Vw Golf 3 GTI 8v проблем температура ...
- AnCh0
- Автомобил: Гетеи
- Двигател: не го знам ама бяга xD
Vw Golf 3 GTI 8v проблем температура ...
(2.0 8v 115кс 2E климатроник {ГАЗ}) Днес тръгвам на дълъг път и забелязвам, че датчика ми на температурата взе да вдига градуси .... Работния режим на колата ми е 85% и на 92% включва перка поне така показва на датчика на таблото, но днес подмина тези 92% перка не включи температурата продължи да нараства стигна до 100 % и веднага отбих и я оставих да поработи на място, но температурата стигна до 110 % и я изгасих пипам радиатора беше студен маркучите от радиатора към двигателя също не бяха толкова топли колкото по принцип трябва да са... И отворих капачката на казанчето на антифриза и излезе от налягането което беше направила в порядъка на 3 литра.... Налях друг антифриз на максимум на казанчето запалих я да поработи и след като позагря пак стигна до 110 градуса... (в порядъка когато старият антифриз излезе докато чакам да ми донесат новият колата си включи перката сама) и отново отбих и я чаках да се охлади радиатора и маркучите му отново студени.... и след като направих 3 отбивания за охлаждане колата взе че сама се оправи и започна да държи работна среда 85 % незнайно как, но перката не спира да върти и не се изключва и върти със съвсем леки обороти.... и след като станаха тези работи парното ми започна да духа студено ... (карах я на бензин през цялото време)
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Vw Golf 3 GTI 8v проблем температура ...
Термостата ти се е скапал и е останал в затворено положение.Което е много кофти ако се случи на дълъг път.
Сменяй го и газ.
Сменяй го и газ.
- AnCh0
Добре утре най-вероятно предстои смяна на термостата, а това включване на перките на какво се дължи :?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Може би е отворил в даден момент и от нахлулата вряла вода в радиатора се е задействал датчика на перката 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Щеше да му е горещ горния маркуч,ако беше термостат си мисля.Значи може да е помпата,или запушено маркучле,да провери за циркулация в разширитела.
А щом си с перки,значи си и с климатик,тогава е нормално да се въртят слабо перките.
А щом си с перки,значи си и с климатик,тогава е нормално да се въртят слабо перките.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Iezekil написа:А щом си с перки,значи си и с климатик,тогава е нормално да се въртят слабо перките.
При тия температури компресора не тръгва,въртенето на перките не е от това.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
в смисъл,че не температурата ги пуска,а нещо по управлението на климатика имах предвид.Слабо въртене не е от датчика за температурата.
- AnCh0
Перките се включиха сами в порядъка на 10 минути след като изби антифриза едното нещо е термостата той прави мизерия, но това включване на перките на какво се дължи и то от както са се включили не спират да бучат и акумулатора ми ще се скапе накрая и затова съм им изключил буксата да не въртят ... колата е с климатроник но когато се охлажда се въртят и двете перки
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Защо се включват перките - ако модула/релето за климатика/перките (реле е голямо, около 10см) ти е под разширителното казанче - от изтеклата вода е направило нещо късо евентуално, така предполагам...
- AnCh0
Ами то като го по развих и парата като започна да излиза вече изтече антифриз по казанчето нали се стече и надолу ама не знам днес все още не съм я палил колата обмислям да отивам към майстора за да видим какво се случва
- AnCh0
Ходих до сервиза ... той не работеше както и да е но докато отида и се върна колата си загря достигна си температурата за нормален работен режим 85 градуса и стрелката залепна нито вдигна нито спаднаха, но буксата за перките като я включих перките отново се включиха наведох се и под разширителния съд има нещо като реле което беше влажно явно дето се е намокрило и от това да се включва ?
-
- VW експерт
AnCh0 написа:нещо като реле което беше влажно явно дето се е намокрило и от това да се включва ?
Точно това е модула за управление на перките.
Свали го,и опитай да го подсушиш.
- AnCh0
Проблема в термостата най вероятно е бил замръзнал антифриз сигурно бившия собственик на колата я е карал повече с вода от колкото антифриз и е останало някакво количество вода и налятият антифриз от мен до сега се е разредил и замръзнал в долната част на радиатора днес поизточих антифриз и налях нов не разреждан с вода за да повишим температурата на замръзване и целия ден я карам и не е имала проблем с температурата дори на 90 градуса включва перката сега, а проблема с релето се оказа че се е напълнило с антифриза който изтече и за нищо не става и закупих друго реле от моргата на цена от 30 лв. и перките спряха да въртят от там е бил проблема на перките общо взето колата за сега е добре и се оправи, но въпреки това все още не мога да се доверя на термостата и ще очаквам да ме предаде ще я покарам известно време така за да видим как ще е и ако се наложи термостата ще бъде подменен с нов благодаря на всички за бързите отговори !
- AnCh0
Колеги имам запитване относно релето което сложих забелязах, че когато включа климатроника и го настроя да духа топло забелязах, че ми се включват да въртят 2-те перки с пълна сила както когато ми загрее колата с нужната температура, за да включи перки и когато изключих климатроника перките спряха това нормално ли е ?
Когато старото реле беше наред перки не са се включвали когато си пусна климатроника на топло...
Когато старото реле беше наред перки не са се включвали когато си пусна климатроника на топло...
-
- VW експерт
Явно е дефектен.
При тия темеператури как ти се пуска компресора,не знам.
При тия темеператури как ти се пуска компресора,не знам.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”