Проблем вътрешно каре Golf II GTI
- negodnika
- Автомобил: Golf MK II GTI+GL
- Двигател: PB+EZ
- Контакти:
Проблем вътрешно каре Golf II GTI
Проблема е следния скъсах вътрешно ляво каре,купих ново и го сменихме след няколко дни пак се скъса,някой има ли идей,защо се получава така,грешно го мотираме ли какво ли,струва ми се че полуоската не стой правилно и затово къса карето,моля поматаите,че е много неприятно да те остави на път
Става въпрос за KR 
-
pacohaker
- Автомобил:
- Двигател:
доколкото си спомням няма значение как се слага(еднакво е отдвете страни),за уплътнението не се сещам но то ще е да не истича греста,а полуоската винаги е под някакъв ъгъл(те затова са каретата)затова за мен най логичния вариант е менте каре или рециклирано(моето го платих 105 лева)а да не сте го блъскали с чук,защото понякога влизат трудно в шлиците и се налага употребата му но с тръба в основата на карето
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Smoke написа:какво става като се счупи каре?моето дрънка половин година вече.изминал съм 2ХХХ км с него?
ето това става
оставаш си там където си го скъсал .. взимаш инструменти и такси до най-близкия магазин и си го сменяш
вътрешно каре се троши доста трудно.. трябва да си голям майстор да го счупиш (е гледам че си успял.. аз също се справих добре
то превърта .. трудно ще го скъсаш .. тоест.. дай снимки да видя как е станало долу горе ? като моето ли е превъртяло ?
- negodnika
- Автомобил: Golf MK II GTI+GL
- Двигател: PB+EZ
- Контакти:
Smoke написа:какво става като се счупи каре?моето дрънка половин година вече.изминал съм 2ХХХ км с него?
Оставащ на едно место,хич не е приятно
доколкото си спомням няма значение как се слага(еднакво е отдвете страни),за уплътнението не се сещам но то ще е да не истича греста,а полуоската винаги е под някакъв ъгъл(те затова са каретата)затова за мен най логичния вариант е менте каре или рециклирано(моето го платих 105 лева)а да не сте го блъскали с чук,защото понякога влизат трудно в шлиците и се налага употребата му но с тръба в основата на карето
Карето ми го дадоха за хубаво уж от приятели,ами не не сме го блъскали с чук,другото за което се сещам,че скоро правих кутия и съм с диференцял от Голф 1 GTI,от него възможно ли е да е
Сега още не съм го свалил,но ми е ясна картинката,точно защото се чупи трудно мисля,че проблема не е в самото каре,най-лесно е да взема ново и да го смена,ама ако се счупи пак,пък и не са евтини никак
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pacohaker написа:Smoke написа:какво става като се счупи каре?моето дрънка половин година вече.изминал съм 2ХХХ км с него?
кое ти чука външно или вътрешно?
вътрешното чука само при потегляне,външното първоначално при потегляне после почва на завой и накрая те дърпат с въже
мисля че външно.трака само при завой.на прав път нямам проблеми.
все се каня да го сменям ама един познат ми спомена че каре най-добре Оригинал то дори и 2ра ръка.новите били рецикирани и се трошели много бързо.а и финансово.все пак ново е 80 лв.2ра ръка няма да е повече от 30 40.
-
pacohaker
- Автомобил:
- Двигател:
negodnika написа:Smoke написа:какво става като се счупи каре?моето дрънка половин година вече.изминал съм 2ХХХ км с него?
Оставащ на едно место,хич не е приятно
Карето ми го дадоха за хубаво уж от приятели,ами не не сме го блъскали с чук,другото за което се сещам,че скоро правих кутия и съм с диференцял от Голф 1 GTI,от него възможно ли е да е
Сега още не съм го свалил,но ми е ясна картинката,точно защото се чупи трудно мисля,че проблема не е в самото каре,най-лесно е да взема ново и да го смена,ама ако се счупи пак,пък и не са евтини никакVizor-е как го сменяш намясто,доста е неудобно аз го додърпвам до нас,пък и се се случва да се чупи в центъра на София
бъди сигурен че е от карето
-
pacohaker
- Автомобил:
- Двигател:
Smoke написа:pacohaker написа:Smoke написа:какво става като се счупи каре?моето дрънка половин година вече.изминал съм 2ХХХ км с него?
кое ти чука външно или вътрешно?
вътрешното чука само при потегляне,външното първоначално при потегляне после почва на завой и накрая те дърпат с въже
мисля че външно.трака само при завой.на прав път нямам проблеми.
все се каня да го сменям ама един познат ми спомена че каре най-добре Оригинал то дори и 2ра ръка.новите били рецикирани и се трошели много бързо.а и финансово.все пак ново е 80 лв.2ра ръка няма да е повече от 30 40.
сега ще ти кажа една съживяваща профилактика на каре
вдигаш колата на крик,сваляш джантата на въпросното каре,махаш скобите на карето и го издърпваш към полуоската ако няма грес,пълни го и ще те искара много още(моето дясно вече 5 месеца не се обадило след тая процедура)обаче ако има грес по-добре го сменяй докато е време защото повярвай ми много е неприятно да останеш на пътя
- iurimil
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Как са тампоните на двигателя,да не би да имаш някой скъсан?
Имал ли си удар отпред?-отиди при някой майстор на предници да ти погледнат моста:да не би да има отклонения в следтвие на удара?Ако е така следва корекция при тенекеджия.
Има някаква причина за да къса карето,или си попаднал на несполучливо такова.
Уплътнението е към диференциала,вътрешното каре се монтира без начукване просто се нанизват шайбите,карето и се поставя сигурката.
Най-важното е да се движи свободно във всички посоки ако запира някъде следва да се пренареди-това е критерия за правилна сглобка на карето ако е разглобявано.
Имал ли си удар отпред?-отиди при някой майстор на предници да ти погледнат моста:да не би да има отклонения в следтвие на удара?Ако е така следва корекция при тенекеджия.
Има някаква причина за да къса карето,или си попаднал на несполучливо такова.
Уплътнението е към диференциала,вътрешното каре се монтира без начукване просто се нанизват шайбите,карето и се поставя сигурката.
Най-важното е да се движи свободно във всички посоки ако запира някъде следва да се пренареди-това е критерия за правилна сглобка на карето ако е разглобявано.
-
pacohaker
- Автомобил:
- Двигател:
Smoke написа:pacohaker.ами тракането?то и да има грес според мен пак ще трака![]()
ще пробвам след седмица 2 като се наканя и ще пиша какво е станало
значи моето тракаше и щях да го сменям,обаче като свалих маншона беше останало без грес(незнам защо)и реших да го напълня с грес и да пробвам кво ще стане, вече 5 месеца не се е обадило
но ако си има грес и трака управията е смяна със здраво
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”