Vw Golf 3 GTI 8v проблем температура ...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
AnCh0
Автомобил: Гетеи
Двигател: не го знам ама бяга xD

Vw Golf 3 GTI 8v проблем температура ...

Мнениеот AnCh0 » Нед 03 яну 2016 17:23

(2.0 8v 115кс 2E климатроник {ГАЗ}) Днес тръгвам на дълъг път и забелязвам, че датчика ми на температурата взе да вдига градуси .... Работния режим на колата ми е 85% и на 92% включва перка поне така показва на датчика на таблото, но днес подмина тези 92% перка не включи температурата продължи да нараства стигна до 100 % и веднага отбих и я оставих да поработи на място, но температурата стигна до 110 % и я изгасих пипам радиатора беше студен маркучите от радиатора към двигателя също не бяха толкова топли колкото по принцип трябва да са... И отворих капачката на казанчето на антифриза и излезе от налягането което беше направила в порядъка на 3 литра.... Налях друг антифриз на максимум на казанчето запалих я да поработи и след като позагря пак стигна до 110 градуса... (в порядъка когато старият антифриз излезе докато чакам да ми донесат новият колата си включи перката сама) и отново отбих и я чаках да се охлади радиатора и маркучите му отново студени.... и след като направих 3 отбивания за охлаждане колата взе че сама се оправи и започна да държи работна среда 85 % незнайно как, но перката не спира да върти и не се изключва и върти със съвсем леки обороти.... и след като станаха тези работи парното ми започна да духа студено ... (карах я на бензин през цялото време)

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Vw Golf 3 GTI 8v проблем температура ...

Мнениеот Bai Sando » Нед 03 яну 2016 19:38

Термостата ти се е скапал и е останал в затворено положение.Което е много кофти ако се случи на дълъг път.
Сменяй го и газ.

Потребителски аватар
AnCh0

Мнениеот AnCh0 » Нед 03 яну 2016 20:03

Добре утре най-вероятно предстои смяна на термостата, а това включване на перките на какво се дължи :?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 03 яну 2016 20:34

Може би е отворил в даден момент и от нахлулата вряла вода в радиатора се е задействал датчика на перката :gruebel

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 04 яну 2016 7:46

Щеше да му е горещ горния маркуч,ако беше термостат си мисля.Значи може да е помпата,или запушено маркучле,да провери за циркулация в разширитела.
А щом си с перки,значи си и с климатик,тогава е нормално да се въртят слабо перките.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 04 яну 2016 7:51

Iezekil написа:А щом си с перки,значи си и с климатик,тогава е нормално да се въртят слабо перките.

При тия температури компресора не тръгва,въртенето на перките не е от това.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 04 яну 2016 8:25

в смисъл,че не температурата ги пуска,а нещо по управлението на климатика имах предвид.Слабо въртене не е от датчика за температурата.

Потребителски аватар
AnCh0

Мнениеот AnCh0 » Пон 04 яну 2016 9:35

Перките се включиха сами в порядъка на 10 минути след като изби антифриза едното нещо е термостата той прави мизерия, но това включване на перките на какво се дължи и то от както са се включили не спират да бучат и акумулатора ми ще се скапе накрая и затова съм им изключил буксата да не въртят ... колата е с климатроник но когато се охлажда се въртят и двете перки

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Пон 04 яну 2016 10:23

Защо се включват перките - ако модула/релето за климатика/перките (реле е голямо, около 10см) ти е под разширителното казанче - от изтеклата вода е направило нещо късо евентуално, така предполагам...

Потребителски аватар
AnCh0

Мнениеот AnCh0 » Пон 04 яну 2016 10:51

Ами то като го по развих и парата като започна да излиза вече изтече антифриз по казанчето нали се стече и надолу ама не знам днес все още не съм я палил колата обмислям да отивам към майстора за да видим какво се случва

Потребителски аватар
AnCh0

Мнениеот AnCh0 » Пон 04 яну 2016 11:55

Ходих до сервиза ... той не работеше както и да е но докато отида и се върна колата си загря достигна си температурата за нормален работен режим 85 градуса и стрелката залепна нито вдигна нито спаднаха, но буксата за перките като я включих перките отново се включиха наведох се и под разширителния съд има нещо като реле което беше влажно явно дето се е намокрило и от това да се включва ?

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 04 яну 2016 12:43

AnCh0 написа:нещо като реле което беше влажно явно дето се е намокрило и от това да се включва ?

Точно това е модула за управление на перките.
Свали го,и опитай да го подсушиш.

Потребителски аватар
AnCh0

Мнениеот AnCh0 » Пон 04 яну 2016 19:38

Проблема в термостата най вероятно е бил замръзнал антифриз сигурно бившия собственик на колата я е карал повече с вода от колкото антифриз и е останало някакво количество вода и налятият антифриз от мен до сега се е разредил и замръзнал в долната част на радиатора днес поизточих антифриз и налях нов не разреждан с вода за да повишим температурата на замръзване и целия ден я карам и не е имала проблем с температурата дори на 90 градуса включва перката сега, а проблема с релето се оказа че се е напълнило с антифриза който изтече и за нищо не става и закупих друго реле от моргата на цена от 30 лв. и перките спряха да въртят от там е бил проблема на перките общо взето колата за сега е добре и се оправи, но въпреки това все още не мога да се доверя на термостата и ще очаквам да ме предаде ще я покарам известно време така за да видим как ще е и ако се наложи термостата ще бъде подменен с нов благодаря на всички за бързите отговори !

Потребителски аватар
AnCh0

Мнениеот AnCh0 » Сря 06 яну 2016 16:57

Колеги имам запитване относно релето което сложих забелязах, че когато включа климатроника и го настроя да духа топло забелязах, че ми се включват да въртят 2-те перки с пълна сила както когато ми загрее колата с нужната температура, за да включи перки и когато изключих климатроника перките спряха това нормално ли е ?
Когато старото реле беше наред перки не са се включвали когато си пусна климатроника на топло...

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 06 яну 2016 17:19

Явно е дефектен.
При тия темеператури как ти се пуска компресора,не знам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”