Голф 3 1,6 101 к.с. ускорява до определено положение

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
deanov
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 1,6 101 к.с. ускорява до определено положение

Мнениеот deanov » Вто 22 дек 2015 18:09

Колеги, колата е Голф 3 1,6 101 к.с. /без газово/. От известно време възникна проблем, изразяващ се в това, че колата ускорява до определено положение, след което спира да ускорява.Невъзможно е да тръгнеш да изпреварваш! На място, когато се подаде газ се форсира нормално, но в движение за да достигне скорост примерно от около 80-90 км/ч., същото е възможно, но съвсем бавно и при плавно подаване на газ.Ако се наложи изпреварване и примерно от четвърта се мине на трета и се подаде газ, колата върви, но не ускорява, така, както би следвало.Освен това при по-високите обороти се промени и звукът на двигателя. /Катализаторът е махнат отдавна/. Какъв би могъл да бъде проблемът?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Голф 3 1,6 101 к.с. ускорява до определено положение

Мнениеот radotom » Вто 22 дек 2015 19:40

Центровка, кабели, свещи, бобина, филтри, бензин...

ЕДИТ: Като прочетох заглавието първата мисъл ми беше 'А кой очаква да ускорява до безкрайност с тази малолитражка?!' :mhihi

Потребителски аватар
deanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deanov » Вто 22 дек 2015 19:56

Ееее, така е разбира се...... от 100 конски сили не се очакват чудеса, но разликата с нормалния му вървеж е чувствителна. Аз по-скоро си мислих за .... комп., ламбда сонда, дебитомер.....знам ли и аз? ..... та за това реших да потърся мнение от колеги, може пък някой да е имал същия проблем.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 23 дек 2015 8:09

Изключи му ламбда сондата за проба.
Куплунгът е от дясната страна, до предпазителя на изходящите колектори.
Заради ламбдата моя беше стигнал до там, че не палеше.
Иначе би трябвало да ускорява ако натиснеш газта до край или съвсем леко.
При междинни положения сигурно ти придърпва.
Можеш да караш и без ламбда, вдига разхода с около литър бензин.
Разбира се най-добре е с работеща ламбда сонда, има универсални с 4 кабела по 70-тина лева.
Даже цветовете на кабелите на оригиналната и универсалните (поне на NTK) съвпадат.

Потребителски аватар
deanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deanov » Чет 24 дек 2015 19:05

Поизчетох доста по въпроса, включително и в други форуми. Като най-честа причина за подобни проблеми се оказва запушено задно гърне. Като добавя, че от известно време дими доста от ауспуха, когато спра на място и че звука също се промени малко /леко дрънчащ/ започвам да си мисля, че най-вероятната причина е задръстено средно или задно гърне /катализатора е махнат/. Задното гърне го сменях преди 3-4 години, но знам ли какво са ми сложили /май "полско" беше/. Освен да рискувам и да го сменя отново,или средното, предполагам около 100-на лева ще ми излезе. А иначе варианта при майстори - центровки бобини, ламбда сонди и т.н и т.н. ..... и както много колеги са писали, сменили едно, второ, трето и резултат никакъв.... и накрая нещата се оправили след смяна на гърнето.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 25 дек 2015 17:46

Налягане след бензиновата помпа - измерване. Горивния филтър набор на автомобила ли е ? Явно нямаш достатъно гориво - или филтъра е запушен или помпата не прави достатъчно налгане. Пък и огледай маркучит за гориво някой да е раздут , също и канистъра

Потребителски аватар
deanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deanov » Вто 29 дек 2015 20:31

Проблемът е разрешен. Оказа се затлачено задно гърне. Смяна на гърнето и колата е ОК.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”