Проблем вътрешно каре Golf II GTI

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Проблем вътрешно каре Golf II GTI

Мнениеот negodnika » Пон 10 дек 2007 11:20

Проблема е следния скъсах вътрешно ляво каре,купих ново и го сменихме след няколко дни пак се скъса,някой има ли идей,защо се получава така,грешно го мотираме ли какво ли,струва ми се че полуоската не стой правилно и затово къса карето,моля поматаите,че е много неприятно да те остави на път :? Става въпрос за KR :roll:

pacohaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacohaker » Пон 10 дек 2007 12:18

според мен си попаднал на менте,слагането е лесно(щом аз си смених мойто) а какво имаш впредвид за полуоската че стой неправилно?,аз карах с крива полуоска(след среща с тролей)около 3 месеца докато намеря друга,но каре не ми е чупила

Потребителски аватар
negodnika
Контакти:

Мнениеот negodnika » Пон 10 дек 2007 12:23

Ами струва ми се,че полуоската стой под ъгъл и така се измества и усилието в карето,поне така си го обяснявам,пък и това е 2ро каре което къса :roll: Може ли да съм го сложил наобратно,при GTI има една коркова гарнитура сложих я от страната на диференцяла :idea:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 10 дек 2007 12:40

какво става като се счупи каре? :oops: моето дрънка половин година вече.изминал съм 2ХХХ км с него?

pacohaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacohaker » Пон 10 дек 2007 12:51

доколкото си спомням няма значение как се слага(еднакво е отдвете страни),за уплътнението не се сещам но то ще е да не истича греста,а полуоската винаги е под някакъв ъгъл(те затова са каретата)затова за мен най логичния вариант е менте каре или рециклирано(моето го платих 105 лева)а да не сте го блъскали с чук,защото понякога влизат трудно в шлиците и се налага употребата му но с тръба в основата на карето

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 10 дек 2007 13:09

Smoke написа:какво става като се счупи каре? :oops: моето дрънка половин година вече.изминал съм 2ХХХ км с него?

ето това става :lol:

Изображение

оставаш си там където си го скъсал .. взимаш инструменти и такси до най-близкия магазин и си го сменяш ;)

вътрешно каре се троши доста трудно.. трябва да си голям майстор да го счупиш (е гледам че си успял.. аз също се справих добре :lol: ).
то превърта .. трудно ще го скъсаш .. тоест.. дай снимки да видя как е станало долу горе ? като моето ли е превъртяло ?

pacohaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacohaker » Пон 10 дек 2007 13:10

Smoke написа:какво става като се счупи каре? :oops: моето дрънка половин година вече.изминал съм 2ХХХ км с него?

кое ти чука външно или вътрешно?
вътрешното чука само при потегляне,външното първоначално при потегляне после почва на завой и накрая те дърпат с въже

Потребителски аватар
negodnika
Контакти:

Мнениеот negodnika » Пон 10 дек 2007 13:14

Оставащ на едно место,хич не е приятно :evil:

доколкото си спомням няма значение как се слага(еднакво е отдвете страни),за уплътнението не се сещам но то ще е да не истича греста,а полуоската винаги е под някакъв ъгъл(те затова са каретата)затова за мен най логичния вариант е менте каре или рециклирано(моето го платих 105 лева)а да не сте го блъскали с чук,защото понякога влизат трудно в шлиците и се налага употребата му но с тръба в основата на карето

Карето ми го дадоха за хубаво уж от приятели,ами не не сме го блъскали с чук,другото за което се сещам,че скоро правих кутия и съм с диференцял от Голф 1 GTI,от него възможно ли е да е :roll:

Сега още не съм го свалил,но ми е ясна картинката,точно защото се чупи трудно мисля,че проблема не е в самото каре,най-лесно е да взема ново и да го смена,ама ако се счупи пак,пък и не са евтини никак :? Vizor-е как го сменяш намясто,доста е неудобно аз го додърпвам до нас,пък и се се случва да се чупи в центъра на София :x

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 10 дек 2007 13:26

pacohaker написа:

вътрешното чука само при потегляне,външното първоначално при потегляне после почва на завой и накрая те дърпат с въже

мисля че външно.трака само при завой.на прав път нямам проблеми.
все се каня да го сменям ама един познат ми спомена че каре най-добре Оригинал то дори и 2ра ръка.новите били рецикирани и се трошели много бързо.а и финансово.все пак ново е 80 лв.2ра ръка няма да е повече от 30 40.

pacohaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacohaker » Пон 10 дек 2007 14:10

negodnika написа:

Оставащ на едно место,хич не е приятно :evil:

Карето ми го дадоха за хубаво уж от приятели,ами не не сме го блъскали с чук,другото за което се сещам,че скоро правих кутия и съм с диференцял от Голф 1 GTI,от него възможно ли е да е :roll:

Сега още не съм го свалил,но ми е ясна картинката,точно защото се чупи трудно мисля,че проблема не е в самото каре,най-лесно е да взема ново и да го смена,ама ако се счупи пак,пък и не са евтини никак :? Vizor-е как го сменяш намясто,доста е неудобно аз го додърпвам до нас,пък и се се случва да се чупи в центъра на София :x

бъди сигурен че е от карето :wink: няма как да е от диференциала

pacohaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacohaker » Пон 10 дек 2007 14:22

Smoke написа:
pacohaker написа:

мисля че външно.трака само при завой.на прав път нямам проблеми.
все се каня да го сменям ама един познат ми спомена че каре най-добре Оригинал то дори и 2ра ръка.новите били рецикирани и се трошели много бързо.а и финансово.все пак ново е 80 лв.2ра ръка няма да е повече от 30 40.

сега ще ти кажа една съживяваща профилактика на каре :idea:
вдигаш колата на крик,сваляш джантата на въпросното каре,махаш скобите на карето и го издърпваш към полуоската ако няма грес,пълни го и ще те искара много още(моето дясно вече 5 месеца не се обадило след тая процедура)обаче ако има грес по-добре го сменяй докато е време защото повярвай ми много е неприятно да останеш на пътя

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 10 дек 2007 17:12

pacohaker.ами тракането?то и да има грес според мен пак ще трака :roll:
ще пробвам след седмица 2 като се наканя и ще пиша какво е станало

Потребителски аватар
iurimil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iurimil » Пон 10 дек 2007 17:48

Как са тампоните на двигателя,да не би да имаш някой скъсан?

Имал ли си удар отпред?-отиди при някой майстор на предници да ти погледнат моста:да не би да има отклонения в следтвие на удара?Ако е така следва корекция при тенекеджия.
Има някаква причина за да къса карето,или си попаднал на несполучливо такова.
Уплътнението е към диференциала,вътрешното каре се монтира без начукване просто се нанизват шайбите,карето и се поставя сигурката.
Най-важното е да се движи свободно във всички посоки ако запира някъде следва да се пренареди-това е критерия за правилна сглобка на карето ако е разглобявано.

pacohaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacohaker » Пон 10 дек 2007 19:06

Smoke написа:pacohaker.ами тракането?то и да има грес според мен пак ще трака :roll:
ще пробвам след седмица 2 като се наканя и ще пиша какво е станало

значи моето тракаше и щях да го сменям,обаче като свалих маншона беше останало без грес(незнам защо)и реших да го напълня с грес и да пробвам кво ще стане, вече 5 месеца не се е обадило
но ако си има грес и трака управията е смяна със здраво

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 10 дек 2007 19:13

:hahhihi: :beer непременно ще пробвам

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”