въпрос за аларма голф 4 AUE 2001

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

въпрос за аларма голф 4 AUE 2001

Мнениеот zografski » Сря 27 яну 2016 12:06

Здравейте колеги,
имам едно такова странно питане, дето ми се върти от доста време в главата и се чуда дали нямам някакъв проблем с алармата. Та въпроса е такъв, някой път в движение ми мига лампичката за допълнителната аларма, по принцип май не трябва да е така, а би трябвало да си мига само когато колата е заключена :gruebel Аз ли нещо бъркам или си дава някакъв бъг алармата?!? Навежда ме на тази мисъл, понеже алармата блокира притока на гориво, а имам някакъв необясним проблем с бенз помпа (или поне само с работата на бенз) и нещо ме навежда на мисълта, проблема случайно пък да не ми идва от алармата?!? Някой нещо да е чувал, за подобен пр? Нормално ли е да мига алармата от време на време в движение? Прави го без твърд интервал, когато му скимне диодчето си мигва и не съм забелязъл да го прави в следствие на нещо или при някакво обстоятелство :gruebel :rolleyes От какво може да идва това примигване?

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Re: въпрос за аларма голф 4 AUE 2001

Мнениеот hvp800 » Сря 27 яну 2016 12:32

Случайно да ти се заключват вратите при скорост над 20 км/ч ?!

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Сря 27 яну 2016 13:32

Не, не съм я активирал тази опция... през алармата е активирано единствено да се вдигат джамовете при заключване и като защита, да изключва бенз. помпа, за да не може да запали. До колкото знам само това, в интерес на истината от много време ми е направило впечатление тази аномалия, но не съм се сещал, че от нея може да ми ебава помпата примерно нещо... иначе алармата аз съм я слагал (т.е. в сервиз, но след като я купих, преди това беше само на централното, а това беше 2012г). Има един др бъг дето от време на време не искат да ми светят плафоните, но след малко от самосебе си се оправя и си просветват. Грешката е:
00953 - Interior Light Time limit
25-10 - Unknown Switch Condition - Intermittent
но това не ми прилича на микроключе :gruebel :no :rolleyes Отделно дори и да е от микроключе, защо алармата примигва? Дори когато плафоните могат да се включат нормално да си светят, мисля че пак си го има това примигване от вр на вр на диодчето на алармата, а според мен не трябва да го има това премигване, но дали съм прав... някой по на ТИ с алармите може да каже... др вариант е директно да си ходя при момчето дето ми я слага, но е доста зает, а и аз, и ми се иска преди това да знам дали изобщо е нормално това нещо :gruebel

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пет 29 яну 2016 13:01

нещо, някой?

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пет 29 яну 2016 13:21

Според мен е микроключе, дава инфо, че вратата е заключена и включва алармата в движение. Та ако е от него, може и горивото да блокира за кратък момент, докато премигва, колкото да ти прави беля :gruebel . Може би допълнителната аларма взема инфо от микроключетата, иначе откъде другаде :gruebel

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пет 29 яну 2016 14:36

ами да ама грешката не посочва врата?!? Като съм гледал грешки за микроключета дава др грешка и тя е съпроводена с това на коя врата е, при мен нищо общо... Отделно симптомите изобщо не са като за микроключе... За капак вчера ми се прееба 5тата врата... спря да се отключва, тааа утре вероятно ще разглабям... може от там да идва нещо... но преди да съм я разглобил и отключил...

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пет 29 яну 2016 17:13

Аз съм чел, че за алармата взима само от микроключето на шоф. врата, ама не съм много сигурен, ако искаш прочети онази дългата тема 50стр. Ама то пък това е за заводската, а за допълнителната не знам, тя става една...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”