Golf MK3 1.6 75hp Компресора на климатика постоянно работи
Golf MK3 1.6 75hp Компресора на климатика постоянно работи
Проблема е ,че веднъж пусна ли климатика след това той сам си работи когато си желае.Зимно време реших проблема с махане на релето но сега ми трябва климатик през деня. Неприятното е ,че забелязвам включването на компресора когато се включва и перката на радиатора. Имам същият проблем и на Форд Мондео и в момента нямам представа къде да го търся проблема.От форд форум не успяха да помогнат :D 

-
- Автомобил: Golf 4 1.4 16V
- Двигател: AHW 1999
Re: Golf MK3 1.6 75hp Компресора на климатика постоянно раб
Егати късмета, да имаш два автомобила от различни марки с един и същ проблем(и то такъв), на мен това ми се вижда доста странно съвпадение... Освен да ти е свързал някой захранването на компресора към захранването на вентилатора и така да работят винаги заедно, дори и когато трябва да работи само вентилатора (просто предположение).
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
"Неприятното е ,че забелязвам включването на компресора когато се включва и перката на радиатора"
Няма да е зле малко да се почете с образователна цел за автоклиматичните уредби.
Включи ли се компресора - се включва и вентилатора на радиаТОРА.
Няма да е зле малко да се почете с образователна цел за автоклиматичните уредби.

Включи ли се компресора - се включва и вентилатора на радиаТОРА.
-
То на мен затова ми се стори много странно това съвпадение, за което писах по-горе, мина ми през ума, че питащия може и да не знае, че когато климатика работи, работи и перката(перките) на радиатора. Но се въздържах от такова обвинение
, защото както той го обяснява - компресора се включвал когато се включва и перката на радиатора, а тогава това се разбира по обратния ред - включването на перката включва и компресора, което не е нормално, нормално е при включването на компресора да се включи и перката. Щото перката може да се включи при прегряване на двигателя, но това не означава, че тогава трябва да се включи и компресора, а от обясненията аз така го разбрах.

След като поумувах над двигателя за около половин час установих ,че идват два сигнални кабела към релето за климатика.Единият идва от реле което се управлява от ключето в купето.Другият го прекъснах и нещата се оправиха.Поради причина ,че явно служи за нещо не мисля че е супер оферта (100км и нямам проблем) остава да разбера от къде идва другия кабел.Проблема е ,че комресора се включва заедно с перката а не обратното.
-
А перката защо се включва, двигателя ли загрява? Да разбирам ли, че сега когато се включи перката, компресора не се включва. Но когато включиш климатика и компресора заработи, перката заработва заедно с компресора(така трябва да бъде).
Да,всичко си работи както трябва (в което няма логика) Пуска се перката когато загрее колата но без компресора. А когато работи компресора се пуска и перката.
- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
Обърках се нещо, но да кажа и аз ... При вкл.на компресора ТРЯБВА да работи перката! Доколкото прочетох при теб при загряване на колата си се вкл. перката БЕЗ компресора. Къде е проблема 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”