр 2007 10:16

dobrinb написа:Тегли и на двата сервиза по една майна (общо две майни) ...

:офф Той и без това е от там... :oops: spam Friday

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Пет 27 апр 2007 11:22

тази работа мяма край!!!!добре де и моя трупа грешки,но разхода е нормален(8-10/100 на газ-градско)мотора е 1,4 АБД.и аз за това не пипам нищо!!!знам ли карам без никакви джаджи по компа на колата!!!!но определено от както сложих газ се промениха нещата с бензина(ниските обороти не са добре,много са малко 750)!!!!значи идеята ми е че няма да карам на бензин,иначе не ми харесват тия тихи обороти!!!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 27 апр 2007 12:10

Абе аз някъде бях писал за мой съсед с такъв ДВГ дето откак го е взел само псува....

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 27 апр 2007 12:40

Братле, от газ не разбирам, защото само на бензин с икарам, но ако искаш да си сигурен дали има пробл в двигателя иди в сервиза на BOSH. По-скъпичко е, но ония най-точно ще ти намерят проблема. При самозваните майстори от гаража помощ не очаквай. А и те съветвам за сервиз да питаш някой твой приател с фолксваген, който има приятел майстор. С такива проблеми само при "наши хора" се ходи. Иначе и аз съм патил много от такива, дето само те ментят, влизам ти в положението напълно.
Като за начало ти препоръчвам боша, успех! 8)

noel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот noel » Пет 27 апр 2007 18:06

батка решението е само едно, зимаш книжки и почваш да 4етеш.малко са сервизите в бг дето могат да оправят такива тънки проблеми ;щ.Мене веднъж в един сервиз за смяна на гарнитурите на карборатура щеха да ме пребият : беха ми пробили тръбата за вакума на сервото на спирачките ,сети се къв беше ефекта като засилих с 80-100 ;щ

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 27 апр 2007 21:03

е току що писах-няма да пиша пак...
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 000#559000

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”