Здравейте колеги,
Имам няколко въпроса на които не мога да си помогна и не намирам нищо, по критериите които търся. Може и да не търся правилно.
Колата е голф 4 99г 110к AHF мотор.
При опит да влезна в комфорт модула през ваг ком просто не зарежда нищо. Все едно няма такъв модул, всичко друго си работи.
Колата някакси е активирана да вдига прозорците при заключване, сама без задържане на бутони на ключа, който не е оригиналния а китаец, обучен да работи на моите мегахерци (аз го сменях). С единични бутони не работи, имам предвид да натисна заключване и да заключи и обратно. Заключвам като натисна двата бутона последователно, отключвам по същия начин.
Няма аларма, само централно. Също така не светват и мигачи (откл/закл). На една петица виждам, че от комфорт модула се включва тази опция но при мен няма връзка с него, никаква.
Един ден незнайно как активирах зумера в таблото и сега при заключване ми пиука и обратно. Сефте виждам такова нещо. Играх си със шофьорската врата един ден да видя коя заключва покрай микро ключетата и просто от заключване/отключване запона да пиука...
Идеята ми е, че искам да си направя всичко да си ми е наред и не знам от къде да почна :)
Мигачи да мигат, при закл/откл
Ключа да заключва с по един бутон.
Да си управлявам комфорт модула, ако е нужна смяна, чета че може и да няма вдигане на стъкла при заключване без задържане на ключа?!
Микро ключета ще гледам да сменя всичките макар, че съм разглабял всичко и съм оправял дори пътечките на самата платка в ключалките. Все пак диода понякога се активира, понякога не. При замерване с мултицед всичко работи, но на колата не. Веднъж ако заключвам с ключа от лявата страна се активира и прещраква заключването, друг път не и става от другата страна... Идеята ако сменям, да си се вдигат пак сами.
Занимава ми се и се нуждая от съвети. Извинявам се, защото със сигурност за нещо някъде е писано но явно не ползвам добри критерии за търсене и не намирам моите симптоми никъде другаде.
Golf MK4 99г. Сбъркан комфорт модул
Golf MK4 99г. Сбъркан комфорт модул
Последна промяна от ivostefanov на Съб 14 фев 2015 18:29, променено общо 1 път.
Причина: Неофициално предупреждение да се придържаш към темата шаблон.
Причина: Неофициално предупреждение да се придържаш към темата шаблон.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Сбъркан комфорт модул Golf 4 (побъркан :) )
Комфорта на кой контролер го търсиш с ВАГ-ком? Опитай връзка с 46-ти! 

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Кофтито е, че не се свързваш с комфорт модула и не знаеш в коя врата е проблема. В такъв случай трябва да налучкваш. Като отвориш вратите светват ли плафоните, евентуално да се насочиш от там. Кабелите в маншоните проверявал ли си, да няма прекъснати. Може и самият комфорт модул да е проблемен. На 46-ти канал ли гледаш.
На 46 ти, друго не намирам за комфорт модул. Той е обозначен така.
Плафоните светват, и все нещо не е наред :)
В гумените уплътнения не съм проверявал, ще видя и там дали има нещо нередно.
На шофьорската врата има един кабел който е от маншона и е изведен до плафона долу на кората, но изолиран и зарязан ей така. Може би е имала някаква аларма преди и е махната. Личи си, че не е оригинален кабел а е пуснат до там
Плафоните светват, и все нещо не е наред :)
В гумените уплътнения не съм проверявал, ще видя и там дали има нещо нередно.
На шофьорската врата има един кабел който е от маншона и е изведен до плафона долу на кората, но изолиран и зарязан ей така. Може би е имала някаква аларма преди и е махната. Личи си, че не е оригинален кабел а е пуснат до там
- vanesto
Гледал ли си самият комфорт модул, буксите му примерно дали са наред, някой да не е правил магарии по него. Защото както го описваш нещо е правено по колата според мен, и това пиукане...Като се включи заводската аларма свири сирена, като от клаксон, не пиука.
Свалял съм корите за какво ли не, но на пръв поглед всичко изглежда наред по буксата и кабелите, освен този единичния от маншона. Не мога да го хвана аз, ако е пипано нещо по буксата, тъй като не разбирам чак толкова.
Иначе заводска аларма нямам, поне не намирам нито модул за нея, нито нищо. И мигачи не присветкат. Поне пък прозорците се вдигат :D
Купих я с обикновен ключ, от който извадих имобилайзера и едно голямо кафяво дистанционно за откл/закл. С единия бутон се заключва, със същия се отключва. Втория бутон никога не е функционирал. И с него пак не мигат мигачи.
А зумера се включи от самосебе си.
Иначе заводска аларма нямам, поне не намирам нито модул за нея, нито нищо. И мигачи не присветкат. Поне пък прозорците се вдигат :D
Купих я с обикновен ключ, от който извадих имобилайзера и едно голямо кафяво дистанционно за откл/закл. С единия бутон се заключва, със същия се отключва. Втория бутон никога не е функционирал. И с него пак не мигат мигачи.
А зумера се включи от самосебе си.
- vanesto
Според мен имаш допълнително слагано централно, ама твоя комфорт модул как са го елиминирали не ми е ясно.
Няма допълнителен модул за алармата, тя се командва от комфорт модула. Щом казваш, че от време на време се включва диода, това ти е заводската аларма. Зумера също е от него.
Dpapazov написа:Иначе заводска аларма нямам, поне не намирам нито модул за нея, нито нищо.
Няма допълнителен модул за алармата, тя се командва от комфорт модула. Щом казваш, че от време на време се включва диода, това ти е заводската аларма. Зумера също е от него.
E снимката е точно на дистанционно от аларма някаква италианска беше. На жената полото е с такава, цялата и карантия(една кутия) е в двигателният отсек.
Италианска е, ама и в двигателния отсек няма нищо :Д не мога да хвана, какъв е филма. Аларма никаква нямам.
- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
Алармите ги слагат зад бушоните отстрани на таблото,развиваш стойката на която стоят бушоните и виж дали има нещо отзад.
Мдааа, и там съм ровил, поставях и темпоматче (свалях бушониерата) и съм пипал всичко общо взето :)
Аз между другото първо там проверих, защото на повечето коли са били все там или в краката на шофьора някъде завряни.
Като настройвахме новия ключ, го пуснахме по заводските честоти 400 и нещо си, или поне така ми казаха, че са на голфа оригинално и вече малки корекциики, докато почне да заключва и отключва. Защото китайчето не пое веднага от старото дистанционно а искаше донагласяне. Сега с двете работи по-един и същи начин...
Аз между другото първо там проверих, защото на повечето коли са били все там или в краката на шофьора някъде завряни.
Като настройвахме новия ключ, го пуснахме по заводските честоти 400 и нещо си, или поне така ми казаха, че са на голфа оригинално и вече малки корекциики, докато почне да заключва и отключва. Защото китайчето не пое веднага от старото дистанционно а искаше донагласяне. Сега с двете работи по-един и същи начин...

Модулът на алармата е нещо подобно, като размер както казах е при двигателя при полото и си стои на една негова стойчица. На него има и ключ за ръчно изчключване на алармата. Алармата има и обемни датчици при мен. Явно е че нещо е преправяно ,но какво нямам представа. Ако не всичко е изскубано виж за бутон на предният капак или обеми в купето и тръгваш по тях да търсиш модула.
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Махни мокета под шофьорската седалка,точно до прага ти е модула извади го и го провери за окислявания,почисти го добре , често се случва да се окисли от влагата и да почне да прави бели !
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Golf MK4 99г. Сбъркан комфорт модул
Бъркаш го с местоположението при Пасат Б5!
На Голф4 не се намира там! 

- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Re: Golf MK4 99г. Сбъркан комфорт модул
Ето така изглежда модул с аларма:
Този е само комфорт без аларма:
Има различни варианти на комфорт модули според поддържани функции и поколения. Различават се по по втората и последната букви: има 1J0 и 1C0, завършващи на J,AH, AJ, ... B.
Модулите без дистанционно се с една букса, другите с 2. Има и с три, но съм ги срещал само при Ауди.
Това, че мига диода, не означава, че има аларма. Сигурно в 20 теми е казано, че диода показва състоянието на мъртвото заключване. При модули с аларма показва и състоянието на алармата.
ПС: Само с комфорт модула ли не може да се свърша vag-com или....?
Този е само комфорт без аларма:
Има различни варианти на комфорт модули според поддържани функции и поколения. Различават се по по втората и последната букви: има 1J0 и 1C0, завършващи на J,AH, AJ, ... B.
Модулите без дистанционно се с една букса, другите с 2. Има и с три, но съм ги срещал само при Ауди.
vanesto написа:Според мен имаш допълнително слагано централно, ама твоя комфорт модул как са го елиминирали не ми е ясно.Dpapazov написа:Иначе заводска аларма нямам, поне не намирам нито модул за нея, нито нищо.
Това, че мига диода, не означава, че има аларма. Сигурно в 20 теми е казано, че диода показва състоянието на мъртвото заключване. При модули с аларма показва и състоянието на алармата.
ПС: Само с комфорт модула ли не може да се свърша vag-com или....?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”