Голф 4 AKL ходова част
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 4 AKL ходова част
Колеги, здравейте! Някой знае ли поради какво всяка една неравност или дупка в пътя при много бавно каране се усеща страшно в волана? При вискока скорост няма проблеми. Гумите,джантите и тампоните на предните носачи са чисто нови,изчетох и доста теми но не срещнах нищо подобно. Дали е възможно да е от макферсоните или някое лагерче?
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Re: Голф 4 AKL ходова част
Кормилни накрайници 

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Ами просто си си купил голф, тва е положението, свиквай. Същото е и при мен.
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Послушай колегата morfei1 - разликата била голяма. Трябва и аз да сменя тея тампони на макферсони за всеки случай...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Така като ги гледам май са зяпнали тампоните,какво ще кажете? Утре ще ги сменя и ще пиша дали тресенето от волана е изчезнало,ако не ще продължавам да сменям 

Последна промяна от nevenrapof на Пон 26 окт 2009 14:17, променено общо 2 пъти.
Ами колега смени тампоните и после дай резултат, че като ти слушам оплакванията нищо чудно и аз да сменям мойте в най-скоро време.
- borledo
- Автомобил:
- Двигател:
да да да даа и моите зеят така ше ги менкам... обаче колко време може да изкарам във сегашното положеие
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Да има известен луфт е съвсем нормално до колкото знам!!
Имаше критерии до колко е допустимо да е той и след колко е необходима смяна... опитвам се да го намеря.
Кои и как точно изглеждат въпросните тампони, които се сменят за да не изскачат така нагоре и колко струва това? Ето скица на горната част, номер 20 е пластмасовата капачка най-отгоре. Кое точно се сменя и от какво зависи това изскачане нагоре?
И при мен са леко нагоре (мисля малко по-малко от на снимката на колегата), обаче нямам проблем с неравностите във волана... возията на Г4 попринцип е твърдичка, спор няма... но извън това...
Имаше критерии до колко е допустимо да е той и след колко е необходима смяна... опитвам се да го намеря.
Кои и как точно изглеждат въпросните тампони, които се сменят за да не изскачат така нагоре и колко струва това? Ето скица на горната част, номер 20 е пластмасовата капачка най-отгоре. Кое точно се сменя и от какво зависи това изскачане нагоре?
И при мен са леко нагоре (мисля малко по-малко от на снимката на колегата), обаче нямам проблем с неравностите във волана... возията на Г4 попринцип е твърдичка, спор няма... но извън това...
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Значиии по принцип си стърчат така... на око трудно може да се прецени дали са за смяна тампоните. Задължително има луфт, навии волана на едната страна и виж че от едната страна луфта е изчезнал а от другата е станал двоен 

- Haralampi
Намерих това, което имах предвид - твърди се, че при отстояние над 20мм от каросерията трябва да се мисли за смяна на лагери - това отбелязано с номер 18 на горната скица (може би им се казва и тампони?)!
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Лагера /средното на снимката/ се монтира вътре в тампона /това отляво/ и предназначението му е в него да се върти стеблото на амортисьора при завиване.

Препоръчително е при замяната на едното да се сменява и другото. Ето и разликата между нов тампон и стар, след експлоатация от около десет години.

Препоръчително е при замяната на едното да се сменява и другото. Ето и разликата между нов тампон и стар, след експлоатация от около десет години.

Haralampi написа:Намерих това, което имах предвид - твърди се, че при отстояние над 20мм от каросерията трябва да се мисли за смяна на лагери - това отбелязано с номер 18 на горната скица (може би им се казва и тампони?)!
вътре в танпона има лагерче и то играй роля до известна степен с пластина играеща ролята на фиксатор.Когато танпоните легтат на бомбетата тогава вече са за смяна по БДС

- Haralampi
Лагера е номер 14 по скицата. Предполагам за него става дума?
Според мен обаче 20мм демек 2cm са доста малко отстояние... не съм мерил ама какво са 2cm.....
Според мен обаче 20мм демек 2cm са доста малко отстояние... не съм мерил ама какво са 2cm.....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”