Golf MK3 1.6 75hp Компресора на климатика постоянно работи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Buli4
Автомобил:
Двигател:

Golf MK3 1.6 75hp Компресора на климатика постоянно работи

Мнениеот Buli4 » Съб 13 юни 2015 20:10

Проблема е ,че веднъж пусна ли климатика след това той сам си работи когато си желае.Зимно време реших проблема с махане на релето но сега ми трябва климатик през деня. Неприятното е ,че забелязвам включването на компресора когато се включва и перката на радиатора. Имам същият проблем и на Форд Мондео и в момента нямам представа къде да го търся проблема.От форд форум не успяха да помогнат :D :drunk

transform
Автомобил: Golf 4 1.4 16V
Двигател: AHW 1999

Re: Golf MK3 1.6 75hp Компресора на климатика постоянно раб

Мнениеот transform » Пон 15 юни 2015 10:13

Егати късмета, да имаш два автомобила от различни марки с един и същ проблем(и то такъв), на мен това ми се вижда доста странно съвпадение... Освен да ти е свързал някой захранването на компресора към захранването на вентилатора и така да работят винаги заедно, дори и когато трябва да работи само вентилатора (просто предположение).

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 15 юни 2015 10:45

"Неприятното е ,че забелязвам включването на компресора когато се включва и перката на радиатора"
Няма да е зле малко да се почете с образователна цел за автоклиматичните уредби. :scare3
Включи ли се компресора - се включва и вентилатора на радиаТОРА.

transform

Мнениеот transform » Пон 15 юни 2015 11:43

То на мен затова ми се стори много странно това съвпадение, за което писах по-горе, мина ми през ума, че питащия може и да не знае, че когато климатика работи, работи и перката(перките) на радиатора. Но се въздържах от такова обвинение :biggrin , защото както той го обяснява - компресора се включвал когато се включва и перката на радиатора, а тогава това се разбира по обратния ред - включването на перката включва и компресора, което не е нормално, нормално е при включването на компресора да се включи и перката. Щото перката може да се включи при прегряване на двигателя, но това не означава, че тогава трябва да се включи и компресора, а от обясненията аз така го разбрах.

Buli4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Buli4 » Вто 16 юни 2015 18:10

След като поумувах над двигателя за около половин час установих ,че идват два сигнални кабела към релето за климатика.Единият идва от реле което се управлява от ключето в купето.Другият го прекъснах и нещата се оправиха.Поради причина ,че явно служи за нещо не мисля че е супер оферта (100км и нямам проблем) остава да разбера от къде идва другия кабел.Проблема е ,че комресора се включва заедно с перката а не обратното.

transform

Мнениеот transform » Вто 16 юни 2015 20:14

А перката защо се включва, двигателя ли загрява? Да разбирам ли, че сега когато се включи перката, компресора не се включва. Но когато включиш климатика и компресора заработи, перката заработва заедно с компресора(така трябва да бъде).

Buli4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Buli4 » Вто 16 юни 2015 20:40

Да,всичко си работи както трябва (в което няма логика) Пуска се перката когато загрее колата но без компресора. А когато работи компресора се пуска и перката.

Потребителски аватар
Ivo 1983
Автомобил: Golf 3
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Ivo 1983 » Нед 21 юни 2015 10:31

Обърках се нещо, но да кажа и аз ... При вкл.на компресора ТРЯБВА да работи перката! Доколкото прочетох при теб при загряване на колата си се вкл. перката БЕЗ компресора. Къде е проблема :gruebel

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”