скоростна кутия
скоростна кутия
Колеги, счупих си скоростната кутия. Още не е отворена, но е почти сигурно, че са лагерите. Казаха ми, че смяната на тези лагери струвала горе-долу колкото цяла кутия 2-ра употрба. Вие как мислите- да я правя тая или да търся 2-ра ръка? Карам Голф 2 1,6 карбуратор. сегашната ми ск. кутия е от gti и според мен колата върви доста добре с нея. Та втория ми въпрос е ако реша да си слагам друга кутия, да си сложа кутия за 1,6 или да си търся пак за gti? Благодаря предварително
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
ск.кутия
Според мен наи добре си оправи кутията,защото дори и да вземеш нова няма гаранция че и тя няма след време да ти създаде същия проблем.Един приятел смени 4 скоростни кутии докато улучи здрава.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Аз като счупих моята кутия горе долу по тва време миналото лято и купих "нова" за 150 лв.
Оказа се че на новата даже и липсва единия вал вътре... наложи се от 2те да се сглобява 1. Добре поне че пича дето ми продаде кутията ми върна 150те лева и с тях платих за частите, които трябваха и за труда. И пак доста тънко се разминах, щото приятел ми я прави, а пък аз свърших за него нещо друго.
Отваряне и събиране на кутия не е лесна работа и обикновено само труда е 100 лв. Като сметнеш и сваляне и качване на колата, части и т.н... Излиза дявол на магаре!
Ако можеш да намериш от някоя морга читава кутия и да я сложиш според мене най-добре ще е!
Оказа се че на новата даже и липсва единия вал вътре... наложи се от 2те да се сглобява 1. Добре поне че пича дето ми продаде кутията ми върна 150те лева и с тях платих за частите, които трябваха и за труда. И пак доста тънко се разминах, щото приятел ми я прави, а пък аз свърших за него нещо друго.
Отваряне и събиране на кутия не е лесна работа и обикновено само труда е 100 лв. Като сметнеш и сваляне и качване на колата, части и т.н... Излиза дявол на магаре!
Ако можеш да намериш от някоя морга читава кутия и да я сложиш според мене най-добре ще е!
Съгласен съм, че е много по-лесно и най-вероятно по-евтино да сложа "нова" кутия, но ме е страх да не стане това което каза Achim Lauritzen. По моргите ако се договоря да я върна, ако не работи, тогава 100% ще я маркират и майстора няма да можа да я отвори да види какво мазало е вътре и дори да проработи в началото, може след някоя друга седмица да даде фира. А ако успея да я събера мойта поне ще знам с какво карам.
както и да е. благодаря ви за отговорите дотук. Кажете какво мислите за кутия от gti на моето 1.6
както и да е. благодаря ви за отговорите дотук. Кажете какво мислите за кутия от gti на моето 1.6
-
- Автомобил:
- Двигател:
golf_tuning написа:ifa написа:Кажете какво мислите за кутия от gti на моето 1.6
Ще ти кажа,4е трябва да доидеш на срещите да сверим 4асовниците
честно да си призная мислех да дойда на последната среща, но за съжаление я проспах

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”