Голф 3 2.0 8v перката се включва често при загасен двигател
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
Голф 3 2.0 8v перката се включва често при загасен двигател
Колеги перката ми се включва при загасен мотор по няколко пъти.Спира и пак почва за по 2-3 мин.Всичко това става при загрял мотор.Това нормално ли е или да сменям датчика и каквото там трябва.Голф 3 2.0 115 к.с. АГГ 96 година.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Голф 3 2.0 8v перката се включва често при загасен двига
Не е нормално при нормално загрял двигател на 90градуса ,датчика който включва перката е долу на радиатора провери го 

Не е нормално смени датчика на радятора.На един приятел правеше така и като стане сутринта за работа акумулатора го няма.
- Daniel Kuntov
Благодаря ви.Утре ше взема датчик и ще го сменя.С гедоре ще стане ли ?
- steni
- Автомобил: Passat_b5
- Двигател: ADR 98
Колега, карал съм Ауди с мотор 2.0 115 к.с. с код АБК. Двигателят има външен датчик за прегряване, монтиран в дясно по посока на движение на планка до главата. Погледни при тебе има ли такъв датчик, от него се включва перката след като двигателят е изгасен.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Точно така.Има един завит датчик отстрани в дясно на всм.колектор.С един кабел е.
От него се включват перките и духат по 10-тина минути.И аз в началото когато взех АGG-то се чудех каво по дяволите става,докато не го открих.За мен поне това е голяма глупост,понеже перките охлаждат само водата в радиатора.Разбирам да се включваше и допълнителна ел.водна помпа заедно с перките,та поне да имаше файда от охлаждане.
Моя датчик отдавна съм го отстранил и нямам ядове.
Ето го очертан с червено.

От него се включват перките и духат по 10-тина минути.И аз в началото когато взех АGG-то се чудех каво по дяволите става,докато не го открих.За мен поне това е голяма глупост,понеже перките охлаждат само водата в радиатора.Разбирам да се включваше и допълнителна ел.водна помпа заедно с перките,та поне да имаше файда от охлаждане.
Моя датчик отдавна съм го отстранил и нямам ядове.

Ето го очертан с червено.

- Daniel Kuntov
Да имам го този датчик и е свързан в момента.Ако го откача ще има ли проблем ,щото тая перка ми скапа акумулатора.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
При моят двигател 2Е , след изгсяне на топъл мотор,вентилатора се включва от датчика на главата, работи половин минута и спира.Има случаи, когато съм го засичал да се включи повтоно след като е спрял / когато е бил доста нагрят/.Мисля, че това включване на вентилатора при изгасен мотор, не е за охлаждане на антифриза в радиатора, а за обдухване на главата и блока и охлаждането им с въздух.Вероятността при силно нагрят мотор да заври антифриза в главата е голям,след спирането на водната помпа.Освен това смъкването на тепературата на радиатора ще накара антифриза да се придвижи от мотора кум радиатора по принципа на термосифона.
А дали да го откачиш този датчик колега, избираш сам. Аз бих сменил този датчик на главата с друг, за да видя дали пак ще върти вентилатора по десет минути и да ми пада акумулатора.
А дали да го откачиш този датчик колега, избираш сам. Аз бих сменил този датчик на главата с друг, за да видя дали пак ще върти вентилатора по десет минути и да ми пада акумулатора.
- steni
- Автомобил: Passat_b5
- Двигател: ADR 98
Провери си първо дали работят двете степени на вентилатора и на какви градуси се включват.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Моя съм го засичал да работи по 15 мин.В началото мислех,че не ми работи управлението на перките под казанчето на антифриза.Явно датчика на AGG и ADY сработва и при по-ниска температура,щом работи по толкова много време.
Откачи му каб.обувка и ще спре да пуска перките.Тоя датчик няма нищо общо с онзи на радиатора и това не пречи на нормалното функциониране на вентилатора.
Откачи му каб.обувка и ще спре да пуска перките.Тоя датчик няма нищо общо с онзи на радиатора и това не пречи на нормалното функциониране на вентилатора.
- Daniel Kuntov
От както времето застудя спря да го прави тоя номер с честото включване на перката.За сега ще карам така,пък лятото ще откача датчика
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
и на моя AGG го прави тоя номер, но предимно на топло време..
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Най-интересното е,че и моят карбуратор има такъв датчик, само че при мен е на см.колектор. В началото и аз се чудих тая кола що 15мин след като я изгася й фучи перката и даже нямаше идея да гасне. Получих жокер от приятел znainainai и шунтирах злосторника. Верно е голяма глупост да духа само на радиатора...
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
и при мне го има датчика. Но перката след зигасяне на двигателя никога не ми е работила повече от 3-4 мин дори и големни жеги
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”