Много силен шум в предницата - вероятно скоростна кутия?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
tinval
Автомобил:
Двигател:

Много силен шум в предницата - вероятно скоростна кутия?

Мнениеот tinval » Пет 20 апр 2007 9:00

Здравейте колеги, Голфа ми е 2-ка 1.6 85-ти набор. Преди известно време установих доста силен шум в предницата, след смяната на заден лагер. Вначалото си помислих че шуми двигателя, но гогато колата е по инерция( натиснат съединител), шумът изчезва. Доста се рових в търсачката и предположих че може да е скоростната кутия. Проверих нивото на маслото и долях около литър минерално на Кастрол, каквото винаги съм доливал. Самото масло никога не съм го сменял, така карам вече 40 хил. км. Шумът се появява при високи обороти, на 4та след 80км/ч, или на 3та след 60км/ч. Също така сутрин когато водя децата на градина след 7км каране, мирише на диференциално масло(то си сълзи по малко от скоростната кутия). След примерно още 14 км миризма почти не се усеща.
Възможно ли е маслото в С.К. да е пресечено, дали този шум се дължи на нещо друго?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Много силен шум в предницата - вероятно скоростна кутия?

Мнениеот joker » Пет 20 апр 2007 13:05

[се рових в търсачката и предположих че може да е скоростната кутия. Проверих нивото на маслото и долях около литър минерално на Кастрол, каквото винаги съм доливал. Възможно ли е маслото в С.К. да е пресечено, дали този шум се дължи на нещо друго?[/quote]
какво правиш всъщност с това минерално масло в скоростната кутия?????Освен,че и таковаш мамата!А ако имаш вътре и оригиналното масло,доливайки минерално със сигурнист си си скапал кутията.....Нова кутия от някоя морга(иди при Иван Гроба на Каменар-250 лв втора ръка с гаранция)и толкоз....всеки си плаща за гяволъка........

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Пет 20 апр 2007 13:49

tinval написа:.... и долях около литър...

Не знам колко точно събира но ми се струва, че кутията ти е била без масло.

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Съб 21 апр 2007 10:06

tinval написа:Здравейте колеги, Голфа ми е 2-ка 1.6 85-ти набор. Преди известно време установих доста силен шум в предницата, след смяната на заден лагер. Вначалото си помислих че шуми двигателя, но гогато колата е по инерция( натиснат съединител), шумът изчезва. Доста се рових в търсачката и предположих че може да е скоростната кутия. Проверих нивото на маслото и долях около литър минерално на Кастрол, каквото винаги съм доливал. Самото масло никога не съм го сменял, така карам вече 40 хил. км. Шумът се появява при високи обороти, на 4та след 80км/ч, или на 3та след 60км/ч. Също така сутрин когато водя децата на градина след 7км каране, мирише на диференциално масло(то си сълзи по малко от скоростната кутия). След примерно още 14 км миризма почти не се усеща.
Възможно ли е маслото в С.К. да е пресечено, дали този шум се дължи на нещо друго?
Смяна на маслото....някои лагер...ако си в моето положение бившия собсвеник да не си е сменял маслото никога(сигурно съм с оригиналното)ще тракаш и ще шумиш.....смени го изцяло и ако пак дрънка... някои лагер....все пак при натиснат съединител да не трака ... :?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”