Bora Проблем с фарове и няколко въпроса

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zhulien91
Автомобил: Volkswagen Bora
Двигател: 1.9 TDI AXR 101 Hp B.j.2002

Bora Проблем с фарове и няколко въпроса

Мнениеот zhulien91 » Чет 30 апр 2015 14:59

Здравейте колеги прочетох някои теми свързани с проблем на фаровете на Бора , но неразбрах точно някои неща.
Проблемът, ми е че вечер като ги пусна светят кадето си искат и дългите и късите крушките с Н4 монго разсейки имат и нищо не виждам,а светкавицата е една идея по-добра от къси/дълги.Незнам точно ква марка са фаровете, но са най-обикновенни рефлекторни без лупи и халоген.Когато купих колата старият собственик беше с ксенон незнам какъв защото ми каза , че тук в Германия полицаите му правят актове за тях и го накрах да си махне ксенона и да си го зема.Та дали може от тоя ксенон да са заминали рефлекторите макар , че като ги гледам на око нито са затъмнели нито нищо така хубави изглеждат и рефлетора и стъклото.И в крайна сметка като човек който не разбира мисля да си купя нови фарове като се върна в България налято , но и тук бих искал малко помощ.
Ако някой зне колко струват фарове с лупи що годе хубави неискам газарски а само да светят хубаво и да имат халоген защото сегашните нямат.И колко хубаво свети фар с лупа , но без ксенон и дали си струва да е с лупа без ксенон или да бягам в магазин на Фолксваген и да си купя на хелла обикновенни с халоген и копче предполагам ше ми трябва.Ако някой е пазарил от Фолксваген фарове нека да сподели цена помагайте , че не разбирам.

Благодаря предварително колеги и се извинявам ако са ми прости въпросите,но наистина не съм кой знае колко в час МЕРСИ. :beer

Потребителски аватар
zhulien91

Re: Проблем с фарове на Бора и няколко въпроса

Мнениеот zhulien91 » Пет 08 май 2015 21:34

Хайде колеги никой ли не е запознат с цените за фарове директно от Фолксваген.
Вече почна и май от ключа за фаровете да не ми свети цялото табло от време на време включвам изключвам няколко пъти фарове та чак по някое време всички лампички по таблото светват. Може ли от тия проклети фарове да ми замине и копчето за фарове нестига че фаровете не светят а сега и копчето не работи както трябва защото като фключа фарове те самите светят а лампичките когато си искат направо незнам какво става.
Живея в Германия и налято се прибирам искам там да си оправя проблема защото тук ще ми съдерат кожата за тоя проблем 70 евро на час е работата а и материалите кой знае колко са ....

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Пет 08 май 2015 23:12

Като за начало пробвай да ги регулираш на тъмно срещу стена, обърни внимание на рефлектора дали се мести като въртиш болта за реглажа!Със какви крушки си в момента?Преди време един нов фар със лупа струваше около 600лв.Ако рефлекторите(над крушката)и стъклата са в добро състояние няма причина да не светят добре!Фарове със халогени втора ръка има за по 50/100лв за брой.Проблема със осветлението на таблото най вероятно е от ключа за фаровете.

Потребителски аватар
zhulien91

Мнениеот zhulien91 » Съб 09 май 2015 12:09

Бях в един сервиз да ми ги регулират не ми взеха пари но след сервиза се същото преди да отида на сервиз ми бяха шчупени моторчетата купиха ми нови и ги монтираха от купето мога да ги местя нагоре надолу но все така имат разсейки.
Незнам дали от сервиза също са си свършили работата , но ще вида в някой друг сервиз да я закарам.
доколкото за крушките някви Филипс 100% визион ги купих за около 30 евро двете.
А за таболото ако си купя втора ръка ключ за фарове сняма да има проблем сигурно нали и ще си пасне без проблеми ?

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Re: Bora Проблем с фарове и няколко въпроса

Мнениеот kiro rachnata » Съб 09 май 2015 21:54

Ключ за фаровете става не само от голф, от пасат и от поло също!
Ако фаровете са регулирани добре като караш зад друг автомобил трябва да отсичат над бронята му.
Ако имаш друга резервна крушка сложи я и виж дали ще има разлика, най добре се вижда в мъгла накъде светят фаровете.Ако имаш около метър дебел кабел може да подадеш + направо на крушката в фара от акумулатора (на тъмно) зада прецениш има ли разлика в интензитета спрямо другия фар.

Потребителски аватар
zhulien91

Мнениеот zhulien91 » Съб 09 май 2015 22:11

Аз преди бях с други крушки и след като сложих тези са една идея по-добре.дадох ги да ми ги регулират,но ефект няма може ли да не са го направили като хората уш беше сервиз а не комшията.фаровете са марка TYC може ли да е лоша марка просто.Или нещо да се е прецакало тоя предния собственик като си сложил ксенон?

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Съб 09 май 2015 22:49

Фаровете са сменяни и са някакво менте, оригинално няма такъв фар TYCм оригиналния фар е или HELLA или Valeo. Така че ще е най-добре да ги смениш и да нямаш повече ядове! На моя голф съм с фарове на DEPO с лупа и съм доволен доста, но имам ксенон, не знам как ще светят на халуген. Пиши в google "бора фарове" и ще видиш колко много модели ще излязат, а ако искаш да си вържеш гащите, отиваш в някоя морга и си купуваш оригинални! Лошо е че отпреде не са със стъкло, а пластмаса и след време матират от слънцето, но това се оправя лесно като отидеш при някой който ще ги полира!!

Потребителски аватар
V.Petrow
Автомобил: VW Bora
Двигател: AHF 1999

Мнениеот V.Petrow » Нед 10 май 2015 7:21

Може ли да покажеш снимка на модела фарове ?

Потребителски аватар
zhulien91

Мнениеот zhulien91 » Нед 10 май 2015 13:35

Попринцип така като ги гледаш приличат на хубави но ....
Прикачени файлове
10604663_823902230964013_1630238865405259233_o.jpg

Потребителски аватар
zhulien91

Мнениеот zhulien91 » Нед 10 май 2015 13:44

А някой има ли опит с фарове с лупа но без ксенон как свети дали е по-добре от обикновен или ...

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 10 май 2015 16:36

Като гледам имаш пръскалки на фаровете, това означава че заводско може да е била с фарове на бош и фабричен ксенон. До колкото знам в европа за да имаш ксенон задължително трябва да има пръскалки, а ти имаш. Това означава че може да сложиш оригинални фарове на бош с лупа и заводски ксенон.

Потребителски аватар
zhulien91

Мнениеот zhulien91 » Пон 11 май 2015 1:34

колко пари ще ми излезе заводския ксенон + фаровете в България долу горе
има ли начин да разбера дали е имала ксенон

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 11 май 2015 9:33

Тук се намират много трудно такива фарове за бора и ако има ще са скъпи! По-добре търси някъде из германия по-морги из и-нет, там ще ти е по-лесно и няма да са толкова скъпи! Те си вървят с баластите, има някой са вградени във фара, има и малко по-стари модели които са отделно, но пак са оригинални!

Потребителски аватар
zhulien91

Мнениеот zhulien91 » Пон 11 май 2015 10:11

Еми долу горе ми стана ясно така , че много ви благодаря колеги за бързите отговори :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 11 май 2015 10:20

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”