Golf MK3 1992г. 1.8 АBS : Спирачен проблем + питанки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Biotest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Golf MK3 1992г. 1.8 АBS : Спирачен проблем + питанки

Мнениеот Biotest » Пет 13 май 2016 8:53

Здравейте,преди повече от 2г смених спирачната система на голфа с такава от 2.0 16в (дискове накладки,маркучи,сп. помпа,сп.течност) Направих пълна ревизия на сп.апарати, смазване на водачите...общо взето всичко беше подменено. Пробвах доста комбинации от дискове (с канали,надупчени,) + накладки (твърди,меки) но...2 проблема си остават и това е :
:arrow 1.Предно ляво колело спира повече от другото (по НЕ обясними причини) и износва повече диска и накладката
:arrow 2.Задни апарати : 2 пъти сменях гумички (ментеливи и оргинални),при използване на контрата влиза въздух в системата, а при натискане на педала плавно (не винаги) потъва и се научих малко по рязко да натискам.Колата иначе спира като оса но това са дразнещи проблеми. След обезвъздушаване (многократно във времето) няколко месеца не използвах контра по никакви поводи : въздух не влиза но при плавно натискане на педала (не винаги) теч ! Проблема според мен е малкото О-пръстенче ?!?!?!?!
Предстои ми отново ревизия на сп. система и имам питанка :
:arrow 3.Армирани спирачни маркучи : ако има някой с преки наблюдения моля да сподели. Пример : става ли педала по твърд да кажем,има ли разлика от 160 до 100км и от 100 до 0...загрели/не загрели... ей такива неща,наистина ще съм благодарен :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Golf MK3 1992г. 1.8 АBS : Спирачен проблем + питанки

Мнениеот kris11 » Пет 13 май 2016 10:04

[quote="Biotest"]Здравейе,преди повече от 2г смених спирачната система на голфа с такава от 2.0 16в (,маркучи,сп. помпа,) - т.е. маркучите са 2 ра младост и помпата
1.Предно ляво колело спира повече от другото (по НЕ обясними причини) и износва повече диска и накладката
По този проблем може да имаш раздут маркуч от ЕГН то - по-слабо спиращото дясно колело да е с проблемен маркуч.

2.Задни апарати : 2 пъти сменях гумички (ментеливи и оргинални),при използване на контрата влиза въздух в системата, а при натискане на педала плавно (не винаги) потъва - помпа

но при плавно натискане на педала (не винаги) теч ! Проблема според мен е малкото О-пръстенче ? Уплътнението на остта за ръчната спирачка - износено, може и самата ос да е наранена

Потребителски аватар
Biotest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Golf MK3 1992г. 1.8 АBS : Спирачен проблем + питанки

Мнениеот Biotest » Съб 14 май 2016 6:11

1. Забравих да спомена,че няма значение дали всичко е ново или остаряло. И при малките дискове го правеше 239мм (след ревизия на всичко/остаряло) и при 280мм дисковете пак същото - проблема остава
2. Износване на оста....хмм виж това не се бях сетил благодаря. Варианта който ще пробвам е подмяна с други апарати или адекватен ремонт на тези от човек който разбира
3. ?????????

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”